audi.wielun Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Witam. Wczoraj wieczorem po wjechaniu do garażu, na wolnych obrotach zaczął stopniowo gasnąć i już więcej nie odpalił, przy-pieczętował to wielką chmurą białego dymu. VAG dzisiaj żadnych błędów nie pokazał(może to być wina, że na noc odłączyłem akumulator).Rozrząd w porządku, pompa paliwo podaje. Może jakieś sugestie Dodam że wcześniej prze gazowałem go dwa razy aż do odcięcia
vauxhall95 Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 zapowietrzony najprawdopodobniej,sprobuj podlaczyc wezyk do rurki metalowej przy pompie,drugi koniec do sloiczka i nalej ropy,jak odpali to zapowietrza sie
audi.wielun Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Opublikowano 20 Listopada 2010 Sprawdzę ten sposób.Jak wcześniej poluźniłem rurki na wtryskach i kręcił rozrusznik, to paliwo szło raczej bez powietrza. Jeżeli by się zapowietrzył to z jakiej przyczyny?Paliwa 1/2 zbiornika.
vauxhall95 Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 sikalo mocno do gory??? jak tak i nie zalapywal to raczej nie przyczyna zapowietrzenia.Bledu nie ma jakiegos 1268 lub co podobnego
audi.wielun Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Opublikowano 20 Listopada 2010 Błędu żadnego nie ma,paliwo waliło mocno.
vauxhall95 Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Błędu żadnego nie ma,paliwo waliło mocno. No to zapowietrzony nie jest.Albo wtryski,nie zalales czasem benzyny?? albo jakas grubsza usterka w silniku.
audi.wielun Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Opublikowano 20 Listopada 2010 Błędu żadnego nie ma,paliwo waliło mocno. No to zapowietrzony nie jest.Albo wtryski,nie zalałeś czasem benzyny?? albo jakaś grubsza usterka w silniku. Paliwo chyba dobre,przejeździłem na nim 150 kilometrów. Z filtra paliwa spuściłem,ale żadnego syfu nie było,leciała klarowna ropka.
goldi Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 a jeszcze spróbuj mu podać paliwo osobno albo samostart zobacz czy odpali dziwny przypadek
vauxhall95 Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 a jeszcze spróbuj mu podać paliwo osobno albo samostart zobacz czy odpali dziwny przypadek Pisalem wlasnie,dokladnie zdejmij waz od intercoolera i krecac rozrusznikiem psiknij PLAK
audi.wielun Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Opublikowano 22 Listopada 2010 Sprawa rozwiązana.Jeszcze raz, tym razem bardzo dokładnie sprawdziłem pasek rozrządu i okazało się że przeskoczył na pompie paliwa o 1 ząb. Po nastawieniu koła pompy zapalił od pierwszego Dlaczego tak się stało? Co było przyczyną?
markus1985 Opublikowano 22 Listopada 2010 Opublikowano 22 Listopada 2010 może te przegazowanie do odcięcia mu zaszkodziło?? w sumie to nie benzyna nie lubi takich zabiegów
audi.wielun Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Opublikowano 26 Listopada 2010 Przestroga dla wszystkich, nie gazować na postoju
Rekomendowane odpowiedzi