Rattlesnake Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 witam serdecznie. mam problem . meches polecił - poprosił o odszukanie wartości korektorów paliwowych dla mojego silnika. mamy pomysł żeby te wartości skopiować do kompa od gazu i sprawdzić jak autko śmiga. niestety nie wiem w jakiej grupie - bloku pomiarowym tego szukać- podobno jest ich ponad 200 . może ktoś z szanownych ma pojęcie gdzie tego szukać - poza lataniem na "piechotę" z góry dziękuję i pozdrawiam Rattlesnake
domjenick Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 http://www.ross-tech.com/vag-com/m_blocks/ będzie szybciej,choć tak na serio-co to są wartosci korektorów paliwowych?
wojtek26 Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 Zapewne chodzi o korekty długo/krótko terminowe sondy Lambda
Rattlesnake Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Opublikowano 22 Listopada 2010 odświeżę temacik. chodzi o wartości korektorów paliwowych, z tego co udało mi się dowiedzieć to zapisywane są one w którymś z bloków pomiarowych. niektóre auta miały je zapisane w jednostce bit , niestety w różnych wartościach - zwykle 256 , znaczyłoby to iż wartość 128 stanowi 0 - czyli powyżej 128 będziemy mieli + czyli wyprzedzenie a poniżej 128 będzie - czyli opóźnienie. heh, niektóre auta miały te wartości podane w % na podobnej zasadzie czyli 100% to duże wyprzedzenie a 50 % to zero analogicznie poniżej 50 % opóźnienie. no i tu zaczynają się schody. link który podał kolega wyżej podaje grupy dla aut 99-2000 i raczej wyżej ja potrzebuję dla 95 rok silnika abc przeczytałem już chyba cały internet ze 2 razy w serwisie się nie chcą za bardzo pucować i mamy zagwózdkę help pliz ;(
Rekomendowane odpowiedzi