lexpar Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 Mam pytanie czy to jest normalny objaw. Po nocy, po uruchomieniu silnika jest duża chmura dymu, silnik trochę jest głośny. Silnikiem trochę trzęsie (do lekkiego przegazowania). Następne każde odpalanie jest :th:. Nie dymi, silniczek równiutko pracuje. Nie wiem co to może być za przyczyna - może świece. A tak na marginesie to po jakim przebiegu wymienia się świece żarowe.
Gość Murzyn Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 niekoniecznie - sprawdz PD i czy turbo nie popuszcza oliwy
lexpar Opublikowano 15 Października 2007 Autor Opublikowano 15 Października 2007 Jasne, że sprawdzę, ale taka sytuacja ma miejsce tylko po nocy, przy pierwszym uruchomieniu silnika. Potem cały dzień aż do nocy jest :th: Silnik równiutko pracuje i nie dymi.
Flyer Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 lexpar Od kiedy masz to auto? To Twoja pierwsza zima z nim? Kiedy objawy przyszly? Moze akurat teraz kiedy temperatury w nocy spadaja do zera? To norma
Gość Murzyn Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 tak tez mialem przed wywaleniem 1 turbo.... nie chce zapeszac. Pozniej PD zaczely lac (niedomykac)....ale to na 70% wina softu
lexpar Opublikowano 15 Października 2007 Autor Opublikowano 15 Października 2007 Autko mam od maja tego roku. Jeżeli to norma to kamień z serca mi spadł Dzięki :>
Gość Murzyn Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 jeszcze moze powiedz jaki kolor tego dymu
lexpar Opublikowano 15 Października 2007 Autor Opublikowano 15 Października 2007 Soft robił Rogal w lipcu i raczej nie podejrzewam, że to jest ta przyczyna. Skłaniam się raczej do świec nie wiem kiedy były wymieniane. [br]Dopisany: 15 Październik 2007, 23:30 _________________________________________________Po ciemaku trudno wyczuć, ale chyba czarny.
Gość Murzyn Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 czarny to luz... jak bedzie niebieskawy to zacznij sie bac
lexpar Opublikowano 15 Października 2007 Autor Opublikowano 15 Października 2007 Murzyn Tak na zdrowy rozsądek to PD powinny być w porządku. Jak coś byłoby nie tak, to problemy byłyby cały czas, a to dzieje się tylko przy pierwszym odpaleniu.
Flyer Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 Ja tez dzis rano odpalalem auto przy 1.5 stopnia i sobie pokopcilo troche na zimnym, silnik tradycyjnie po nocy nieco glosniej sobie stukotoal. Rok temu jezdzilem Golfem 4 TDI i bylo to samo. Moze poprostu jestes przewrazliwiony?
lexpar Opublikowano 15 Października 2007 Autor Opublikowano 15 Października 2007 Flyer Chyba masz rację. Myślę, że jutro sprawdzę na spocie.
Flyer Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 Na spocie to mozesz zrobic logi. Jesli odpalales samochod np. z samego rana po calej zimnej nocy to ja sie wcale nie dziwie, ze kopcil i silnik inaczej chodzil
Gość Murzyn Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 Czasami nawet po zrobieniu logow to diagnoza jest albo na wyczucie, albo z doswiadczen, albo na zasadzie wrozenia z fusow U mnie nie bylo widac na VAG'u niedomykajacych sie wtryskow (gdzies jeszcze jest temat w diagnostyce VAG - [AJM]szarpanie przy odpuszczeniu gazu - czy jakos podobnie. Korekta softu pomogla (ale tez po pewnym czasie) Dodakowo autko sobie sprawdzam regularnie, a 2 awarii turbiny nie dalo sie przewidziec Jakie skutki: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,17085.0.html wiec chyba lepiej dmuchac na zimne czy jak pisze Flyer - "byc przewrazliwionym" Wrzuce jeszcze foto jak wygladala rolka napinacza micro - awaria pewnie za 5k km czego tez nie dalo sie przewidziec
lexpar Opublikowano 15 Października 2007 Autor Opublikowano 15 Października 2007 Dobrze by to było A silnik nierówno pracuje do czasu lekkiego podniesienia obrotó. Dodam delikatnie i niewiele gazu i jest już :th:. Następnie mogę go zgasić i ponownie odpalić i silnik pracuje jak szwajcarski zegarek i dymi.
Gość Murzyn Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 lexpar sprawdz to sobie, bo naprawde objawy jak u mnie, najwyzej bedziesz marudzil ze przez Murzyna straciles flaszke dla chlopakow ze spotow warszawskich Wyczysc jeszcze moze koncowki wydechu i popatrz czy sie nie bedzie syfic (bardzo widoczne jak syfi sie od oliwy a nie od dymu)
lexpar Opublikowano 15 Października 2007 Autor Opublikowano 15 Października 2007 Murzyn Nastraszyłeś mnie okrutnie, chyba nie usnę dzisiaj :drool:.[br]Dopisany: 16 Październik 2007, 00:03 _________________________________________________Jasne, że sprawdzę i to z samego rana.
Gość Murzyn Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 wcale nie mialem zamiaru - dla pocieszenia dodam, ze u mnie byl siwo niebieskawy dymek, ale tez tylko rano przy 1 odpaleniu. Jutro masz spota, to koledzy pomoga :>
lexpar Opublikowano 15 Października 2007 Autor Opublikowano 15 Października 2007 Dzięki Murzyn . Jutro muszę koniecznie to sprawdzić. Mnie się wydaje, że to w 99 % jest czarny dym.
Rekomendowane odpowiedzi