MAx Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Witam, mam dziwny problem. Wczesniej wszystko było ok, ale musiałem wyjąć licznik, a po zamontowaniu : - na fis'ie są 2 kreski które dzielą go na 3 części (info radia i usterek/temp./ dane) zaraz pod dolna kreska pojawiła sie druga - po włączeniu świateł pulsuje mi podświetlenie licznika i podswietlenie przycisków, a nawet radio - i chyba popaliły się niekture żaróweczki kiedy przeciemnie podswietlenie migotanie ustaje. Nie wiem czy fis działa normlanie nie jezdziłem, ale test leci normlanie, pokazuje temperature otoczenia ale w danych (spalanie zasięg) same zera, jedynie czas pracy biegnie. Mam wrażenie jak by nagle za duży prad leciał albo co. Prosze o pomoc.
scuzz Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Banalne pytanie kostki dobrze powciskałeś? Chodzi mi czy zabezpieczenia dobrze trzymają? Co do Fisa niestety ten typ tak ma. Fisy są delikatne nie lubią wysokich i niskich temp. A za badpixele (czt. nie swiecące linie) odpowiada niełączenie na taśmie między wyświetlaczem a licznikiem.
MAx Opublikowano 14 Października 2010 Autor Opublikowano 14 Października 2010 kostki wkładałem ze 20 razy - bez zmian nie mam ani jednego badpixla, tylko trzecia kreske, która pojawiła sie zaraz pod druga
macste Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 cześć, co mogę dodać do mojego opisu to to że komp nie działał w ogóle. Potem po odłączeniu/podłączeniu tych wtyczek na dole po stronie kierowcy (przy lewej nodze) wszystko wróciło do normy i jest już dobrze (do końca zimy 2009 i cała 2010 OK). Jedyne co to żaróweczki w podświetleniu licznika palą się często mimo, że te które wstawiam to oryginały niby ... Moim zdaniem to 99,9% problem ze stykami, jednakże znaleźć ten właściwy ... powodzenia - napisz jak się uda co zrobiłeś tak dla potomnych, wszakże te autka jeszcze przez dekadę spokojnie pojeżdżą (w moim mimo ponad 300tyś nie ma żadnej rdzy i chodzi jak zegarek + wykończenie materiałami jakich już nie ma).
MAx Opublikowano 15 Października 2010 Autor Opublikowano 15 Października 2010 włączyłem na noc (automatyczny sytem samonapraw AUDITRONIC) a dziś musiałem tylko powymieniać kilka przepalonych zaróweczek i wszystko hula. Dzieki wszystkim za dobre chęci
Rekomendowane odpowiedzi