Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BLB] Dziwne wskazania temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. szukałem na forum ale jakoś nie mogłem nic dopasować do mojego problemu więc opisze. od czasu do czasu na zegarze z temperatura silnika nic sie nie dzieje.. tzn stoi na 50 jak zaklęty. dopiero jak zgaszę silnik i odpalę to wskakuje na odpowiednie wskazanie, ale tez nie zawsze. W tamą sobotę cały dzień śmigalem ze wskazówka na 50. podpinałem pod VAG-i i żadnych błędów. podpinałem na zimnym silniku, na ciepłym, na dobrze wskazującym zegarku i na źle wskazującym i żadne błędy nie wyskoczyły. nie mam pojęcia co sie dzieje

Opublikowano

czujnik wody zdechł

Opublikowano

czujnik wody zdechł

:wink4::decayed:

od czasu do czasu na zegarze z temperatura silnika nic sie nie dzieje.. tzn stoi na 50 jak zaklęty.

gdy sie znow zawiesi, odepnij wtyczke czujnika temperatury plynu i sprawdz wskazanie.

Opublikowano

żeby wyeliminowac żle działający (zawieszający sie) wskażnik

zrób VAG-iem test elementów wykonawczych

Opublikowano

rozrząd zrobiłem.. przy okazji jeszcze kilka innych drobiazgów a zegar dalej szwankuje:(( wczoraj chodził jak trzeba, dziś podniósł sie na połowę pomiędzy 50 a 90 a potem to aż sie przestraszyłem bo po następnym odpaleniu silnika wskoczył na ponad 90 ale po zgaszeniu nie opadł tylko stoi tak troszkę powyżej 50. Po zrobieniu rozrządu podpinałem go pod Vag i komputer pokazywał temperaturę 87- 89 a zegar swoje:( czyli wtedy akurat 50. Mechanik stwierdził ze to nie wina czujnika tylko zegara ale na vag-u żadne błędy zegarów nie wyskakiwały. powiem wam ze zgłupiałem do reszty bo dziwnie sie jeździ jak nie wiadomo czy silnik sie zagrzał czy nie.

Opublikowano

pewnie ktos majstrowal kiedys przy zegarach