Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Naprawa urwanej klapy podłokietnika za 4zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi ci o plastik do otwierania klapki podlokietnika ??

Opublikowano

Chodzi ci o plastik do otwierania klapki podlokietnika ??

Tak ten. Czy macie moze metode jak to oddzielic aby wymienic ta czesc.

W ASO mozna kupic cala klapke :evil:

Opublikowano

czester50,wysłałem ci zamek do klapki zamontowany w kawałku klapki gdzie jest on osadzony żebyś zobaczył sobie jak go dobrze zamontować, nie próbuj rozkładać klapki bo jest ona zgrzewana góra z tapicerką z dołem i możesz połamać dolną część,co do zamontowania zamka to wprowadź te wypustki w otwory w klapce ale zwróć też uwagę żeby sprężynka była w swoim miejscu jak go dociśniesz do sworznie od zamka same wpasują cię do mocowań w klapce,popróbuj na tym kawałku co ci wysłałem powinno ci się udać bez żadnego problemu.

Opublikowano

ok dzieki za wyjasnienie . Juz chcialem rozbierac, ale dam sobie spokoj :cool1:

• 1 rok później...
Opublikowano

Koledzy jakiego kleju użyliście do przyklejenia zawiasu do podłokietnika i klapki?czy tylko same wkręty?

Opublikowano
Koledzy jakiego kleju użyliście do przyklejenia zawiasu do podłokietnika i klapki?czy tylko same wkręty?

tylko wkręty

Opublikowano

dobra dzieki :)

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Jakby ktoś nie był fanem zawiasów z castoramy a posiadał spawarke kawałek metalu i kawałek innego metalu to polecam:

DSC_0302.jpg

Opublikowano

też spoko:P

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

A wie ktoś może jak ściągnąć ten cały czarny plastik razem z zawiasami z tapicerki podłokietnika?

Tak się składa ze mam dwa takie podłokietniki, ten który ma dobry kolor ma urwany zawias. Chętnie bym przełożył całość.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wczoraj przeczytałem temat i natchnęło mnie :P

Zostały mi resztki zawiasu, wiec zrobiłem szablon z kawałka kartonu, który potem wykorzystałem przy plexi. Początkowo zawias miał być z blachy, ale plexi wydało mi się lepsze, bo grubsze i przy użyciu głównie szlifierki wyszło takie oto 'coś'. Na następny raz zostanie skrócenie wkrętów i malowanie na czarno :) Jako 'zawias' służy śruba na której końcu nałoże nakrętkę, bo pokrywa ma 0.5 cm luzu ;) Czarny plastik celowo przyciąłem.

w6rxjqnl.jpg

dpbivzmh.jpg

Przez flesz widać każdą rysę, ale w rzeczywistości nie jest tak źle ;)

Edytowane przez Bose

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wczoraj przeczytałem temat i natchnęło mnie :P

Zostały mi resztki zawiasu, wiec zrobiłem szablon z kawałka kartonu, który potem wykorzystałem przy plexi. Początkowo zawias miał być z blachy, ale plexi wydało mi się lepsze, bo grubsze i przy użyciu głównie szlifierki wyszło takie oto 'coś'. Na następny raz zostanie skrócenie wkrętów i malowanie na czarno :) Jako 'zawias' służy śruba na której końcu nałoże nakrętkę, bo pokrywa ma 0.5 cm luzu ;) Czarny plastik celowo przyciąłem.

w6rxjqnl.jpg

dpbivzmh.jpg

Przez flesz widać każdą rysę, ale w rzeczywistości nie jest tak źle ;)

fajnie to wygląda:) mogłeś ten szablon zeskanować albo cuś i wrzucić tu pewnie nie jednemu by sie przydał :) np. mnie:D

Edytowane przez goodram224

Opublikowano

Popieram przedmowce. Mi również przydalby się taki szablon bo mam oba zawiasy urwane a dużo lepiej to wygląda jak mój zawias z castoramy. Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Aktualnie nic dalej z tym nie zrobiłem, bo pogoda nie napawa mnie optymizmem do roboty, a póki co właśnie kończę podgrzewanie lusterek, więc jak znajdę chwilę (bo mam też trochę roboty na uczelni), to postaram się, to jeszcze raz odkręcić i jak najszybciej coś wrzucić. ;)

Edytowane przez Bose

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja poszedłem podobny tropem co Bose, bo widziałem, że ktoś sprzedaje w necie "reparaturki" zawiasów do podłokietnika -> stąd pomysł.

Wziąłem w obroty kawał blachy, bo łatwiej ją dostać (np. u ślusarza jako odpad), i wg. mnie blacha jest bardziej plastyczna -> ciężej ją uszkodzić/połamać, plus nie trzeba frezować zawiasu podłokietnika.

Wycięte trochę brzeszczotem :D później dremelek.

Czas pracy ok 3 godzin, bo dużo kombinowałem z przymiarkami

Wzór:

20151005_173151.jpg

Docięty element po przymiarkach

20151007_175310.jpg

Malowanie w mat:

20151010_111847.jpg

20151010_111924.jpg

20151010_112116.jpg

Ostateczny montaż:

20151010_112522.jpg

Opublikowano

Jakby co to polecam też tego gościa z OLX. Sprzedaje ładne zawiasiki do podłokietnika.

http://olx.pl/oferta/zawias-naprawa-podlokietnika-audi-a4-b5-a3-8l-face-lifting-seat-zestaw-CID5-IDbrKNl.html#1d6ca5993b

Ja zamówiłem i wszystko przebiegło w porządku.

• 1 rok później...
Opublikowano
Dnia 17.10.2015 o 19:48, marcin_franz napisał:

Jakby co to polecam też tego gościa z OLX. Sprzedaje ładne zawiasiki do podłokietnika.

http://olx.pl/oferta/zawias-naprawa-podlokietnika-audi-a4-b5-a3-8l-face-lifting-seat-zestaw-CID5-IDbrKNl.html#1d6ca5993b

Ja zamówiłem i wszystko przebiegło w porządku.

Witam.Tu są ładne zawiasy pokrywy podłokietnika

https://sprzedajemy.pl/zawias-naprawa-podlokietnika-audi-a4-b5-a3-8l-koszalin-6bea9f-nr23471377

Opublikowano

Posiadam takie zawiasy...jakby ktoś był zainteresowany. Pozdrawiam

Edytowane przez marian123412