Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Schemat podłączenia halogenów z ori włącznikiem. Czy tak jest OK?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Mam pytanie. Czy schemat który przedstawiłem poniżej na zdjęciu jest OK jeśli chodzi o podłączenie halogenów( nie ORI ) z włącznikiem ( ORI ). Wiem, że gdzieś na forum jest temat podłączenia halogenów natomiast nie ma opisu wejść i wyjść z ORI włącznika. Proszę o opinie.

a64ac7202e7817f2med.jpg

Opublikowano

a przekaznika nie ma juz w przelaczniku? w sumie wydaje mi sie ze tylne przeciwmgielne sa podlaczone tak:

1-podswietlenie

2-masa

5 - (+) 15A bezpiecznik - w zaleznisci od rocznika i w polifcie chyba idzie to przez jakis modul

6-wyjscie (+) na przeciw mgielne

w 100% nie jestem pewny ale chyba tylne tak wygladaja, moze z przodem jest tak samo

Opublikowano

Poniżej jest zdjęcie schematu halogenów przednich i tylnych, no i jeśli chodzi o tylne przeciwmgielne to dobrze mówiłeś. Wspomniałeś o przekaźniku w przełączniku. O co chodzi? Jak to rozumieć?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/729605a966a07223.html

Na czerwono zaznaczyłem przełącznik przednich halogenów, a na zielono tylnych. Jeśli chodzi o bezpiecznik to wole dać mniejszy i mieć pewność, że wystrzeli.

Opublikowano

tak mi sie wydawalo ze tam jest jakis przekaznik, ale wychodzi na to za sa poprostu mocne styki,

Opublikowano

Link nie działa.

Opublikowano
wszystkie posty przeczytałem na temat ich podłącznia i kazdy ma inaczej i jakos nie chcą działac jak kazda metede wyprobowalem.

moze masz wlacznik zepsuty, na krotko podlaczales jakas zarowke??, albo gdzies kabel przerwany. ja tez podlaczalem u siebie zwykle halogeny do ori wlacznika, nie korzystalem z zadnego schematu bo to jest proste jak sikanie, i wszystko dziala jak nalezy :)

Opublikowano

wiesz musialbym rozebrac i sprawdzic, bo nie korzystalem z zadnego schematu. robilem to metoda prob i bledow, wlacznik na warsztat, jakis akumulator i probowka z zarowka i kilka kabelkow. podlaczalem po kolei kable do wlacznika az dowiedzialem sie ktory pin jest od czego. zaposalem na kartce, potem montaz i wszystko hula

Opublikowano

na poczatek to zrob tak jak mowilem z ta zarowka i akumulatorem to bedziesz wiedzial czy ci wogole wlacznik dziala. jak dziala to sprawdz przekaznik czy dobry, i czy dobrze go podlaczyles. jak bede przy aucie to postaram sie wyjac wlacznik u siebie i ci napisze jak ja mam :hi:

Opublikowano

no wiec wyjalem wreszcie u siebie wlacznik halogenow i tam sa tylko 4 przewody. 2 cienkie-gorne sa od podswietlenia wlacznika, a 2 grubsze- dolne zalaczaja prad po nacisnieciu. tyle w temacie. sprobuj zamienic miejscami dwa grubsze na wypadek gdyby byla tam jakas dioda i musi dzialac

Opublikowano

Podłączenie halogenów po II lifcie na przycisk przedliftowy

Przycisk halogenów

pin 1 idzie + dla diodki podswietlajacej piktogram(czerwonej)

pin 2 idzie minus

na 5 idzie plus inny niz na diode na grubszym kablu

a z 6 wychodzi plus po wcisnieciu przycisku i ja mam tu wykorzystany przekaźnik i wszystko ładnie śmiga halogeny włączają sie tylko po włączeniu świateł krótkich,

jak byś chciał zrobić aby włączały się po postojówkach to musiałbyś na pin 5 podać sygnał plusa z postojówek ja wykorzystałem plus z włącznika świateł przeciw mgielnych tylnich + po światłach krótkich jest tam taki kabelek