Cugar Opublikowano 2 Października 2007 Opublikowano 2 Października 2007 Witam. Mam może nie duży problem ale irytujący. Jak kupiłem furkę były popalone żarówki na desce na liczniku. Po demontażu liczników i wymianie żarówek zauważyłem kombinacje przy kontrolce od świec żarowych, mianowicie 2 luzne kabeli z żarówką na końcu wisiały sobie bezwładnie, żarówka przymontowana była do zegarów za pomoca super glu - żenada. Po sprawdzeniu i wymianie żarówki brak efektu. Po kolejnym demontażu sprawdziłem miernikiem i w tych kabelkach nie ma prądu wtedy gdy świece grzeją. Podobnie jest z prawym kierunkowskazem. Kierunek jest ale nie m kontrolki, żarówka jest dobra oryginalnie przykręcona. Proszę doradzcie gdzie szukać przyczyn braku prądu do kontrolek??
danisz_ Opublikowano 2 Października 2007 Opublikowano 2 Października 2007 ta od swiec zarowych wlasnie jest na takich luznych dwoch kabelkach i tak ma byc, a prad przy tej temp, pojawia sie tam na ulamek sekundy bo jeszcze swiece nie grzeja. posprawdzaj kostki - popryskaj tu i tam styki...
Cugar Opublikowano 3 Października 2007 Autor Opublikowano 3 Października 2007 thx - juz wiem wiecej :oklaski: a z kierunkiem?
Yukas Opublikowano 3 Października 2007 Opublikowano 3 Października 2007 Jak to "świece jeszcze nie grzeją", to kiedy one grzeją ? U mnie zapala się kontrolka grzania na 1sek tzn że tylko tyle czasu sie nagrzewają świece ? W Mercedesie grzały mi przez 5 sek.
Tosik Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Jak to "świece jeszcze nie grzeją", to kiedy one grzeją ? U mnie zapala się kontrolka grzania na 1sek tzn że tylko tyle czasu sie nagrzewają świece ? W Mercedesie grzały mi przez 5 sek. Świece w grzeją dopiero gdy jest ponizej 5 stopni na zewnątrz!!!
Yukas Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 To jest jakiś czujnik temperatury który odpowiada za grzanie świec ? Gdzie on się znajduje ? Ponadto pierwszy raz słysze że Diesel odpala bez grzania świec
Cugar Opublikowano 4 Października 2007 Autor Opublikowano 4 Października 2007 No własnie mnie też to dziwi?? Już to pare razy słyszałem że jak nie ma na polu poniżej 5st. Celsjusza to świece żarowe nie grzeją, jest to bardzo dziwne.
Doman13 Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 No własnie mnie też to dziwi?? Już to pare razy słyszałem że jak nie ma na polu poniżej 5st. Celsjusza to świece żarowe nie grzeją, jest to bardzo dziwne. Może dziwne ale prawdziwe. Powyżej 5st Celsjusza temperatura jest odpowiednia żeby przy sprężeniu odbył się samozapłon mieszanki. Poniżej 5 stopni samozapłon przy tym stopniu sprężania który występuje w cylindrach, po prostu nie nastąpi... Ale to i tak nie na temat... Cugar o to nie pytał
Yukas Opublikowano 5 Października 2007 Opublikowano 5 Października 2007 To jak w takim wypadku sprawdzić czy wogóle grzeją się świece ? Gdzie zlokalizowany jest ten czujnik odpowiadający za grzanie się świec i sprawdzanie czy jest poniżej 5 stopni
Cugar Opublikowano 5 Października 2007 Autor Opublikowano 5 Października 2007 No własnie mnie też to dziwi?? Już to pare razy słyszałem że jak nie ma na polu poniżej 5st. Celsjusza to świece żarowe nie grzeją, jest to bardzo dziwne. Może dziwne ale prawdziwe. Powyżej 5st Celsjusza temperatura jest odpowiednia żeby przy sprężeniu odbył się samozapłon mieszanki. Poniżej 5 stopni samozapłon przy tym stopniu sprężania który występuje w cylindrach, po prostu nie nastąpi... Ale to i tak nie na temat... Cugar o to nie pytał Ale i tak mi pomogłeś przynajmnije wiem dlaczego mi się kontrolka nie świeci, dodam jeszcze że ten czujnik za to odpowiedzialny jest (chyba) przed filtrem powietrza, tak wyczytałem w a4 sam naprawiam
Rekomendowane odpowiedzi