audia4a4 Opublikowano 2 Listopada 2010 Opublikowano 2 Listopada 2010 Jak w temacie jaki polecacie płyn hamulcowy do tego modelu samochodu, zaznacze że czasem lubie poszaleć a z tego co wiem to ma też znaczenie przy wyborze płynu hamulcowego.
oktawian Opublikowano 2 Listopada 2010 Opublikowano 2 Listopada 2010 Kup płyn o jak najwyższej temperaturze wrzenia.
audia4a4 Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Opublikowano 2 Listopada 2010 Kup płyn o jak najwyższej temperaturze wrzenia. Ten może być??? http://allegro.pl/najlepszy-plyn-hamulcowy-na-rynku-i1293083920.html wystarczy 0,5l?? czy kupić 1L bo nie wiem jaka jest pojemnośc w furmance.
oktawian Opublikowano 3 Listopada 2010 Opublikowano 3 Listopada 2010 Do układu wchodzi 1 L więc musisz kupić 1.5 L .
Dev Opublikowano 3 Listopada 2010 Opublikowano 3 Listopada 2010 wystarczy 1 litr, jakbys wymieniał płyn tez z układu zasilania sprzęgła to potrzeba 1.1-1.2l układ zalej płynem Ate Typ200
oktawian Opublikowano 3 Listopada 2010 Opublikowano 3 Listopada 2010 Chodziło oczywiście o cały układ i tak musi te 1.5 l kupić bo mniej się nie da. A widzisz jaką typ 200 ma temp. wrzenia ? różnica prawie 70 C ....
Dev Opublikowano 3 Listopada 2010 Opublikowano 3 Listopada 2010 RBF to jest racing-owy płyn o bardzo wysokich parametrach :good: :good: ale nalezy wymieniac go co 1 rok, pozniej te parametry gwałtownie sie pogarszaja :( do zwykłego auta raczej nie specjalnie przydatny :no: :no: Ate Typ200 przewyzsza norme VAG i w zupełnosci wystarczy do tego auta i kosztuje 30zł bez problemu mozna tez nalac Ate SL6 (ESP) 25zł a jak juz ktos bardzo chce to polecam Ate BlueRacing 50zł
ardox Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 Tak jak koledzy radzą, kup płyn o wysokiej temperaturze wrzenia i wymieniaj co roku. Najlepiej polecany i stosowany do Twojego auta. Nie zalecane mieszanie.
Dev Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 Tak jak koledzy radzą, kup płyn o wysokiej temperaturze wrzenia i wymieniaj co roku. Najlepiej polecany i stosowany do Twojego auta. Nie zalecane mieszanie. dobrze gada w góre dziada :good: :good: nalezy równiez pamietac że układ hamulcowy to nie tylko ABS ale również ASR, EDS, ESP, BAS..... jakośc płynu bardzo mocno zalezy od skutecznosci i szybkości działania powyższych systemów
ardox Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 He ... zanim zaczniesz kogokolwiek podrzucać to wspomnij jeszcze o systemie ASD i ACS..
audia4a4 Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Opublikowano 7 Listopada 2010 a co z płynem w skrzyni biegów, bo też zanosi sie na wymiane bo mi już ciężko biegi wchodzą jak autko jest zimne, jaki polecacie olej do skrzyni???
ardox Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 Hm... myślę,że olej już nie wiele zmieni. Obym się mylił. Jaki masz deklarowany przebieg ?
audia4a4 Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Opublikowano 7 Listopada 2010 Hm... myślę,że olej już nie wiele zmieni. Obym się mylił. Jaki masz deklarowany przebieg ? przebieg 167.000
audia4a4 Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Opublikowano 7 Listopada 2010 to nie olej tylko padajace sprzeglo z tym to mogę się zgodzić ale póki co chcę wszystkie płyny powymieniać
ardox Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 Nie sprzęgło ale raczej synchronizatory zużyte. Zalej rzadszy olej.
audia4a4 Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Opublikowano 8 Listopada 2010 Więc jaki polecacie płyn do skrzyni biegów?
audia4a4 Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Opublikowano 15 Listopada 2010 o czym nalezy pamiętać przy wymianie płynu hamulcowego, o czym czesto zapominamy i jakie błedy popełniamy podczas wymiany ,jak poprawnie i dobrze odpowietrzyć układ asb i esp???? jeszcze jedno ,wie może ktoś jaki warsztat na śląsku posiada taki sprzet do wymiany płynu? http://moto.allegro.pl/ate-wymiana-plynu-hamulcowego-warszawa-i1265152149.html
ardox Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 He, he, he....jak se Pan Miecio kupił sprzęcior do wymiany płynu to powinien firmę nazwać dumnie...Klinika Układów Hamulcowych....
Rekomendowane odpowiedzi