Maxcudo Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Witam wszytskich. Jest to moj pierwszy watek odnosnie czegokolwiek. Mam taki problem gdyz kilka dni temu padl mi silnik AEB. Podczas powrotu do domu zaczął dosc intensywnie stukac, az wkoncu halas dochodzacy byl tak mocny, jakby ktos uderzal mlotkiem w kowadlo. Problem polega na tym, iz kupilem juz inny silnik, ktory posiada emblematy AGU. Jest to rowniez jednostka 1.8T 150KM.(tak mysle). Kupilem go bez osprzetu stad teraz moje pytanie, czy osprzet od AEB bedzie do niego pasowal?(turbo, rozrusznik, altrnator etc) Czy nie bede mial zadnych problemow zwiazanych z wiazkami elektrycznymi? Prosilbym o odpowiedz. Niedlugo, po skonczeniu pracy nad moja A4 B5 opisze cala sytuacje jaka zaistaniala, co sie okazalo itp, aby podzielic sie doswiadczeniami z innymi urzytkownikami forum. Pozdrawiam
Dev Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 silnik jest z auta w którym umieszczony jest poprzecznie to jedno ale trzeba sprawdzic jak wygląda temat faz rozrzadu miska pompa oleju i cholera wie to jeszcze
marewel Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 temat faz rozrzadu Nie kumam a co to ma do tego? AGU to poprzeczniak,moga byc problemy bo ma pompę wody na pasku rozrzadu i czesc mocowań może nie pasować.
Maxcudo Opublikowano 26 Października 2010 Autor Opublikowano 26 Października 2010 To np. elementy ktore sie roznia moge zamienic z AEB do AGU?
marewel Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Nie wiem,trzeba poprostu sprawdzic.
Maxcudo Opublikowano 27 Października 2010 Autor Opublikowano 27 Października 2010 Tak zrobie. Jutro sie za niego biore, wiec bede na bierzaco informowal =] Pozdrawiam I dzieki [br]Dopisany: 26 Październik 2010, 23:03_________________________________________________Jeszcze 1 pytanko, czy kolo zamachowe + skrzynia beda pasowac z AEB do AGU? [br]Dopisany: 27 Październik 2010, 11:20_________________________________________________Koniec problemu. Silnik zamieniony na APU =] Pozdrawiam
adrianus Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 no to opisz teraz cala operacja, mnie np interesuja roznice miedzy aebi apu i jak to rozwiazales, popodlaczales, jak smiga?
Maxcudo Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 Jeszcze do konca nie przelozylem Jak tylko autko bedzie smigac, odrazu sie rozpisze
Rekomendowane odpowiedzi