Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AVF] Mechanizm otwierania tylnej klapy w kombi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakiś czas temu zacięła mi się tylna klapa bagażnika w moim kombi (B6 AVF 1,9 130 PS). Nie mogłem otworzyć z zewnątrz i zacząłem kombinować od środka. Najpierw próbowałem zdjąć tapicerką ale potem bardziej przyjrzałem się lampce. Po odchyleniu lampki zobaczyłem w środku plastykową linkę za którą pociągnąłem i klapa się otworzyła :>

Ręczne otworzenie chyba pomogło bo mechanizm znowu zaczął działać.

Za kilka dni problem znowu się powtórzył ale po jakimś czasie mechanizm sam się odblokował i działa do dziś.

Miał ktoś może taki problem? Albo może ktoś mógłby mi podpowiedzieć co mam z tym fantem zrobić? Bo problem może być wtedy jak będę przewoził coś większego i wtedy się zatrześnie :mysli:

Opublikowano

Witam mam ten sam problem co kolega, tylko że w mojej A4 muszę dać odpocząć zamkowi jakieś 5 minut i znowu zadziała, nie ma możliwości otworzyć zamka raz po razie, no chyba że poprzez pociągnięcie za czerwoną linkę. Pomocy :rolleyes:

Opublikowano

Widziałem gdzieś tu post kolegi dotyczący słabego siłownika klapy tylnej. Jest tam problem z silniczkiem a raczej jakąś blaszką w nim. Proponuję poszukać, sam muszę się do tego przymierzyć bo już miałem przypadek, że bagażnik nie chciał się otworzyć.

Opublikowano

Ja to zrobilem sam, zgadza sie trzeba wymienic blaszke wenatrz silniczka. Jest to bardzo proste. Jest na forum nawet filmik jak to zrobic.

Opublikowano

kolega bobikos słusznie prawi - użyjcie :szukaj:

temat blaszki i zacinania klapy był wielokrotnie opisywany :gwizdanie: