Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile w tym prawdy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No niestety dużo w tym wszystkim prawdy, ja przymierzam się powoli do zmiany auta ,ale widzę co się dzieje i boję się, bo pozbędę się dobrego auta ,w które włożyłem trochę kasy by je polepszyć , usprawnić, dostosować pod siebie i mogę się władować w 2-3 letniego szrota.

Opublikowano

więc zostaw to co masz :chytry:

Opublikowano

Właśnie ze względów bezpieczeństwa dla podzespołów poprzestałem na tej mocy co mam ,a apetyt rośnie w miarę jedzenia więc myślę o 535d

Opublikowano

no generalnie tak jest z tym apetytem... 535d :kox: może wygram dzisiaj w totka to też coś tam odświeże :>

Opublikowano

gdyby robiło by się samochody jak parenaście lat temu to kto by z tego wyżył ? a tak zrobi się taką padake na max 10 lat i klient znowu zapłaci za następny - i tak rynek samochodowy zacznie funkcjonować bo kto by wyżył z klienta takiej 80 gdzie tylko paliwo się leje ???

Opublikowano

...gdyby robiło by się samochody jak parenaście lat temu to kto by z tego wyżył ? a tak zrobi się taką padake na max 10 lat i klient znowu zapłaci za następny...

Zapłaci i za następny i co wg mnie ważniejsze - części zamienne i serwis. Tak jak wspominałem, właśnie na tym firmy motoryzacyjne robią interes. Fabryki samochodów często wychodzą na "zero" lub mały "plusik". Dużych zysków raczej nie ma. Za to nowe części zamienne i serwis to czysty zysk.

P.S. Z tym Nissanem rzeczywiście padaka. Te pękające wałki kierownicze kojarzą mi się w sumie z jedną tragedią - śmiercią Ayrtona Senny.

Opublikowano

Większość z nas kupuje autka 10 letnie, z które jeżdżą bezproblemowo (moim zdaniem optymalne rozwiązanie w stosunku cena/jakość), a autka z ori przebiegami i zadbane pojeżdżą jeszcze długo. Jedni są zadowoleni z 1,9 TDI inni z benzynek, tak czy inaczej nie ma większych problemów z tymi autkami, a jeżeli już są to koszty napraw są niskie. Pomyślcie, że za kilka lat będziemy musieli kupić ten syf co teraz produkują i płacić za naprawy, wtedy faktycznie będzie się bardzie opłacało kupić nowe autko i może o to chodzi??

Opublikowano

ja już prawie 2 lata jeżdżę autem "nieprzystosowanym do miejskiego stylu jazdy" czyli 2.0 tdi cr (80% przebiegu miasto). i faktem jest, że miałam na początku tyle wizyt w serwisie, że odechciało mi się wszystkiego. skrzynia gwizdała, kierownica przekrzywiona i dziwny odgłos podczas pracy zagrzanego silnika. i teraz tak:

skrzynię "niby" wymienili - bo ta "niby"wymieniona gwiżdże tak samo w tym samym przedziale obrotów

kierownicę ustawiali mi 6 razy - w końcu zaprowadzili auto na geometrię poza serwisem i zrobili w 15 minut.

odgłosu nie słyszeli, bo większość serwisantów w tym rzeczoznawca mieli ciężką wadę słuchu - pojechałam do innego serwisu, gdzie naprawa polegała na regulacji napięcia paska rozrządu i serwis wystawił mi kwit, że problem był i na czym polegało jego usunięcie.

jakbym kupiła auto używane z takimi wadami to, pojechałabym na geometrię, a potem do mechanika i procedura byłaby ta sama. i jeszcze bym za to zaplaciła. tu zostało to usunięte w ramach gwarancji - co prawda musiałam się naszarpać ale jakoś się udało koniec końców. problem skrzyni - cóż pożyjemy zobaczymy. z dpf-em problemu nie ma a jak będzie to go wytnę. na razie dbam o wypalanie, bo to przecież widać, słychać i czuć kiedy zaczyna się procedura.

generalnie, jakoś totalnie nie przerażają mnie nowe auta. jest jak jest i tyle. wszystko idzie do przodu i oby nie było gorzej. np. tiguany od początku wszystkie wychodzą z 2.0 tdi cr i jakoś nie słychać jakis tragicznych wieści na temat silników.

i jeszcze jedno. moim zdaniem, największa wina jest po stronie serwisów - ponieważ oni nic nie widzą nic nie słyszą i tttm. a to z powodu braku umiejętności i niedouczenia czasem w naprawdę zatrważającym stopniu.

przykład: dzień dobry chcę się umówić na wymienę oleju w golfie 6 - jaki silnik? - 2.0 tdi 110KM - eeeeee..... to jest 1.9, nie ma silnika 2.0 tdi 110 km w golfie - proszę pana w golfie 6 nigdy nie było silników 1.9 ... - były na początku produkcji ;( . nie umówiłam się na wymianę oleju.

Opublikowano

w golfie 6 sa silniki 1.9tdi :gwizdanie:

Opublikowano

nie no jeżeli są to mnie oświeć :embarrassed:

odzyskam choć troszkę zaufania do doradców serwisowych.

na naukę nigdy nie jest za późno, a ja będę ci szczerze wdzięczna. serio.

ja mam auto właśnie z początku produkcji, przed zakupem i od chwili pojawienia się na rynku model golfa 6 został przez nas przeanalizowany doszczętnie i wszystkie katalogi, książki serwisowe z wypisanymi dostępnymi silnikami tdi, oraz wiadomości jakie zasięgnęłam w internecie i poza nim mówią, że od początku produkcji oferowany jest tylko z silnikami cr najpierw 2.0 potem także 1.6.

mówię tu o rynkach eu oraz pl, innymi nie zawracałam sobie głowy.

dlatego doszkolenie mi nie zaszkodzi :embarrassed: i będę wdzięczna za oświecenie. szczerze.

poproszę o link czy co tam masz na temat. :mysli:

Opublikowano

wiesz co, ty to na poważnie czy jaja sobie robisz? :naughty:

Opublikowano

wpisalem i znalazlo cos :naughty:

Opublikowano

jasne że są golfi VI z 1.9 ... :wallbash: Potem krzyk do serwisu.

Opublikowano

źródło takiego info?.... tylko proszę ... bez jaj.

Opublikowano

patrzac w wikipedi nie ma 1.9 a,w ogole slyszalem ze zamiast 1.9tdi wlasnie maja byc montowane 1.6tdi...

Opublikowano

http://www.samar.pl/__/__la/pl/__ac/sec,70/mod/1066/__Volkswagen-Golf-VI.html

http://www.michaelneuhaus.de/golf6/golf6-kaufberatung.htm#motor

http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw-golf-mk6/

http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf_Mk6

ja rozumiem, że jako kobieta od razu obudziłam u was przeświadczenie, że się mylę :polew: ale uwierzcie mi, to nie jest mój pierwszy golf w życiu i jestem tzw fanem marki :wink4: i śledzę na bieżąco info i konfigurator vw w pl i de i na serio nie wychodziły golfy mk6 z 1.9 tdi. jako że bylismy zainteresowani kupnem tego modelu, to naprawdę zasięgnęliśmy wszelkiego info.

jeżeli ktoś posiada wiarygodne źródlo i może podać to jak pisałam : nie mam nic przeciwko. unikam wypowiadania się w tematach, na które nie mam pojęcia.

pozdrawiam

eot

Opublikowano

Na allegro nie ma ani jednego Golfa VI 1.9 TDI, więc chyba nie ma? :mysli:

Opublikowano

bo tak jak mówi koleżanka nie ma 1.9 tdi, są tylko 1.6 tdi i 2.0 tdi... ale nie o tym temat..