Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mycie i polerowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

lakier na mojej gablocie jest czarny, po myciu zostają slady mimo

że staram się wysuszyć ją irchą. Myję płynem z woskiem.

Podobno nie powinno się używać płynów do garów typu

Pur czy Ludwik bo "wysuszają" lakier i powodują jego matowość ???

Czym i jak często powinno się wypolerowć (ręczna praca) lakier ??

Proszę o sugestie i uwagi. Pozdrawiam. Ned Kelly

Opublikowano

Jesli nie masz doświadczenia to polerowanie sobie odpuść bo możesz sobie tylko lakier spierniczyć ;) Jesli zrobisz warstwe dobrym woskiem efekt będzie zajeb...y a nic nie uszkodzisz :naughty: jest fajny temat związany z Kosmetyką naszych :a4fan:

Opublikowano

Ja raz na miesiąc może.. dwa po myciu poleruje szmatką po nałożeniu pasty woskowej lekkościernej efekt KOX :kox: Lakier zabezpieczony przed całym syfem z ulic i powietrza (srające pterodaktyle :) )

Paste kupisz prawie na każdej stacji ORLEN - żółta puszka z gąbeczką do nakładania.POLECAM stosuje już pare lat ,drugie auto, pieknie się błyszczy. :)

Opublikowano

Niestety zacieki będą.

Normalnie po myciu najlepiej zarzucić coś bardzo lekko ściernego. Ja używam choć niezawsze pasty Tempo. Zaleta jej taka że możesz przesmarować auto a potem wypolerować. Większość innych past z woskiem trzeba mocno polerować od razu po nałożeniu.

Opublikowano

POlecam paste Formuła sosujemy tak samo jak Tempo ale daje lepszy efekt

Opublikowano

Witam ja mam :a4fan: w kolorze granatowym i po pierwszym myciu też miałem taki problem. Do nastepnego mycia po dwu tygodniach podeszłem do tematu bardziej zdecydowanie, a mianowicie. Po umyciu :audi: postawiłem audiczke w cieniu i irchą zbierałem wode, systematycznie ja wykręcając efekt BEZ PORÓWNANIA. W robocie kolega poleca znowu karszer, ale ja nie jestem zdecydowany co do tego.

Pozdro. Szuszu