pieczka Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 witam, mam problem z moim audi mianowicie czasem przestaje pracowac jeden wtrysk i silnikiem troszke trzepie ze nie da sie jechac. bylem dzis na diagnostyce i komputer wskazal ze winien jest pierwszy wtrysk. tera tylko pytanie czy nie da sie tego jakos naprawic czy od razu musze kupic nowy? pytanie numer 2 to ile bedzie mnie to kosztowac ? aha no i zasadnicze czy w moim audi a4 b6 1.9TDI 74 KW sa zwykle wtryskiwacze czy pompowtryskiwacze ? dzieki za pomoc
mech15 Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 w aucie masz wtryskiwacze, pewnie da się zregenerować, udaj się do serwisu boscha lub podobnej instytucji zajmującej się układami wtryskowymi diesla i niech badają co dokładnie boli auto ewentualnie wtryskiwacz możesz dokupić na allegro i wymienić we własnym zakresie, pamiętać tylko trzeba o dobrych kluczach i podkładkach miedzianych, to chyba tyle _________________________________________________ kutwa, patrzyłem w jego profil- AHH 90PS- sorry popraw profil :bicz3:
pieczka Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 no to juz nie wiem bo przed chwila jeen gosc mnie zapewnil ze u mnie juz sa pompowtryski z racji tego ze mam 101PS a wtych silnikach audi juz robi wszystko z pompowtryskami;/
wrclaguna Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 w aucie masz wtryskiwacze, pewnie da się zregenerować, mech15 skad ta wiedza kolego pieczka masz jak byk pompowtryskiwacze , szukaj uzywki lub wymianka na nowy ... ja bym sprawdzil pozostale jeszcze
pieczka Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 a jak sprawdzic pozostale ? czy te pompowtryskiwacze zawsze szybko padaja czy po jakims konkretnym przebiegu ?
Dev Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 witam, mam problem z moim audi mianowicie czasem przestaje pracowac jeden wtrysk i silnikiem troszke trzepie ze nie da sie jechac. bylem dzis na diagnostyce i komputer wskazal ze winien jest pierwszy wtrysk. tera tylko pytanie czy nie da sie tego jakos naprawic czy od razu musze kupic nowy? pytanie numer 2 to ile bedzie mnie to kosztowac ? aha no i zasadnicze czy w moim audi a4 b6 1.9TDI 74 KW sa zwykle wtryskiwacze czy pompowtryskiwacze ? dzieki za pomoc masz PD-ki na 100000% oznaczenie silnika: AVB trzeba sprawdzic korekcje wtrysku, jeżeli PD-ek jest wadliwy mozna oddać go do regeneracji tutaj masz adres do kumatego gościa w tej dziedzinie: DIESEL SERWIS Podkowiński Bogdan 05-830 Nadarzyn (k. Warszawy) ul. Graniczna 4 606-820-768
pieczka Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 korekcja wtrysku czyli co ? jak to trzeba zrobic zeby mi partactwa jakis mechanik nie odwalil ;/
Piero Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Korekcje wtrysków sprawdza się VAGiem, raczej nie da się nic popsuć ale trzeba umieć odczytać wartości i wiedzieć co one oznaczają
Rekomendowane odpowiedzi