Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tiptronic a multitronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jezeli toczysz sie po autostradach zjednoczonego to nie dziwara
chcial bym, moja jazda to 50 stop start 50 traska. a co do jazdy w PL to bede w Polsce za pare tygodni i bardzo chetnie napisze ile mi palilo moje 2.8q , i bede mial T-żółwia za swiatka .

na autostradzie "toczac sie " jak to nazwales to nie sadze zeby zeszlo ponizej 8/100km co mi sie wydaje ok jak na ten silnik i naped.

Rewela przekonales mnie, a mialem kupic 1.8T, ale jak sie ostatnio przjechalem tym 163konnym potworem :wink:, a wiem ze 15 w miachu dla niego to nie zaden wyczyn, to sie przylamalem. Toz to wogole nie jezdzilo. T-zolw swiadkiem, chociaz moze wtedy akurat go nie bylo, nie pamietam. :lol:
Opublikowano
a mialem kupic 1.8T
ja tez chcialem kupic ten zastaw, jednak postanowilem pozostawic damski zestaw dziewczyna:):)
Opublikowano
nie ty jedyny, T-żółw tez jest wpieniony ze nie kupil 2.8 q.:):) nie tak bracie??????????

wez mnie na forum publicznym nie wk... :mrgreen:

T-zolw swiadkiem, chociaz moze wtedy akurat go nie bylo, nie pamietam.

wstydź sie Norbi :twisted: byłem tylko przez telefon gadałem :mrgreen:

Norbi jakby to nie pisał mój rodzony brat to....może bym nie uwierzył :wink:

ale Rob też potwierdził takie spalanie :smile:

[ Dodano: 2006-08-16, 21:37 ]

Norbi napisał/a:

a mialem kupic 1.8T

ja tez chcialem kupic ten zastaw, jednak postanowilem pozostawic damski zestaw dziewczyna:):)

1.8T jest OK nie cfaniakuj bo liścia :twisted: po przyjeżdzie zaliczysz :mrgreen:

Opublikowano
jakby to nie pisał mój rodzony brat to....może bym nie uwierzył
male O/T ja i T-żółw = bros:):)

[ Dodano: 2006-08-16, 21:44 ]

Pixelku , widze ze wszelkie spory co do spalania 2.8 zostawimy na jakis spocik w PL!!!

Opublikowano

wyliczenia robilem już kilka razy, średnia najczęściej kręci się koło 12l/100km /zimą koło 16l/100km/co ciekawe komputer już mi pokazywał średnie spalanie 9,4 l/100km, wiem że komp przeklamuje ale nie aż tyle :wink:

Opublikowano

[ Dodano: 2006-08-16, 18:10 ]

Kolega Bladyrs cos wspomnial o wymianie bez filtra(nie rozumiem, to po co wymieniac) i o oleju za 37 zl litr. Jezeli jest to olej AUDI absolutnie i wylacznie dedykowany do tej skrzyni to gratuluje super dojscia. Cena to min. w zaleznosci od zrodla 60 zeta.

nie rozumiem Cie, miałem dojście przez mechanika który pracował w ASO , i własnie załatwił mi ten olej "oryginalny" po 35 zł za litr, filtra wtedy nie wymieniłem bo nie mogłem dostać w ASO, trzabyło czekać grubo ponad tydzień, filtr jest metalowy i został tylko oczyszczony, wymienie go przy następnej zmianie oleju

jak narazie zrobiłem 30 tys od wymiany oleju w skrzyni i jest dalej wszystko ok.

jak ktoś ma pojęcie o wymianie statycznej i dynamicznej oleju i wie co robi, to nie wiem dlaczego po wymianie auto ma nie wyjechać z warszatu, chyba że się zostawia u kowala auto to tak potem wychodzi.

KAŻDY porządny serwis od automatu zaleca wymiane co 60 tyś km lub 4 lata, a dla aut użytkowanych wyłącznie w trybie miejskim nawet co 30 tyś km.

a co do objeżdzania automata przez manuala, to mnie to wogóle nie interesuje, i co z tego że mnie objedzie, nie takie było założenie przy kupowaniu, żeby się ścigać ze wszystkimi od światel do światel

jak dla mnie odejście 1.8T w automacie, jest wystarczające, auto jest dynamiczne i daje też dużo frajdy z jazdy, a że w manualu by było jeszcze szybsze to nie ma to dla mnie większego znaczenia.

jak chciałbym tylko killować to kupił bym Impreze WRX albo BMW M3 lub S4 2.7bT oczywiście w manualu :)

jak sie nie ma co sie lubi, to się lubi co sie ma ;)

pozdro.

Opublikowano

Teraz w pelni Cie zrozumialem Bladyrs, mamy zupelnie inne priorytety i ja to szanuje .Pzdr.

Opublikowano

Od pond pol roku poruszam się TDIkiem i już straciłem wiare w jego ekonomiczność aż tu na urlopie udało się osiągnąć wynik ok. 5,1 przy jezdzie ok. 120-130km/h, wiec jak się chce to można, a najczęściej nie chcę oszczędzać tych 4 złociszy tylko cieszyć się jazdą.

Co do spalania to jest takie jedno autko ktore posiadalem i ono palilo podobnie jak Wasze 2.8 i 2.6 to 1.9TDI!!! rewela 7 litrow w trasie, choc juz widzialem bzdury wypisywane na forum ze 5, czy tam 6 literkow nawet niektorym palily.

[ Dodano: 2006-08-16, 20:34 ]

Hhacek jezeli toczysz sie po autostradach zjednoczonego to nie dziwara, ze spala Ci te pare literkow, przyjedz do Wawki i nie daj sie na kazdych swiatlach,a wtedy chcialbym zobaczyc Twoja wskazowke paliwa....

Opublikowano

Czy ktoś mi napisze wkońcu jaka jest różnica między multitronik a tiptronik bo to że multi jeździ się jak meleksem lub tramwjem nic mi nie mówi .A gdyby czytał to jakiś fachowiec to prosił bym o mały opisik o DSG i SMG czym sięróżnią od multi i tiptr.Dzięki i pozdrawiam Marcin

Opublikowano
Czy ktoś mi napisze wkońcu jaka jest różnica między multitronik a tiptronik bo to że multi jeździ się jak meleksem lub tramwjem nic mi nie mówi .A gdyby czytał to jakiś fachowiec to prosił bym o mały opisik o DSG i SMG czym sięróżnią od multi i tiptr.Dzięki i pozdrawiam Marcin
Drogi Marcinie26 dość dokładnie opisał Ci już to Spanky. Generalnie Multitronic jest szybsząskrzynią od Tipa i zmiana biegow odbywa sie bezstopniowo, tzn obroty masz stałe, a predkość rośnie. Jeżeli chodzi o moje odczucia w stos do Tipa, to jeżeli komuś nie przeszkadza, że autko z takim samym silnikiem w manualu jest szybsze to polecam. W mieśćie kiedy są korki właczam Drive, akiedy chce pojechać sprawniej przełączam na reczne przerzucanie w kierownicy(opcja)lub w lewarku. Niestety robi sie to odwrotnie niż w WRC-ch :mrgreen:
Opublikowano

Dzięki Lukas23 , T-żułw i Norbi teraz już więcej wiem ale jeszcze ciekawi mnie jakie są różnice w przyspieszeniach między multi. a tiptr. przy tych samych silnikach ?

[ Komentarz dodany przez: T-żółw: 2006-08-20, 12:17 ]

chłopie żółw tak się pisze :!: :twisted:

[ Dodano: 2006-08-20, 21:20 ]

sorki żółw

[ Dodano: 2006-08-20, 21:20 ]

T-żółw

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

panowie niewiem jak w waszych :audi: ale moje spala w zimie nigdy mniej niż 15l/100,

a w lecie nie mniej niż 13l/100 :quattro:

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 14-02-2007, 18:19 ]

chlopie, ale zes dinozaura odkopal !

Ty lepiej przywitaj sie w dziale Newbie

Opublikowano

Troche dinozaura :lol: he he. Mi też pali 15 jak gaz muskam :rotfl:

Opublikowano
Lukas23 , T-żułw i Norbi teraz już więcej wiem ale jeszcze ciekawi mnie jakie są różnice w przyspieszeniach między multi. a tiptr. przy tych samych silnikach ?

raczej z tego co pamietam nie można było kupić tego samego silnika z dwiema skrzyniami tzn albo jeden np. z quattro był i tiptronic, albo napęd na przód i multitronic, a w ogóle to nie było multi i quattro. :a4fan: