Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Pytanie z AEB na AGU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytskich. Jest to moj pierwszy watek odnosnie czegokolwiek. Mam taki problem gdyz kilka dni temu padl mi silnik AEB. Podczas powrotu do domu zaczął dosc intensywnie stukac, az wkoncu halas dochodzacy byl tak mocny, jakby ktos uderzal mlotkiem w kowadlo. Problem polega na tym, iz kupilem juz inny silnik, ktory posiada emblematy AGU. Jest to rowniez jednostka 1.8T 150KM.(tak mysle). Kupilem go bez osprzetu stad teraz moje pytanie, czy osprzet od AEB bedzie do niego pasowal?(turbo, rozrusznik, altrnator etc) Czy nie bede mial zadnych problemow zwiazanych z wiazkami elektrycznymi? Prosilbym o odpowiedz. Niedlugo, po skonczeniu pracy nad moja A4 B5 opisze cala sytuacje jaka zaistaniala, co sie okazalo itp, aby podzielic sie doswiadczeniami z innymi urzytkownikami forum.

Pozdrawiam

Opublikowano

silnik jest z auta w którym umieszczony jest poprzecznie to jedno

ale trzeba sprawdzic jak wygląda temat faz rozrzadu

miska pompa oleju i cholera wie to jeszcze

Opublikowano

temat faz rozrzadu

Nie kumam a co to ma do tego?

AGU to poprzeczniak,moga byc problemy bo ma pompę wody na pasku rozrzadu i czesc mocowań może nie pasować.

Opublikowano

To np. elementy ktore sie roznia moge zamienic z AEB do AGU?

Opublikowano

Nie wiem,trzeba poprostu sprawdzic.

Opublikowano

Tak zrobie. Jutro sie za niego biore, wiec bede na bierzaco informowal =]

Pozdrawiam I dzieki :)[br]Dopisany: 26 Październik 2010, 23:03_________________________________________________Jeszcze 1 pytanko, czy kolo zamachowe + skrzynia beda pasowac z AEB do AGU? [br]Dopisany: 27 Październik 2010, 11:20_________________________________________________Koniec problemu. Silnik zamieniony na APU =] Pozdrawiam

Opublikowano

no to opisz teraz cala operacja, mnie np interesuja roznice miedzy aebi apu i jak to rozwiazales, popodlaczales, jak smiga?

Opublikowano

Jeszcze do konca nie przelozylem :) Jak tylko autko bedzie smigac, odrazu sie rozpisze :)