Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy warto wyciąć katalizator w A4 B5 1.8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, ja również zastanawiam się czy nie wyciąć kata, od paru dni coś w nim lata i brzęczy cały czas, a jadąc po dziurach słychać bardzo mocno, do tej pory chodził cichutko wydech, czy po wycięciu będzie dużo głośniej ? benzyna 1.8 + LPG

dodatkowo mam pytanie, zaczęły szaleć mi obroty, jak np. mam auto na luzie to po jakimś czasie zaczyna się dusić, tak jakby miał zgasnąć i sam podnosi obroty do 1200 i potem spadają z powrotem do 900 i tak co jakiś czas się dzieje, czy może to być wina katalizatora?

Jak mialem Bore zagazowana to tez jej tak odwalalo problem byl z instalacja gazowa ;)

Opublikowano

Jak coś to mam na sprzedaż katalizator już wycięty.

Opublikowano
Jak coś to mam na sprzedaż katalizator już wycięty.

no to sprzedaj i bedziesz miał kase :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak jest w przypadku 1.8 ADR? czy wycięcie kata nie będzie powodowało jakiegoś dzikiego dźwięku?

Opublikowano
Jak jest w przypadku 1.8 ADR? czy wycięcie kata nie będzie powodowało jakiegoś dzikiego dźwięku?

raczej tak, ja żałuje że ktoś go kiedyś u mnie wyciął.

Opublikowano

Ja w ADR mam pusty katalizator, wymieniłem dwururkę ze złączem na nową, tłumiki wyglądają na dobre, a dźwięk ogólnie dramat... :facepalm:

Chodzi głośno, a przy dodawaniu gazu słychać taki blaszany, pierdzący dzwięk. Jak wywalę ten pusty katalizator i wstawię coś takiego: Strumienica katalizator AUDI A4 PASSAT 1.8 20V ADR (4072429757) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. to będzie trochę lepiej? Skoro kat i tak jest pusty to chyba mocy mi taka strumienica nie zmniejszy, a zależy mi na tym żeby jakoś to brzmiało bo teraz podejrzewam że mam efekt poloneza o którym dużo osób pisze :kox:

Opublikowano

A to złącze elastyczne też się wycina razem z katem?

Opublikowano
A to złącze elastyczne też się wycina razem z katem?

Plecionke wymieniasz tylko kiedy jest taka potrzeba.

Opublikowano
Ja w ADR mam pusty katalizator, wymieniłem dwururkę ze złączem na nową, tłumiki wyglądają na dobre, a dźwięk ogólnie dramat... :facepalm:

Chodzi głośno, a przy dodawaniu gazu słychać taki blaszany, pierdzący dzwięk. Jak wywalę ten pusty katalizator i wstawię coś takiego: Strumienica katalizator AUDI A4 PASSAT 1.8 20V ADR (4072429757) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. to będzie trochę lepiej? Skoro kat i tak jest pusty to chyba mocy mi taka strumienica nie zmniejszy, a zależy mi na tym żeby jakoś to brzmiało bo teraz podejrzewam że mam efekt poloneza o którym dużo osób pisze :kox:

katalizatory , dpfy, egry to wszystkie wynalazki które zabijają silnik. Stare merce , bmw, audi tego nie miały i te auta z 80-90 lat robiły po milion km z palcem w d.... dlatego wywalić to dziadostwo i się cieszyć że silnik oddycha czystym powietrzem :hi:

Opublikowano

No tak, tylko że mój kat jest pusty, dlatego nie ma mowy o zapchaniu, chodzi tylko o to żeby spaliny jak najlepiej się wydostawały i żeby pozbyć się tego beznadziejnego dzwięku. Jak myślicie, strumienica będzie cichsza odrobinę niż pusty katalizator, czy mniej więcej tak samo?

Ewentualnie ma ktoś namiary na tłumik w miejsce kata?

Opublikowano
No tak, tylko że mój kat jest pusty, dlatego nie ma mowy o zapchaniu, chodzi tylko o to żeby spaliny jak najlepiej się wydostawały i żeby pozbyć się tego beznadziejnego dzwięku. Jak myślicie, strumienica będzie cichsza odrobinę niż pusty katalizator, czy mniej więcej tak samo?

Ewentualnie ma ktoś namiary na tłumik w miejsce kata?

jeżeli masz wycięty katalizator to już go nie masz a nie że jest pusty :grin: bo pusta to została sama puchszka po nim . Wytnij ją i dospawaj z takiej samej rury tą odległość która Ci brakuje i będzie święty spokój.

Opublikowano

No tak, jak zwał tak zwał, jest pusta pucha, a katalizator podejrzewam że został po prostu wytłuczony :decayed: A do prostej rury jakoś nie jestem przekonany bo bardzo rzuca się w oczy brak kata. :kwasny:

Opublikowano

Tłumik przelotowy w obudowie katalizatora i jest spokój.

Opublikowano
Tłumik przelotowy w obudowie katalizatora i jest spokój.

to zrób tak jak bast poradził i będzie spokój :hi:

Opublikowano

Da ktoś link do aukcji z takim tłumikiem? Czy dostanę go tylko u tłumikarza?

Opublikowano

Ja kupowałem od tej firmy. Dla potomnych jak aukcja wygaśnie firma Kadex.

Wysyłasz dane wymagane w aukcji i dostajesz tłumik dobrany do auta bez mierzenia długości, średnicy rur itp.

KADEX tłumik strumienica katalizator zwężka STRU (4043603069) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Ja kupowałem od tej firmy. Dla potomnych jak aukcja wygaśnie firma Kadex.

Wysyłasz dane wymagane w aukcji i dostajesz tłumik dobrany do auta bez mierzenia długości, średnicy rur itp.

KADEX tłumik strumienica katalizator zwężka STRU (4043603069) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

O, właśnie o coś takiego mi chodziło.

Ten sprzedawca ma jeszcze coś takiego: Zamiennik za katalizator AUDI A4 VW PASSAT 1,8 zam (4047315149) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

To by mi bardziej pasowało bo nie trzeba niczego spawać do starej rury tylko wymienia się w całości.

A jak zmienił się u Ciebie dźwięk po wstawieniu tego tłumika?

Opublikowano

Panowie :D

Czy w a4 b5 2000r 1.9tdi ajm , za katalizatoer bedzie takie polaczenie za katalizatorem na sruby ,zeby elegancko odkrecic i wstawic zamiennik czy moze jest przyspawane ?

tak na na foto

P1110286.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

pzdr

Opublikowano

Znadjz na forum Andrzeja Gruchota i zadzwon do niego robi zamienniki katalizatorow mialem jego wyrob w rekach i jest bardzo dobry wyrob

Opublikowano
Znadjz na forum Andrzeja Gruchota i zadzwon do niego robi zamienniki katalizatorow mialem jego wyrob w rekach i jest bardzo dobry wyrob

smigam juz 2-3 lata na tlumiku przelotowym od gruchota, polecam:wink: