Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż i działanie układu samo poziomowania xenon-ów w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy dużo jest grzebania żeby przejść z xenonów skrętnych na zwykłe xenony?

Wiem że:

wymiana sterownika na 8P0 907 357 B

jakaś zmiana pinologii

i chyba trzeba coś dołożyc z kabli

Opublikowano

Inne lampy, inne przetwornice, inny sterownik samopoziomu, inna pinologia...

Opublikowano

lampy i przetwornice wiem, sterownik wiem, czy pinologia różni się bardzo?

Opublikowano

Opisałem kiedyś na forum. Poszukaj dokładnie.

Opublikowano

W tym temacie?

Opublikowano
18 godzin temu, Airawata napisał(a):

lampy i przetwornice wiem, sterownik wiem, czy pinologia różni się bardzo?

W drugą stronę jakbyś chciał przejść - z nieskrętnych na skrętne, to jest spoko robota, bo można wykorzystać istniejące kable. Jednak z skrętu na nieskręt jak wspomniał kolega wyżej - nowa instalacja od poziomowania pomiędzy lampami, a sterownikiem, wymiana sterownika i przekładka kilku pinów wtyczce sterownika. Mam w ofercie nowe przewody od lamp do sterownika - odezwij się, dogramy szczegóły.

Opublikowano (edytowane)

Nie koniecznie. Wiązka może pozostać ta sama. Trzeba tylko odpowiednio poprzepinać. W skrętnych do sterowania lampami konieczne są CANy, których nie ma w wiązce w zwykłych bixach. Są tam za to przewody sterujące, które można po przepięciu wykorzystać jako przewody CAN, gdyż te przewody sterujące nie mają zastosowania w skrętnych. Opisałem wszystko na forum jak i gdzie przepiąć ale kolega musi trochę własnej inicjatywy wykazać i poszukać:whistling:

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Tak, skrętne lampy mają wspólne wyjścia z sterownika AFS na obie lampy, dodatkowo zasilanie i masę, dlatego przechodząc z nieskrętnych na skrętne można to wykorzystać. Tutaj rozumiem, że chce przejść w drugą stronę, czyli ma skrętne, a chce założyć zwykły nieskręt - więc tych kabli będzie za mało, żeby odpalić silniczki nieskrętne. Obaj wiemy o co chodzi, jednak reasumując: bez modernizacji istniejącej instalacji to nie ruszy jak należy :wink: 

Opublikowano
5 minut temu, kaju napisał(a):

Tutaj rozumiem, że chce przejść w drugą stronę,

No tak, teraz doczytałem, kolega chce wykonać downgrade a nie upgrade. 

Opublikowano

Dzięki koledzy. Tak chcę wykonać downgrade jak to zostało fajnie ujęte. W majówkę poszukam opisów. Mam nadzieję że ogarnę. Zapomniałem dodać że skrętne były dokładne a auto było ba H7 w oryginale a instalacja pochodzi od kolegi Kaju z tego co pamiętam. 

Opublikowano
10 godzin temu, Airawata napisał(a):

Dzięki koledzy. Tak chcę wykonać downgrade jak to zostało fajnie ujęte. W majówkę poszukam opisów. Mam nadzieję że ogarnę. Zapomniałem dodać że skrętne były dokładne a auto było ba H7 w oryginale a instalacja pochodzi od kolegi Kaju z tego co pamiętam. 

To się odezwij w wolnej chwili, pewnie ze sklepu było brane ode mnie - zobaczymy co masz i połapiemy to jakoś.