kozi291 Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 Witam, Proszę o analize logów pod katem przepływomierza - chciałbym się upewnić czy jest uszkodzony przepływomierz. Na VAGu błąd 16486 - Mass Air Flow Sensor (G70)
piters33 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Opublikowano 26 Grudnia 2011 witam. odkopuję temat, mam ten sam błąd. logów nie robiłem, z kodu błędu wynika że jest słaby przepływ mas powietrza, filtr nowy układ dolotowy drożny. więc przepływka uwalona czy tylko zabrudzona?. dla ciekawości powiem że nigdy nie słyszałem żeby chodził dodatkowy nawiew z tej elektrycznej turbinki wspomagającej. pozdro. [br]Dopisany: 23 Grudzień 2011, 20:23_________________________________________________i nikt nie wie o co lata w temacie?
fend18 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 witam. odkopuję temat, mam ten sam błąd. logów nie robiłem, z kodu błędu wynika że jest słaby przepływ mas powietrza, filtr nowy układ dolotowy drożny. więc przepływka uwalona czy tylko zabrudzona?. dla ciekawości powiem że nigdy nie słyszałem żeby chodził dodatkowy nawiew z tej elektrycznej turbinki wspomagającej. pozdro. [br]Dopisany: 23 Grudzień 2011, 20:23_________________________________________________i nikt nie wie o co lata w temacie? to zrob log z 002 i bedzie wiadomo ile pokazuje powietrza, o co chodzi z elektryczna turbina?
piters33 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 co do elektrycznej turbiny, może żle nazwałem, ale jest nawiew z elektrycznego silnika zamocowanego pod podłużnicą. dzisiaj czyściłem przepływkę bezdotykowo środkiem kontakt u, ale dalej to samo. pomierzyłem napięcia na wtyczce i na pierwszym pinie jest 5V, na kolejnych trzech nie ma napięć. przepływka hitahi. przez chwile po skasowaniu kilkakrotnym błędu nie było, ale zaraz się pojawił. robiłem też próbę jazdy bez przepływki i w zasadzie nie widzę jakiejś różnicy. zastanawia mnie czy przepływka do wymiany czy gdzieś nie ma styku na przewodach. logi jak będę miał czas to zrobię. [br]Dopisany: 28 Grudzień 2011, 10:59_________________________________________________dzisiaj podmieniłem od kumpla taką samą przepływkę, zero błędów. więc wiadomo że przepływka siedzi, powiedzcie mi czy uwalona ma duży wpływ na spalanie??, obecnie taki cykl jazdy mieszany to ok 9.5l/100km, delikatna jazda. myślałem że w 8l się zmieszczę, to wtedy bym nie gazował auta.
bediks Opublikowano 2 Stycznia 2012 Opublikowano 2 Stycznia 2012 jestes pewny ze układ drozny?? mi ten bład powodowała popekana odma [br]Dopisany: 02 Styczeń 2012, 11:56_________________________________________________dzisiaj podmieniłem od kumpla taką samą przepływkę, zero błędów. skoro pisałes ze po sakosowaniu błedu od razu sie nie pokazuje tylko po jakims tam czasie to podmiana przepływki ma sens kiedy sprawdzasz ja np przez tydzien a nie minute, pojezdzij jak masz mozliwosc tydzien na jego przepływce, a jak podlaczysz swoja przepływke do kumpla to on ma błedy?? i poczytaj : http://www.a4-klub.pl/smf/b5_18_adr_blad_16486_mass_air_flow_sensor_g70-t4465.0.html[br]Dopisany: 02 Styczeń 2012, 11:59_________________________________________________co do tego silniczka elektrycznego moze chodzi wam o pompe wtórnego powietrza??
motor144 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Opublikowano 2 Stycznia 2012 16486P0102Masa lub poziom obwodu przepływu powietrza – niskie wejście piters33 a sprawdzałeś wtyczkę/gniazdo przepływki ? Może zaśniedziały(ContactSpray) albo styki wtyczki rozgięte (trzeba podgiąć), pojeździć i sprawdzić czy błąd wróci.
piters33 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Opublikowano 2 Stycznia 2012 tak o tą pompę mi chodziło, nigdy jej nie słychać. co do przepływki po podmiance po skasowaniu błędu przejechałem ok 1km i nie ma go. po wpięciu mojej od razu wyskakuje błąd, kasowanie i znowu jest i tak wkółko, myślę że jak by była nieszczelność to i na tej podmienionej by błąd wyskakiwał. dobra teraz kwestia nowej, ori napewno nie kupię bo pare stówek kosztuje. używka 200pln krzyczą a nie wiadomo jak długo wytrzyma. dobra podróbka MG 250zł co wybrać??
bediks Opublikowano 2 Stycznia 2012 Opublikowano 2 Stycznia 2012 podaj nr przepływki bo mam na sprzedaz od 1,6 , kupilem sobie uzywke jak myslalem ze moja padla, a bledy powodowala wlasnie nieszczelnosc tak wiec lezy w szafce i czeka na nowego wlasciciela[br]Dopisany: 02 Styczeń 2012, 18:07_________________________________________________mozesz tez kupic regenerowana za ok 400 zl jak oddasz stara do aso
motor144 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Opublikowano 2 Stycznia 2012 dobra podróbka MG 250zł Żadna podróbka nie będzie dobra. Albo sprawna używka albo regenerowana z ASO.
piters33 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Opublikowano 3 Stycznia 2012 podaj nr przepływki bo mam na sprzedaz od 1,6 , kupilem sobie uzywke jak myslalem ze moja padla, a bledy powodowala wlasnie nieszczelnosc tak wiec lezy w szafce i czeka na nowego wlasciciela[br]Dopisany: 02 Styczeń 2012, 18:07_________________________________________________mozesz tez kupic regenerowana za ok 400 zl jak oddasz stara do aso co do nr muszę sprawdzić, wiem że hitahi
bediks Opublikowano 6 Stycznia 2012 Opublikowano 6 Stycznia 2012 mam taka na sprzedaz w bardzo dobrym stanie z golfa IV sr 102 tys przebiegu z 2003 r. nigdy na gazie nie jezdzila, zainteresowany??
piters33 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 kwota??[br]Dopisany: 06 Styczeń 2012, 19:53_________________________________________________witam. przepływka doszła, podmieniłem i wygląda że jest ok brak błędu, robiłem logi 002, ale nie widzę jakie parametry są zadane żeby porównać do rzeczywistego pomiaru. dawniej bawiłem się w tdi i tam z logami było troszkę inaczej.
bediks Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 a na tamtej przeplywce oprócz błedu miales jakies inne objawy typu zamulenia, szarpania etc??[br]Dopisany: 12 Styczeń 2012, 20:45_________________________________________________a teraz tak zapytam bo do glowy mi przyszlo nie próbowales reanimowac przepływki przez czyszczenie np??
piters33 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Opublikowano 13 Stycznia 2012 co do ratowania przepływki to tak czyściłem ją bezdotykowo kontaktem, bez rezultatu. co do różnic w mocy, może lepiej jedzie, nie zdążyłem wiele pojeździć żeby ostatecznie stwierdzić. dzięki za przepływkę. pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi