grzesiek88 Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 Witam Mój dobry znajomy ma taki problem. Posiada Audi A8 4.2q w tipie. ktoś coś modził bo instalacja (niewiem dokładnie jakie przewody) znajdowały się w okolicach tłumika ( tak mi powiedział) i poprostu nie przepaliły i nie chooja nic nawet nie świeciło. zaprowadził do jakiegoś niby elektro mechanika ten naprawił mu te przewody wymienił czujników od groma cewki moduły i inne pierdolniki a auto dalej nie odpali. Mówił mu, że się niby komputer zablokował co o tym sądzicie gdzie szukać przyczyny?? Będę wdzięczny za każdą radę, zależy nam na czasie. Pozdrawiam
piotrsob1 Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 To znaczy że mu te przewody posztukował ???? Jeżeli ta wiązka idzie pod podłogą auta to na długą metę to nie pochodzi. Tylko wymiana na nieuszkodzoną, (nie mówię nową , bo kosztuje pewnie majątek ) plus ogarnięty elektronik co to wzystko zVAG-uje :gwizdanie: .
domjenick Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 znajdowały się w okolicach tłumika ( tak mi powiedział) i poprostu nie przepaliły z tego,co wiem ,żadne przewody nie idą w okolicach tłumika,w każdym aucie-przewody idą tunelami,lub we wiązkach,ale w środku-nie ma kabli na zewnątrz auta(pod podłogą) jeśli się coś przepaliło-to jedyną opcją jest zwarcie i nastepstwem tego-przetopienie się koszulki i ponowne przetopienie kolejnego,ale nie od tłumika
piotrsob1 Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 Chyba że to wiązka co idzie do tipa . Oryginalnie napewno jest zabezpieczona przed bezpośrenim kontaktem z wydechem, ktoś tam chyba niechlujnie majstrował jak się przykleiła do wydechu ........
domjenick Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 ktoś tam chyba niechlujnie majstrował jak się przykleiła do wydechu niechlujnie??? oryginalnie -nie ma żadnej wiązki idącej wzdłuż tłumika-wszystko idzie górą,w kabinie auta-bokiem i do bagażnika pod kanapą-ale nie koło tłumika
grzesiek88 Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Opublikowano 1 Listopada 2010 ktoś tam chyba niechlujnie majstrował jak się przykleiła do wydechu niechlujnie??? oryginalnie -nie ma żadnej wiązki idącej wzdłuż tłumika-wszystko idzie górą,w kabinie auta-bokiem i do bagażnika pod kanapą-ale nie koło tłumika no właśnie jutro to oblukam wszystko i dam znać. Dzięki pany [br]Dopisany: 31 Październik 2010, 00:58_________________________________________________więc tak auto zrobione ale nie odpala. pomka paliwo podaje jak głupia ale swiece suche co to może być?? jakieś zabezpieczenia antypożarowe??
domjenick Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 odcinka popatrz na cały układ paliwowy,czy cos nie jest wpięte
Rekomendowane odpowiedzi