Shaolin Opublikowano 28 Września 2007 Opublikowano 28 Września 2007 , Chcialem kupic radio do Audi w sklepi i sprzedawca sie mnie pyta: du ju hew BOSE sytem?, Ja no odpowiadam zdziwionym glosem: aj dont nol. , bat lot is tat? On na to: sorry, i dont nol :oklaski: bat nol problem, i fitt tis for ju ... Poczym sprzedawca udal sie do pieknego komputera, wklikal numer rejestracyjny mojego auta i powiedzial: Hmmm, jur kar has BOSE system. Jak sie okazalo probowal mi wcisnac jakis gadzet na Ipoda, poprzez transmisje FM w radio. Dzwiek jak ze starej plyty, powiedzialem nie dziekuje. SPrawdzilem instrukcje mojego Concerta, ponoc ma wyjscie na BOSE (4 kableki, tylko ktore), ale jednak w kodach wyposazenia nie widzialem kodu BOSE. Czy ktos sie orientuje co moglbym w tym przypadku zrobic? Chcialby zmienic radio ale nie wiem jakie adaptery kupic (dla bose, czy bez bose), no i jakies ladne radio ktore mozecie mi polecic na bose oraz bez bose (jezeli tego w koncu nie mam, bo juz sam nie wiem) z suportem dla ipoda? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi ...
2fast4you Opublikowano 29 Września 2007 Opublikowano 29 Września 2007 kurde mimo ze jestem juz pijany nie rozumiem jakie chcesz radio ? Jesli chcesz cos z palety clariona moge ci pomoc mamy przedstawicielstwo na Polske. Sprawdz www.2n-everpol.pl
Shaolin Opublikowano 30 Września 2007 Autor Opublikowano 30 Września 2007 Chcialbym miec oryginalne radio audi, jednak nie czyta mp3. Moje pytanie brzmi, czy jak podlacze zwykle radio poprzez adapter nie bedzie problemu z BOSE i bedzie gralo jak nalezy.
MoKrY Opublikowano 30 Września 2007 Opublikowano 30 Września 2007 o bose ju troche bylo nawet mnie uswiadamiali więc mozesz spojrzec w moje wiadomośći.... naprawde aż tak bardzo zależy ci na MP3? moim zdaniem lepiej dolożyć sobie zmieniareczke CD wcale nie są drogie a i jakość lepsza z cd audio niż mp3 ja sam chcialem tak zrobić ale moje radyjko nie obslugiwalo zmieniarki wieć wymienilem na pioneera, jestem zadowolony a i sprawdź czy masz ten system bose czy nie bo jeśli nie to zwykle radio podejdzie i zadnych adapterkow nie trzeba
Shaolin Opublikowano 3 Października 2007 Autor Opublikowano 3 Października 2007 WIesz moze masz nawet racje, kupic zmieniarke i zostawic oryginalne radio. Jak patrze na fotki gdzie jest radio w rozmiarze ISO jakos mi to nie pasuje. Narazie mam podlaczone Ipoda poprzez kasete i dzwiek naprawde dobry, troche wkurza mnie ten kabelek wystajacy z kasety, wyglada po chlopsku. Na ebauy widzialem takie emulatory zmieniarki cd i mozesz wtedy podlaczyc np IPoda lub Pamiec flash.
MoKrY Opublikowano 3 Października 2007 Opublikowano 3 Października 2007 WIesz moze masz nawet racje, kupic zmieniarke i zostawic oryginalne radio. Jak patrze na fotki gdzie jest radio w rozmiarze ISO jakos mi to nie pasuje. Narazie mam podlaczone Ipoda poprzez kasete i dzwiek naprawde dobry, troche wkurza mnie ten kabelek wystajacy z kasety, wyglada po chlopsku. Na ebauy widzialem takie emulatory zmieniarki cd i mozesz wtedy podlaczyc np IPoda lub Pamiec flash. co do kasety i kabelka na forum jest opis jak go ukryć .... pamietaj tylko ze nie kazde firmowe radio obsłuży ci zmieniarke
YATES Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Napiszcie jak sprawdzić czy ma się system BOSE ???
MoKrY Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 bedzie zakodowane na nalepce chyba
krzyniek Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 bedzie zakodowane na nalepce chyba +powinno na maskownicach głośników być napisane
Gość Murzyn Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 +powinno na maskownicach głośników być napisane niekoniecznie musi byc
Motor Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Zajrzeć trzeba do lewego schowka w bagażniku po niżej linii podłogi powinien być wzmacniacz BOSE.tak jest u mnie.
krzyniek Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 +powinno na maskownicach głośników być napisane niekoniecznie musi byc no tak jak wszystko jest robione na życzenie kupującego.
Shaolin Opublikowano 4 Października 2007 Autor Opublikowano 4 Października 2007 Znalazlem takie radio na eBay: http://cgi.ebay.co.uk/AUDI-SYMPHONY-CD-PLAYER-MINT-CONDITION-LOOKS-NEW_W0QQitemZ150165101807QQihZ005QQcategoryZ3293QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting Moje pytanie: Jako, ze radio ma wiekszy rozmiar niz din, czy musze zmieniac jakies ramki w konsoli, cos wycinac itp.? Czy wszystkie radia Audi maja te same oryginalne wtyczki?
MoKrY Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 standardowe iso jest z tyłu, tylko do sterowania i do wzmacniacza sa inne wtyki mini iso chyba można kupić ramki maskujące żeby włożyć nie oryginalne radio a jeśli chcesz z koncernu audi radyjko to musisz szukać pod twoj model bo to co pokazałeś to chyba do b6
Shaolin Opublikowano 4 Października 2007 Autor Opublikowano 4 Października 2007 Tak to z b6, poszukam cos na B5.
Motor Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Jak masz radio ori 1 DIN to żeby włożyć 2DIN cokolwiek to musisz zmienić panel Climatronika,konsole wewnętrzną,popielniczkę lub zrobić SZTOSA...czyli stare graty dopasować...efekt kiepski...
Rekomendowane odpowiedzi