slawek23 Opublikowano 25 Września 2007 Opublikowano 25 Września 2007 Co do wymiany paska to chciałbym zapytać jak można zablokować koła zębate wałka,pompy i wału?Bo jak wymieniałem pasek w moim poprzednim aucie astrze1.7 tds z silnikiem isuzu to była możliwość blokowania i w ramiona kół można było wkręcić śruby
Pikuś Opublikowano 25 Września 2007 Opublikowano 25 Września 2007 Musisz miec specjalny przyrzad do blokady walka rozrzadu i trzpien do blokady kola pompy wtryskowej to moze byc nawet pret o odpowiednim wymiarze. nie pamietam czy cos jeszcze.
Motor Opublikowano 25 Września 2007 Opublikowano 25 Września 2007 Wał korbowy utawiasz na znak -- dziura w skrzyni znak ''0'' na prawa linię otworu. Wałek rozrządu ma blokadę z tyłu po zdjęciu dekla wsuwasz płaskownik w wałek. Pompa wtryskowa- wkładasz nasadkę 13mm długą w otwór o mnijeszej średnicy w kole zębatym.
Infermus Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam kolegów chciałbym się dowiedzieć po ilu tys. km wymiana paska rozrządów w 1.9 tdi 2000r. właśnie zakupiłem i proszę o pomoc .
Alin Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam kolegów chciałbym się dowiedzieć po ilu tys. km wymiana paska rozrządów w 1.9 tdi 2000r. właśnie zakupiłem i proszę o pomoc . Witam. Jeżeli nie jesteś pewny co do historii serwisowej samochodu to radziłbym wymienić komplet. Ja wymieniałem kompletny rozrząd "dla świętego spokoju". Troszkę to kosztuje, ale o ile lepiej człowiek się czuje i uniknie w ten sposób nieprzyjemnych niespodzianek. z tego co ja się orientuję to pierwsza wymiana po 120.000 km następne co 60.000 km, ale nie jestem pewien.
Rekomendowane odpowiedzi