Remik-A4 Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Opublikowano 22 Listopada 2013 musi byc bardzo dobre PC... ale o dziwo AC ma wieksze wymagania widze to przez frapsa pCars max przy ustawieniach i na szybko 4 fotki ( 2 x klik 1920x1080 ) Dalej nie moge dojsc do siebie grajac w pCars pod wzgledem graficznym :shock3::shock3:Marek jeszcze raz:hi: Sterownie i model jazdy jest lepszy niz myslalem do sim troche jeszcze brakuje... ale gra dalej sie rozwija ...w sobote wkleje wiecej fotek z pCars teraz + AC ---------- Post dopisany at 23:12 ---------- Poprzedni post napisany at 23:09 ---------- jest jest :)1.55.60 na imoli 458 italią jeszcze mam 4 sek do Ciebie jade dalej...
quadysz Opublikowano 22 Listopada 2013 Opublikowano 22 Listopada 2013 hyhy rozchorowalem sie z jakiegos innego powodu apropos czasu, zmien sobie opony na semislicki, w ustawieniach przed samym startem jazdy a apropos pCarsow, mysle ze fizyke maja zaawansowana, tylko troche z FFB chyba jeszcze musza porobic, AC to nie bedzie chyba ale generalnie zachowanie samochodu jest odpowiednie, w stosunku do tego co robisz z kierownica i pedalami,, tylko ze nie ma w ogole "polaczenia" z kierownica ("w ogole" to moze przesada ale takie drewniane to FFB w pcarsach wg mnie)
Remik-A4 Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Opublikowano 22 Listopada 2013 wlasnie opony Marek FFB jest dosc dobre w AC zdecydownie lepsze niz z pCars... Jakie masz ustawienia kiery w AC + jakie dla Fanateca ? u mnie przy T500RS jest tak Force Feedback w grze AC Gain -120% Filter 47% Damping 24% Kerb Effects 100% Road Effects 80% Slip Effects 20% i na kierce Strength of all forces 55% ( a idzie do 100% tylko dlonie wyrywa ) Constant 93% Periodic 93% Spring 0% Damper 0% ( dochodzi do 100% i to tez ma wplyw na wage kierownicy ) Auto center - wiadomo... by the game ---------- Post dopisany at 00:46 ---------- Poprzedni post napisany at 00:08 ---------- pobaw sie ustawieniami moze bedzie lepiej
quadysz Opublikowano 22 Listopada 2013 Opublikowano 22 Listopada 2013 to mialem na mysli w AC FFB jest spoko, psioczylem na pCarsy 1.56.7xx dosc na dzis, ciezko bedzie zejsc do tych 1.55.60 :/ u mnie ustawienia na kierze maja inne nazwy, i pewnie znacza co innego, ale ustawienia mam wydaje mi sie ok. w AC mam w sumie tylko gain (180% - tak najlepiej czuc, probowalem od 50% wzwyz) filter 0 i damping chyba cos kolo 0, przy wyzszych nie czulem roznicy pozostalych ustawien z AC ktore ty masz - brak kurde, dobre jest to AC...
Remik-A4 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2013 ...w grze kiere ustawisz w advanced settings musi byc jak nie ma to wiesz co na Swieta kupic Marek nie bedziesz zalowal cena powinna byc 2x taka Kierownica Thrustmaster T500RS (4160566) - Ceneo.pl T500RS to najlepsza komercyjna kiera + jakie mozliwosci CUSTOM https://plus.google.com/+Yipzone/posts https://plus.google.com/photos/+Yipzone/albums/5937192817000390193 ---------- Post dopisany at 21:02 ---------- Poprzedni post napisany at 01:07 ---------- ... zrobilem pare fotek grajac w pCars Ustawienia + max graficzny dla tej gry Gra jest klimat, kolory, ULTRA jakosc tekstur... :shock3: Jak widac wyzej sa dosc szerokie ustawienia... wiec od strony technicznej i wizualnej zdecydowanie przebija/przebije gry arcade Moim zdaniem pCars to obecnie wyposrodkowane sim-arcade... ps. dobrze, ze jest mozliwosc ustawienia fotela < > ^ v a co za tym idzie mozna idealnie dopasowac widok do jazdy... jak np. w GTR2 do SIM jeszcze jej troche brakuje ale gra rozwija sie dalej... Gra wyglada dokladnie tak 2 x klik 1920x1080 ps. Assetto Corsa ma wieksze wymagania graficzne i moim zdaniem wyglada inaczej ale za to prowadzi sie bardzooooo realnie Jezeli nasz sprzet PC nie jest zbyt mocny... zawsze mozna zagrac w sprawdzone Symulatory jak GTR2, rFactor itp. ktore byly robione pod win xp ale smigaja bez problemu z win 7 ---------- Post dopisany 30-11-2013 at 15:02 ---------- Poprzedni post napisany 23-11-2013 at 21:02 ---------- Ostatnio tylko AC :drool3:i tak chyba zostanie na dlugieee miesiace ...cos niesamowitego to bedzie zdecydowanie symulacja nr. 1 grafika wew. pojazdu wyglada lepiej niz pCars Kamere podczas jazdy mozna ustawic gdzie sie chce jest juz aplikacja w AC ...zrobilem pare fot Assetto Corsa daje bardzo szerokie mozliwosci CUSTOM np. mozna przerabiac lub projektowac wlasne samochody dodajac je do gry jako mody, skiny itp. Wiec pomyslalem, ze zrobie cos od siebie i powstalo BMW M3 GT2 dla Assetto Corsa ...wczoraj ja wypalalem ps. nie jest skonczony wiec na forach sim-racing lub AC jeszcze go nie udostepnialem do pobrania... tylko screeny Fajna sprawa ingerowanie w gre z wlasnej strony a pozniej zabawa :kox:... POLECAM ---------- Post dopisany 02-12-2013 at 15:41 ---------- Poprzedni post napisany 30-11-2013 at 15:04 ---------- Dzisiaj zabralem sie za malowanie pod wlasny design Ferrari Imola 458 oczywiscie dla Assetto Corsy... 1920 x1080 ASSETTO CORSA :kox: BARDZO REALNA :shock3:SYMULACJA
Kristoph Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 http://www.assettocorsa.net/we-need-your-opinion-license/ Potrzebują opini jaka marak powinna sie znalesc w przyszłym roku, wiadomo na co głosujemy. Mamy BMW e30 to moze będziemy miec RS4 B5
Remik-A4 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2013 Krzysiu jak nie bedzie RS4 B5 to sie zrobi Uzytkownicy, ktorzy ogarniaja 3D juz tworza wlasne auta tak jak w innych symulacjach... to jest wlasnie urok PC np. GTR2 ile tam dodatkowych samochodow powstalo 1000 ? nie mowiac o trasach Assetto Corsa oferuje praktycznie te same nie limitowane mozliwosci !!!!!!!!!!!!!! Gra sie nie konczy !!!!!!!!!!!!!!!!!i jest ciagle custom dajac szerokie_________________________] mozliwosci tworzenia i zabawy :kox: Korzystajac z tego udogodnienia... zabralem sie za malowanie klasyki - Lotus 1967 ps. custom wiec drugiego takiego nie ma polecam wszystkim taka zabawe
baraka Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Ogolnie to jak dodawac auta do GTR2,czy trzeba PnG czy mozna i bez tego?? Jakos mi to nie wychodzi,nie widac tych dodatkowych autek w grze.
Remik-A4 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2013 ... sciagasz mod w wiekszosci jest juz z folderem gamedata wklej tam gdzie zainstalowales GTR2 np. c:\ GTR2 \ GameData ... i tyle u mnie GTR2 wazy 53 GB bo juz troche modow wyszlo samoochody - c:\ GTR2 \ GameData \ Teams dzwiek - c:\ GTR2 \ GameData \ Sounds trasy - c:\ GTR2 \ GameData \ Locations w GameData masz wszystko dzwiek tekstury itp. ps. na wczesniejszych stronach dodawalem linki z modami pod GTR2 PnG v3 !!!!!!!!!!!!! wyszlo jako mod dla GTR2 - GTR2 – Power & Glory V3 Released. wiec nie ma sensu kupowac osobno PnG... udanej jazdy
baraka Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 No dobrze wiem ze to jest gamedata,ale przy kopiowaniu mi zamieni,i to jest ujnia.Po prostu trzeba poszczegolne pliki powklejac do dobrych podfolderow,a ja gdzies robie błąd.Czy warto miec ten PnG?? czy są jakies trudnosci w instalacji a potem w dodawaniu wozow.
Remik-A4 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2013 ...nie ma zadnych problemow z PnG dla GTR2 od paru lat wiekszosc car-modow jest jak pisalem z folderem GameData ...wystarczy tylko dodac go do ori foldera GTR2 zamienic / nadpisac... tyle. Mody mozesz smialo pobierac np, tu - eSR Filebase
baraka Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 aha,czyli nic nie wyciągac z gamedata po sciągnięciu tylko np zmienic jego na zwe na np GAMEDATA1?? Spoko juz hula,ale nie kazde auto jest widoczne w grze,np stary Ford Capri Perana nie jest widoczny.
Remik-A4 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2013 ... Ford Capri ma mistrza z tym modem eSR Classic Trophy - eSR Classic Trophy v1.0 ps. polecam wszystkie mody od eSR Wracajac do AC to wyszedl juz kolejny update wiec teraz McLaren Mp4 ...prawie juz wymalowany ---------- Post dopisany 11-12-2013 at 20:58 ---------- Poprzedni post napisany 08-12-2013 at 15:52 ---------- Obecnie pod drift dla AC najlepsze jest BMW M3 z wiadomych wzgledow ... wiec zrobilem cos dla siebie
baraka Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Dla mnie drift to jedno wielkie gówno jest;/..Nie powinni hańbic tej gry driftem,bo nie można zaliczyc go do motorsportu.
Remik-A4 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2013 Jest osobno wersja samochodu M3 drift, ktora jest inaczej ustawiona... d*pa bardziej lata Jest rowniez standard M3 Wiec mozna normalnie smigac lub brac zakrety totalnie bokiem... kto co lubi ps. to nie wyglada jak np. Drift od Codemaster Drift z Assetto Corsa jest bardzo realny :shock3: ---------- Post dopisany 20-12-2013 at 00:09 ---------- Poprzedni post napisany 12-12-2013 at 02:12 ---------- Jutro kolejny update 0.4 Ferrari F40 beda jeszcze inne prezenty na Swieta Steam Community :: Group Announcements :: Assetto Corsa https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151824705936659.1073741832.110500706658&type=1 ---------- Post dopisany 21-12-2013 at 13:38 ---------- Poprzedni post napisany 20-12-2013 at 00:09 ---------- Zrobilem wczoraj pierwsze zolte F40 dla Assetto Corsy Jakies 3 tygodnie temu zaczalem sie bawic w malowanie wiec wszystkie moje prace sa jeszcze prywatne... bez mozliwosci download Mysle ze nie bede wklejac co jakis czas fotek odnosnie " skinow " bo sie dlugi post zrobi Jak ktos ma ochote zobaczyc Custom pod AC to czesc z nich z pewnoscia bedzie tu - Assetto Corsa Screenshots | Page 74 | RaceDepartment Forums Takie male porownanie ...kiera zupelnie inaczej chodzi rFactor vs Assetto Corsa - Ferrari F40 Onboard Monza - YouTube
szafa Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Remik przez Ciebie coraz bardziej myślę nad zakupem kierownicy, ale jak narazie T500rs za droga dla mnie:thumbdown:
quadysz Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 szafa, spoko spoko, zeby zalapac bakcyla wystarczy Ci na poczatku logitech G25 czy jakis pokrewny, oczywiscie teraz tylko z rynku wtornego :/ pogralem wlasnie sobie u kumpla ostatnio troche i tez sie da jezdzic zreszta sam mialem g25 dosc dlugo i naprawde dawala rade, oczywiscie czy fanatec czy T500RS to inna bajka, ale poki sie nie przyzwyczaisz do lepszej to G25 na luzaczku starczy remik rozsadek wzial gore, stwierdzilem ze pasuje na razie z t500RS ale chyba tylko dlatego ze nie mam miejsca na stand z fotelem etc. a na biurku bylaby za wysoka tak bym juz mial pewnie ps. najlepszego na swieta chlopaki pozdro
Remik-A4 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2013 Jezeli ktos bardzoooo lubi wyscigi i samochody nic blizej wirtualnie nie podchodzi oprocz SYMULACJI Osoby ktorym troche juz zbrzydly bardziej dziecinne formy zabawy... zabieraja sie za SIM. Dlatego tez jest wiele uzytkownikow nawet po 50tce i raczej nikt kto zaczol bawic sie w SIM nie wraca do arcade Koszta sa dosc duze jak ktos chce miec top zabawki... ale to nic w porownaniu z realnymi wydatkami paliwo, czesci, opony, serwis, czas / $$$$$ , warunki itp. a taki domowy sim race = kapcie , herbata w kazdej chwili Arek jak nie dasz rady z T500rs to Logitech g27 - sprawdzona ( mozliwosci przerabiania ) , dodatkowe biegi badz ta ktora proponuje Marek - Logitech g25 Marek - moze nastepnym razem... jak znajdzie sie wiecej miejsca AC Ferrari 599XX mmm ten dzwiek silnika Assetto Corsa Ferrari 599xx Evo With HeadTracking and New Sound Mod (inside sound) - YouTube Najlepszego na Swieta !!! ---------- Post dopisany 30-12-2013 at 16:00 ---------- Poprzedni post napisany 23-12-2013 at 15:11 ---------- Stabiz rowniez bdb video z klipow AC zrobil Assetto Corsa - Step 3 Ferrari 458 vs Monza (Video by StabiZ) - bsimracing mysle, ze warto zobaczyc
Kristoph Opublikowano 31 Grudnia 2013 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Konwersja toru z RBR do AC.. Do sciągniecia z tąd www.junk.kegetys.fi/ac_joux_plane12.zip
Remik-A4 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2014 Assetto Corsa ma 17stego dodac kolejny update Mam nadzieje, ze tym razem bedzie klasyka F1 - czyli 98T :shock3: F1 monster i prawdziwa frajda z jazdy ...tak wyglada jazda przez rFactor koles ustawil ja na 1300hp 19:20 - 21:30 min ile emocji i frajdy z jazdy ...choc wypada zobaczyc caly klip mod jest rowniez pod GTR2 - POLECAM !!! ---------- Post dopisany 14-01-2014 at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany 12-01-2014 at 13:00 ---------- ...real ten sam tor z inna Fka pad i klawisze zdecydowanie odpadaja Lap of the Gods (Part 1) - YouTube ---------- Post dopisany 17-01-2014 at 23:11 ---------- Poprzedni post napisany 14-01-2014 at 20:32 ---------- DARMOWY Dashboard dla symulacji - About Dashboard Assetto Corsa Race 07 / GTR Evolution GTR 2 GTL
Rekomendowane odpowiedzi