Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Wymiana tarcz i klocków jakie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Panowie muszę wymienić tarcze i klocki na przednią i tylną oś tylko nie wiem jakie i co mi będzie potrzebne jeszcze.

Interesują mnie tarcze: BREMBO+KLOCKI FERODO lub TRW

Czy moglibyście mi podać linka do aukcji części, które będą mi potrzebne, ponieważ nie chciałbym popełnić błędu w zakupie.

Jeżeli będzie mi coś jeszcze potrzebne oprócz tarcz i klocków to też napiszcie bo nie wiem jak z piastą i łożyskiem.

Jutro wstawię foty zacisków.

Pozdrawiam Tomasz :rolleyes:

Opublikowano

Temat wałkowany milion razy wystarczy poszukać.

Podaj numer vin koledze TOM77 z forum a poda Ci ceny w konkurencyjnej cenie.

Ewentualnie napisz do gścia z allegro magiczny2 i zadaj pytanie na PW i będziesz miał bardzo dobra oferte.

Musisz wymienić łożyska w tylnych piastach przy wymianie tarcz.

Firmy tak jak pisałeś ferodo/ TRW/ Bosch/ ATE (tylko klocki bo tacze mają kiepskie)/textar

Opublikowano

Kup klocki TEW a tarcze mikody .

Opublikowano

wiem ze ktos moze napisac ze robie sie nudny i sie powtarzam ale pakuj wszystko Bosch-a :good: :good:

TRW to tez bardzo dobry pomysł :good: :good:

Mikody proponuję perforowane i nacinane :wink4:

tutaj przykładowy link jaki maja te tarcze wzór,

http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/61/28/46/1261284691

cena jest bardzo dobra

Opublikowano

ja też będę brał się za wymianę,próbuję z brembo max(albo gładka)+ferodo premier. zobaczymy

Opublikowano

zadnego brembo max, totalna porazka. Wrzuc gladkie Ferodo

Opublikowano

ale brembo mam w dobrej cenie(nawet bardzo) a nie piszą o nich najgorzej, jedni narzekają drudzy nie mam nadzieje że będe w tej drugiej grupie :)

Opublikowano

nie bralbym ich nawet za darmo

Opublikowano

a gładkie?

Opublikowano

to juz lepiej. Ile za te brembo?

Opublikowano

185zł za 2szt.

Opublikowano

cena b.dobra, ale dla pewnosci sprawdz czy masz dostep do tarcz Ferodo DDF320

Opublikowano

rezygnuję z brembo koleś z warsztatu mnie przekonał, ferodo ddf 320-140zł, a co sądzisz o trw df 2652-120zł??

Opublikowano
:hi: powitać , możliwe jest tzw. zagotowanie klocków??? dziś miałem jakiś taki dym z hamulców przy kilku dohamowaniach , pozdro
Opublikowano

:hi: powitać , możliwe jest tzw. zagotowanie klocków??? dziś miałem jakiś taki dym z hamulców przy kilku dohamowaniach , pozdro

jakie masz klocki?[br]Dopisany: 11 Październik 2010, 20:25_________________________________________________

rezygnuję z brembo koleś z warsztatu mnie przekonał, ferodo ddf 320-140zł, a co sądzisz o trw df 2652-120zł??

za sztuke czy za komplet?
Opublikowano

Pakuj klocki ferodo premier a tarcze to juz jakie chcesz najwazniejsze sa klocki, jak sam bedziesz wymienial kup smar miedziany posmaruj czesc pracujaca z tloczkiem, ja wymienialem z 2 miechy temu, poczatek piszczaly ale sie dotarly i teraz jest ok, mam tylko chyba jakies problemy z zaciskami bo puka cos w jednym jak hamuje na niskich predkosciach :thumbdown:

Opublikowano

Dzięki za pomoc, zajrzę co tam siedzi (od m-ca mam tą ślicznotkę swoja aż tak głęboko nie zaglądałem :wink4:)

Opublikowano

cena za sztukę, a klocki premiery 140zł, myślę że ceny są ok. zauważyłem że stare tarcze jak są zimne jest ok a jak się nagrzeją to zaczyna bić, może są zbyt cienki a nie krzywe! :mysli: ale i tak do wymiany(TRW+FERODO PREMIER) :>

Opublikowano

cena za sztukę, a klocki premiery 140zł, myślę że ceny są ok. zauważyłem że stare tarcze jak są zimne jest ok a jak się nagrzeją to zaczyna bić, może są zbyt cienki a nie krzywe! :mysli: ale i tak do wymiany(TRW+FERODO PREMIER) :>

Cena troche powalająca bo na allegro chodza po 170zł za komplet.

Cena na klocki jak najbardziej ok jak oryginały.

Opublikowano

sołtys85 -czytaj dokładnie aukcje,ja nie znalazłem podobnej ceny za sztukę------ale czy to ważne, dla mnie są po tyle :>