Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 ALT] Z czym związany jest ten błąd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na początek chciałbym zaznaczyć iz jest to mój pierwszy wpis w tym dziale moja przygoda z programem vag rozpoczęla sie wlasnie dziś więc z góry przepraszam za wszystkie błędy i proszę o sugestie i uwagi na początek proszę o podpowiedz co to jest za błąd od dłuższego czasu pali mi się pomarańczowa kontrolka po wykasowaniu tego błędu w warsztacie (kilkakrotnie)po paru dniach kontrolka znowu się zapala.

proszę o wyrozumiałość dla początkującego kolegi.

17536- fuel trim Bank 1(MULT):System too lean P1128-001 upper limit exceeded mam nadzieje że nic nie pokręciłem pozdrawiam.

Opublikowano

Miałem tą sytuację niedawno u siebie i okazało się ,że przepływka jest do wymiany.Po wymianie wszystko ok.Trzeba zobaczyć jakie ma wskazania przepływomierz w grupie 002 (dynamicznie).W twoim przypadku nie może pokazywać mniej jak 100mg/s jako wartość maksymalna.

Opublikowano

wielkie dzięki za odpowiedz rzuciłes nowe swiatlo na ten problem a co do logów dynamicznych to jeszcze nie mój poziom muszę sie troche poduczyć :hi:

Opublikowano

17536 - przepływomierz , lambda , wtryskiwacz/e , szczelność dolotu , ... ciśnienie paliwa , filtr paliwa :wink4:

Opublikowano

Meidzer wymieniając przepływkę wymieniałeś całą tzn tę rurę czy tylko tę część która wchodzi do srodka z podłączonymi przewodami i ile taka przyjemność, a filtr paliwa co ile się powinno wymieniać bo swój wymieniałem w styczniu na MANN poradzcie jeszcze jak sprawdzić szczelność dolotu jak podpowiada kolega ROBERT zaczne najpierw od najtanszych i najprostrzych spraw :hi: