Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regeneracja przełącznika świateł drogowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś również zastosowałem wd40... pomogło :naughty: czasami nie włączały mi się światła drogowe a miganie działało. Już po problemie :>

WD 40 przewodzi prąd, nikomu nie życzę zwarcia w instalacji........

Opublikowano

zalałem WD-40 i nie zadziałało :( mam nadzieję że nie przez to przestały działać światła mijania i świeci się kontrolka akumulatora (brak ładowania), ale dziwnie sie zbiegło w czasie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

U mnie sposób z WD-40 pomógł. :wink4:

Tylko jak ktoś zaleje WD-40 to proszę od razu nie sprawdzać czy mamy światła czy nie.

Należy bez włączania zapłonu poruszać manetką we wszystkie strony kilka razy i zrobić przeciąg w samochodzie (otworzyć przednie drzwi na kilka godzin). i dopiero wtedy możemy się cieszyć sprawnymi światłami drogowymi lub też nie. Podrawiam

Opublikowano

witam. zastanawiam się czy rozkręcać czy popsikać , u mnie wszystkie światła chodzą ale jest problem z kierunkami, włącznik awaryjnych prawie nonstop skrzeczy,dodam że przy ruchach manetek na chwilę pomaga. wyczytałem że może mieć to związek właśnie z przełącznikiem świateł i z manetką kierunków ,,, niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę i doradzi co zrobić :wallbash::mysli: a no i oczywiście gdzie psiknąć jeśli trzeba :mysli:

Opublikowano

Witam!! :hi:

Ja mam problem ze szperaczem(mryganiem). Mianowicie kiedy przyciągnę manetkę do siebie, do samego końca, nie zapalają się "długie". Zapalają się wtedy kiedy popuszczę trochę manetkę. Czy psikanie wd-40 coś pomoże, czy trzeba jednak rozbierać?? Poradźcie coś...

Opublikowano

Witam!! :hi:

Ja mam problem ze szperaczem(mryganiem). Mianowicie kiedy przyciągnę manetkę do siebie, do samego końca, nie zapalają się "długie". Zapalają się wtedy kiedy popuszczę trochę manetkę. Czy psikanie wd-40 coś pomoże, czy trzeba jednak rozbierać?? Poradźcie coś...

Proponuję rozebrać i przeczyścić styki, przesmarować wazeliną techniczną, zamontować i cieszyć się z naprawy. Napiszę to po raz kolejny WD - 40 przewodzi prąd elektryczny i może doprowadzić do zwarcia.

Opublikowano

Kolego a znasz kogoś kto zrobił zwarcie w przełączniku WD40? Ja nie znam a temat wałkowany nieraz i wielu pomogło. Mi zresztą też. Aby nastąpiła zwarcie musisz połączyć + z -. A w/w stycznik styka +z+ wiec nie może być mowy o zwarciu ale mogę się mylić. :tongue4:

Opublikowano

Kolego a znasz kogoś kto zrobił zwarcie w przełączniku WD40? Ja nie znam a temat wałkowany nieraz i wielu pomogło. Mi zresztą też. Aby nastąpiła zwarcie musisz połączyć + z -. A w/w stycznik styka +z+ wiec nie może być mowy o zwarciu ale mogę się mylić. :tongue4:

Znam kogoś kto zrobił zwarcie dzięki WD-40, co prawda nie w Audi, ale udało mu się tego dokonać.

Opublikowano

ile zejdzie czasu na rozebranie tego ustrojstwa :gwizdanie:

Opublikowano

Czas całego zabiegu to około 1h.

Opublikowano

piszesz o rozkręceniu czyszczeniu i złożeniu :blink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja równierz skorzystałem z WD-40.Przełącznik działa jak nówka,żadnego zwarcia nie było.Polecam ten sposób

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

wd40 zdzialało cuda :) wystarczyło psiknąć do środka,bez rozbierania czegokolwiek i przełącznik działa jak nówka ;-) pozdrawiam,temat okazał się bardzo pomocny

Opublikowano

Ja też skorzystałem z WD40 i jestem zadowolony bo oczka mi nie mrugały, jednakże trzeba mieć świadomość tego że w naszych Aniach ta przypadłość lubi się nawracać i w przypadku gdy siądą całkowicie długie światła najlepiej jest wyciągnąć manetkę i przeszlifować styki a nie bawić się z WD40 lub tym podobnym sprejem...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W moim audi jest problem przy włączaniu kierunkowskazów bo przy załączeniu prawego włączają się też długie światła :( czy sposób z wd pomoże?? Założyłem wątek na forum http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=187118.new#new bo sprawa jest bardziej skomplikowana bo mam tempomat proszę o pomoc.

Opublikowano

Rozbierz przełącznik i zobacz co się stało, bo WD tutaj nic nie pomoże. Zapewne styki robią zwarcie i przy załączaniu kierunków zapalają się też długie. Tempomat tutaj nie ma nic do rzeczy.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

wd40 zdzialało cuda :) wystarczyło psiknąć do środka,bez rozbierania czegokolwiek i przełącznik działa jak nówka ;-) pozdrawiam,temat okazał się bardzo pomocny

U mnie też pomógł - na rok - a wczoraj poszedł dymek z manetki- muszę więc zakupiś nową i wyminić :(

Opublikowano

U mnie też pomógł - na rok - a wczoraj poszedł dymek z manetki- muszę więc zakupiś nową i wyminić :(

Rozbierz, przeczyść styki i przesmaruj. Wymienić zawsze zdążysz.

Opublikowano

Znam kogoś kto zrobił zwarcie dzięki WD-40, co prawda nie w Audi, ale udało mu się tego dokonać.

Głupoty piszesz, to jest włącznik więc nawet jak się zrobi zwarcie to się światła zapalą i tyle w tym temacie.