cobrizo Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Jakis czas temu wymienilem seryjne sprężyny na Eibacha (dedykowane do motoru 2.8) plus amorki bilsteina, auto pieknie poszlo w dol, niestety tylko z przodu, bo tylne sprezyny nie pasowaly, byly za waskie. Teraz mam okazje kupic same tylne sprężyny od avanta 1.9 tdi i boje sie, że to znowu nie bedzie pasowalo. Jak myslicie, sa różne?
Pikuś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 cobrizo, wez zczytaj z naklejki z kodami wyposazenia symbol swojego zawieszenia to Ci powiem moze. Tak samo moze bys rok autka podal, oznaczenie silnika, czy sedan czy Avant i jak mozesz to dowiedz sie jakie oznaczenie kolorowe maja te sprezyny z avanta.
cobrizo Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Moje auto to avant 2.5 tdi 2000 rok, oznaczenie silnika to AKN. W tej naklejce z kodami nie moge sie polapac i nie wiem niestety jaki jest kod mojego zawieszenia :/ Sprezyny, ktore mam do kupienia pochodza rowniez z avanta 1.9 tdi 1999. Sa to czarne H&R obnizajace auto o 60 mm.
Pikuś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ciezko mi powiedziec ale jesli od modelu 99 8D-X-200 001>>w gore to tu i tu byly takie same napewno. Przynajmniej ETKA mi tak wyplula. Roznica polegala tylko na typie zawieszenia, czyli czy: 1BA, 1BP, 1BB, 1BT lub 1BC. Moze ktos inny bedzie cos wiecej wiedzial.
cobrizo Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Dzieki za pomoc Pikuś, chyba sie jednak nie zdecyduje na te sprezyny. Nie mam ochoty sie z tym pozniej matolic jesli nie beda pasowaly. Poszukam po prostu do avanta 2.5 tdi, a narazie jezdzi sie bardzo dobrze, wprawdzie nie wyglada to jakos rewelacyjnie, bo d*pa jest jak w terenowie a przod kilka centow nad ziemia
Pikuś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 cobrizo, a moze znasz numer seryjny swoich sprezyn :?: Bo jesli chodzi o te oznaczenia to raczej chodzilo czy seryjne sportowe, czy z hakiem itd. A nie mozesz goscia spytac by Ci podal wymiary :?:
cobrizo Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Nr seryjnego swoich oryginalnych sprezyn niestety nie znam, ale postaram sie dzis dowiedziec. A do goscia juz napisalem maila.
platiniumm Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 witam podlaczam sie do pytania tylko chodzi mi o wlozenie z 1.8 awant do 1.8T sedan czy te sprezynki beda pasowaly pozdrawiam lukasz
Pikuś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 platiniumm, pasowac napewno beda tylko pierw sprawdz jakie Ty masz zawieszenie, a jakie bedziesz zakladal. Zeby nie wyszlo, ze na tyl zalozysz obnizone a na przod zwykle. :mrgreen:
cobrizo Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Przemyslalem sprawe i dalem sobie spokoj z tymi sprezynami, sprawdzilem wszystko z mechanikiem i doszlismy do wniosku, ze jesli je zaloze to tył bedzie niżej niz teraz jest przód. Pikuś dzieki za Twoja opinie i pomoc.
platiniumm Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 sadze ze napewno nie mam obnizonego jesli o to chodzi a te co mam kupic to obnizaja 4 cm czy jakos tak. sa one od awanta wiec jesli beda pasowaly to tyl bedzie chyba troche sztywniejszy
Pikuś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 platiniumm, podaj na wszelki wypadek typ silnika i rodzaj swojej zawiechy no i rocznik.
Rekomendowane odpowiedzi