wieczor15 Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 Witam, prosze o ocene logów na zimnym silniku przy odpalaniu, gdyz jest problem z odpalaniem na zimnym silniku, nierówno odpala i na dodatek wtedy bardziej buczy. Wymienione ostatnio oringi po tandem pompa, filtr paliwa, sprawdzone swiece i zasilanie. zastanawiam sie nad oringami PD. logi sa nie pełne, gdyż prosze o ocene PD. to moje pierwsze logi wiec prosze o wyrozumiałość. dobija mnie juz to odpalanie na zimnym i aż wstyd jak puści chmure przy odpalaniu http://vaglog.rtnet.pl/wieczor15_28629.html
michcio1985 Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 korekcje masz poprawne. bipy też nie najgorsze. martwi mnie blok 18 spróbuj odkręcić pokrywe i podociskać konektory przy pompkach
wieczor15 Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Opublikowano 19 Listopada 2010 zastanawiam sie nad 3 i 4 PD przy odpaleniu, korecje sa nie najlepsze i wtedy wlasnie telepie silnikiem a potem sie juz stabilizuje.
banshee Opublikowano 19 Listopada 2010 Opublikowano 19 Listopada 2010 nie mówie, że będzie to samo, ale warto sprawdzić. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=169588.0
wieczor15 Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Opublikowano 22 Listopada 2010 banshee miałes cały czas to buczenie?? bo u mnie jest tak , ze zalezy jaki ma kaprys , raz buczy raz nie, moze bardziej wibruje. zastanawiam sie nad poduszkami, cos mi sie kojarzy, ze jedna ta bez czujnika miała troche jakies czerwonej substancji na sobie.
banshee Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 No właśnie buczenie nie występowało zawsze. Bardziej odczułem to teraz, jak temperatura otoczenia spadła. Jeśli wycieka ci olej z poduszki to wymień najpierw ją.
ciahciah Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 a jak dodasz gazu tak na 1100obr buczenie cichnie? zobacz też jak nogą mocno przyciśniesz końcówkę tłumika czy cichnie no i po naciśnięciu rury za plecionką zobacz bo może plecionka do wymiany olej w poduszkach silnika jest taki czerwonawy? oo to już kope lat jeżdżę z padniętą poduchą
wieczor15 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Opublikowano 26 Listopada 2010 plecionka wymieniona juz w tamtym roku, po wymianie duzo lepiej, termostat w tym roku bo nie trzymał. czasem jest głosno w kabinie a czasem cichotko ze przy 100km/h silnika nie slychac. Poduszka nie wywala błedu, ale czy jest do wymiany? [br]Dopisany: 26 Listopad 2010, 11:13_________________________________________________wyglada jakby cos z niej wyciekło, adruga bez czujnika wygląda tak: [
banshee Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 Czy dobrze widze- ta poduszka ma pękniętą podstawę? A drugą obejrzyj dobrze dookoła, tam gdzie ma otwór, czy nie cieknie.
wieczor15 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Opublikowano 26 Listopada 2010 Nie, ta pierwsza poduszka ma to lewa z czujnikiem i ma tam otwór, z którego wyglada jakby sie cos wylało. Na drugiej poduszce nie zauwazylem nic penkietego i jest sucha.
Rekomendowane odpowiedzi