karolek61 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Mam problem z swiatlami mijania.. nie dzialają postojowki a cala reszta dziala. Nie ma pradu w pRzewodzie. Czy to jest wina bezpiecznika?? czy przewodu?? A moze czegos innego??? Siedze przy aucie i nie wiem co mam dalej juz z nim zrobic..[br]Dopisany: 18 Listopad 2010, 17:16_________________________________________________zostawilem samochod na swiatlach z przekreconym zaplonem na jakies 10 min bo czytalem na forum co moze byc nie tak.. wracam i juz zadne przednie swiatla sie nie wsieca..... postojowki itd... nic !! juz nie wiem co moze byc grane
lolek3003 Opublikowano 18 Listopada 2010 Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam, Podpinam sie do tematu. Tak samo jak kolega nie swieca mi postojowki i rowniez w kablach nie ma pradu. Licze ze ktos nam pomoze:) Pozdrawiam.
terrorbps Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 proszę o pomoc,nie świecą mi światła postojowe od strony pasażera,przód i tył,żarówki wymieniłem ale w kablach nie ma prądu bo od tylnych świateł zamieniłem płytki i jest dalej to samo,czy to może być bezpiecznik ale w sumie to by chyba obydwie strony nie świeciły,nie wiem co jest przyczyną,może ktoś miał już taki problem,
jihad Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Kolego, zacznij chociaż od bezpieczników, bo inaczej dostaniesz tyle odpowiedzi, co poprzednicy w tym wątku.
terrorbps Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 ok,dzięki za odp,już się dowiedziałem że bezpieczniki są dwa od każdej strony, jak przestanie padać to sprawdze
Arturoo Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Kolego, zacznij chociaż od bezpieczników, bo inaczej dostaniesz tyle odpowiedzi, co poprzednicy w tym wątku. że też od najprostszej rzeczy nikomu nie chciało się zacząć
Picasso Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Sprawdzić bezpieczniki to pierwsza sprawa :gwizdanie: Ale ja miałem trudniej, bo bezpieczniki były OK, a TYLKO długich świateł brak Okazało się, że musiałem kupić nowe manetki/przełączniki świateł .... i działają wszystkie światełka
zib0l Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 ja jak podlaczalem swiatla dzienne do postojowek to zrobiolo mi sie zwarcie i przestala swiecic prawa strona ( 1h chodzilem wku**ny w garazu) az zajrzalem do bezpiecznikow:D i sie spalil jeden i juz swieci wszystko:)
terrorbps Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 u mnie też był spalony bezpiecznik,już jest zrobiony,każdy pisze żeby zacząć od bezpieczników ale nikt nie pomyśli że ktoś może nie wie który bezpiecznik sprawdzić i chciałby się właśnie dowiedzieć konkretnie za co się brać a nie czytać odpowiedzi nie na miejscu,po to jest forum żeby pytać,kto pyta nie błądzi dzięki za odp,pozdro
zib0l Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 u mnie też był spalony bezpiecznik,już jest zrobiony,każdy pisze żeby zacząć od bezpieczników ale nikt nie pomyśli że ktoś może nie wie który bezpiecznik sprawdzić i chciałby się właśnie dowiedzieć konkretnie za co się brać a nie czytać odpowiedzi nie na miejscu,po to jest forum żeby pytać,kto pyta nie błądzi dzięki za odp,pozdro wyciagac pokolei i sprawdzac, juz nie pamietam jaki to byl :gwizdanie:
hubtychy Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 Też po kupnie samochodu miałem problem z elektryką i pierwsze co to poszukałem rozpiski bezpieczników.Gdzieś na forum pewnie jest ale wklejam tutaj,pewnie się komuś przyda. 1 - 5A - Podgrzewane spryskiwacze 2 - 5A - kierunkowskazy 3 - 5A - oswietlenie, wycieraczki reflektorow 4 - 5A - oswietlenie numeru rejestracyjnego 5 - 5A - zespol wskaznikow, oswietlenie elementow sterowania 6 - 5A - centralne blokowanie drzwi 7 - 10A - urzadzenie przeciw blokujace ABS 8 - 5A - telefon 9 -- ----- 10 -- ------- 11 - 5A - urzadzenie do regulacji predkosci 12 - 10A - zasilanie napieciem ukladu samodiagnozy 13 - 10A - swiatla hamowania 14 - 10A - oswietlenie wnetrza samochodu 15 - 10A -zespol wskaznikow, sterowniki 16 - 5A - sterownik urzadzenia ABS 17 - 10A - ogrzewanie bebenka zamka 18 - 10A - swiatlo drogowe prawe 19 - 10A - --------------------- lewe 20 - 10A - swiatlo mijania prawe, regulacja zasiegu swiatel 21 - 10A - ------------------- lewe, regu-------------------------- 22 - 5A - swiatlo postojowe prawe 23 - 5A - ------------------------ lewe 24 - 25A - wycieraczka, pompka spryskiwaczy 25 - 30A - dmuchawa ukladu ogrzewania, urzadzenie klimatyzacyjne 26 - 30A - ogrzewanie szyby tylnej i lusterek 27 - 15A -wycieraczka szyby tylnej 28 - 15A - pompa paliwa 29 - 20A - sterowanie silnikiem 30 - 20A - dach rozsuwany 31 - 15A - swiatlo cofania, sterowniki 32 - 20A - sterowanie silnikiem 33 - 15A - zapalniczka 34 - 15A - sterowanie silnikiem 35 - 30A - gniazdo wtykowe wyposazenia elektrycznego przyczepy 36 - 15A - reflektory przeciwmglowe p-rzednie i tylne 37 - 20A - telefon, radioodbiornik 38 - 15A -oswietlenie bagaznika, centralne blokowanie drzwi 39 - 15A - swiatla awaryjne 40 - 25A - sygnal dzwiekowy 41 - 25A - zespol hydrauliczny urzadzenia ABS 42 - 30A - dmuchawa powietrza wtornego 43 --------------------- 44 - 30A - ogrzewanie siedzenia
Rekomendowane odpowiedzi