Muskel1 Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 Jako, ze pokrzywilem sobie felgi oddalem je do prostowania, przy okazji kazalem sobie przetoczyc i wypolerowac rant na polysk. Teraz moje pytanie: Czym to zabezpieczyc zeby nie powstawaly plamy lub zeby po prostu sie nie utlenily? Lakier bezbarwny raczej odpada, bo po pierwsze z biegiem czasu stanie sie zolty, a po drugie zeby polakierowac (zeby lakier chwycil) trzeba zmatowic powieszchnie a tu wlasnie o to chodzi zeby byl polysk
aju Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 nic nie zrobisz, jak coś jest w polerce to musi być co pewien czas przepolerowne.... mam całe felgi wypolerowane na lustro więc temat zgłębiony doskonale
Muskel1 Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Opublikowano 20 Listopada 2010 No tez mi sie tak wydaje ale mialem nadzieje, ze ktos zna moze jakis "zloty" srodek
aju Opublikowano 20 Listopada 2010 Opublikowano 20 Listopada 2010 nie ma, każdy "środek" powoduje że nie już takiego efektu lustra
Bopss Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Podpisuje sie pod powyższa opinią. Nie ma złotego środka który ochroni alusy przed utlenianiem.. Sam kiedyś pytalem sie o to znajomych i mechaników i lakierników,nikt nie umiał nic doradzic.
krystianx85 Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 ja też się zgadzam na lustrze lakier się nie utrzyma , nie myc felg mocnymi srodkami , filcem mozna przecirać ja dodatkowo kładłem wosk .
fly07 Opublikowano 25 Listopada 2010 Opublikowano 25 Listopada 2010 Zabezpieczenie aluminium przed korozją, to: malowanie i obróbka galwaniczna/anodowanie lub pasywacja/. Jedno i drugie zmienia kolor.
Muskel1 Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Opublikowano 25 Listopada 2010 OK, wiec pozostaje jedynie pielegnacja. Dzieki za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi