LukaszD Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Witam, Zauważyłem u siebie dzisiaj dziwną rzecz. Przy uruchamianiu silnika kontrolki ABS i ESP działają. Podczas gwałtownego ruszania na mokrym czuje że ESP działa ale nie miga kontrolka, podobnie z ABSem przy hamowaniu czuję że ABS działa ale kontrolka nie daje znaków życia - co się podziało? nie dalej jak tydzień temu robiłem test zegarów vagiem, teraz też żaden błąd się nie pojawia - podsumuję: abs i esp działają jak dla mnie poprawnie ale w momencie ich załączenia nie świecą się ich kontrolki
okidoki81 Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 nie wiem jak w B6 ale w B5 u mnie kontrolka asr miga jak kola sie slizgaja
okidoki81 Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 wiem ze tak ma byc ale u kolegi wB6 tak nie jest
LukaszD Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Opublikowano 17 Listopada 2010 wcześniej kontrolki dawały znak życia podczas załączania esp lub abs tak jak to widać tutaj:
okidoki81 Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 kolego nie przejmuj sie kontrolkami najwarzniejsze ze abs i esp dziala
Dev Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 ta migajaca kontrolka oznacza działanie układu ASR nie ESP
michcio1985 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 u mnie kontrolka ESP miga przy poślizgu,ale ABS nie,bo i po co. wszystko jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi