peter1983 Opublikowano 8 Listopada 2010 Opublikowano 8 Listopada 2010 Witam, Posiadam instalację gazową z komputerem sterującym ESGI2, reduktor Tomasetto Artic. Mam następujący problem. Podczas jazdy przełącza mi się z powrotem na benzynę, niezależnie od tego ile jest gazu w zbiorniku, z jaką prędkością jadę, jakie są obroty, jakie warunki atmosferyczne... Nie ma reguły. Dzieje się tak raz na kilka dni, czasem częściej jednego dnia a potem przez kilka dni spokój... Po takim przełączeniu próby przełączenia z powrotem na gaz nie udają się. Zazwyczaj trzeba odczekać kilka minut i jest ok. Byłem na regulacji, wymianie filtrów, sprawdzeniu czujników - niby wszystko funkcjonuje prawidłowo. Sterownik nie ma zapisanych błędów. Czy ktoś może podpowiedzieć co tu jeszcze można sprawdzić???
Bogumił Opublikowano 8 Listopada 2010 Opublikowano 8 Listopada 2010 Ja miałem podobnie - instalator zwiększył ciśnienie przełączania. Za bardzo nie pamiętam jak było u mnie z błędami - ale chyba jak wyłączyłem silnik to błędy się kasowały, dopiero instalator odczytał błędy, kiedy instalacja przełączyła się na bp ale nie został wyłączony silnik.[br]Dopisany: 08 Listopad 2010, 17:25_________________________________________________Ja mam STAG300.
uris Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 To może być psujący się czujnik temperatury na reduktorze.
f1mlody Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 tez miałem taki problem zaraz po załozeniu lpg ale zajechałem do firmy i okazało sie ze mieli serie wadliwych komputerów wymienili na nowy i jest ok
Rekomendowane odpowiedzi