Ossek Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 Witam. Problem jest właściwie od zeszłej zimy, ale latem jakoś nie mogłem się za to zabrać. Powiedzcie mi proszę, wartość z którego czujnika decyduje o tym, czy klimatyzacja się załączy? Na kanale 55 pokazuje 12 stopni, śnieżynka się świeci, ale klima nie chodzi. Przy wyższych temperaturach jest OK (przekaźnik cyka, sprężarka startuje), przy zdecydowanie niższych klima nie pracuje i śnieżynka się nie świeci (czyli też OK). Wygląda na to, że problem występuje w zakresie od 2 do ok. 12-13 stopni. Jest to cholernie uciążliwe, zwłaszcza podczas deszczu, bo szyby strasznie parują. Z góry dzięki za pomoc.
supi9 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Na pewno z czujnika temp zewnętrznej ( między zderzakiem a chłodnicą ). Czy jest jeszcze jakiś to nie wiem.
Skeeber Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 jest jeszcze czujnik w kanale dolotowym zaraz pod filtem kabinowym, akurat go ostatnio wymienialem ....VAG nie wskazywal błedu a klima nie działała jak należy
Rekomendowane odpowiedzi