Ned Kelly Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Witam lakier na mojej gablocie jest czarny, po myciu zostają slady mimo że staram się wysuszyć ją irchą. Myję płynem z woskiem. Podobno nie powinno się używać płynów do garów typu Pur czy Ludwik bo "wysuszają" lakier i powodują jego matowość ??? Czym i jak często powinno się wypolerowć (ręczna praca) lakier ?? Proszę o sugestie i uwagi. Pozdrawiam. Ned Kelly
Norbi TDI Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Jesli nie masz doświadczenia to polerowanie sobie odpuść bo możesz sobie tylko lakier spierniczyć Jesli zrobisz warstwe dobrym woskiem efekt będzie zajeb...y a nic nie uszkodzisz jest fajny temat związany z Kosmetyką naszych
Motor Opublikowano 4 Października 2007 Opublikowano 4 Października 2007 Ja raz na miesiąc może.. dwa po myciu poleruje szmatką po nałożeniu pasty woskowej lekkościernej efekt KOX Lakier zabezpieczony przed całym syfem z ulic i powietrza (srające pterodaktyle ) Paste kupisz prawie na każdej stacji ORLEN - żółta puszka z gąbeczką do nakładania.POLECAM stosuje już pare lat ,drugie auto, pieknie się błyszczy.
marioti Opublikowano 5 Października 2007 Opublikowano 5 Października 2007 Niestety zacieki będą. Normalnie po myciu najlepiej zarzucić coś bardzo lekko ściernego. Ja używam choć niezawsze pasty Tempo. Zaleta jej taka że możesz przesmarować auto a potem wypolerować. Większość innych past z woskiem trzeba mocno polerować od razu po nałożeniu.
Gość NUTI Opublikowano 5 Października 2007 Opublikowano 5 Października 2007 POlecam paste Formuła sosujemy tak samo jak Tempo ale daje lepszy efekt
Szuszu Opublikowano 6 Października 2007 Opublikowano 6 Października 2007 Witam ja mam w kolorze granatowym i po pierwszym myciu też miałem taki problem. Do nastepnego mycia po dwu tygodniach podeszłem do tematu bardziej zdecydowanie, a mianowicie. Po umyciu postawiłem audiczke w cieniu i irchą zbierałem wode, systematycznie ja wykręcając efekt BEZ PORÓWNANIA. W robocie kolega poleca znowu karszer, ale ja nie jestem zdecydowany co do tego. Pozdro. Szuszu
Gość rob Opublikowano 6 Października 2007 Opublikowano 6 Października 2007 poczytaj sobie tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,1514.0.html środki może drogie, ale są wydajne i praca nimi to czysta przyjemność :th:
Rekomendowane odpowiedzi