Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Odrdzewiacz jaki najlepszy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie dotyczy odrdzewiaczy , ponieważ uzywałem zawsze WD40 który jest ponoć najmniej skuteczny więc postanowiłem zacząć używa? Ja kupiłem na próbe takiego

ad42319fe3893811.jpg

Opublikowano

Jak nie mam żadnego środka pod ręką stosuję ....Coca Colę. Wbrew pozorom sprawdza się świetnie.

Opublikowano

Jak nie mam żadnego środka pod ręką stosuję ....Coca Colę. Wbrew pozorom sprawdza się świetnie.

dokładnie. tam gdzie się nie trzeba bać ze coś się poplami albo będzie kleiło jest idealna :th:

Opublikowano

Pewnie oglądaliście "Pogromców mitów" i to przekonanie że cola to środek pomocny w zwalczaniu rdzy jest wyssany z palca :polew:

Nawet szkoda by mi było lać to gdzieś w aucie :D

Środki wurth-a :th:

Opublikowano

Jeśli chodzi o usuwanie korozji z karoserii to mogę polecić Brunox Epoxy (taki środek w pomarańczowych opakowaniach) dostępny na allegro.

Opublikowano

wd40 jest najlepszy

Opublikowano

spedyt a spróbuj kiedy tak totalnie zardzewiała śrubkę polać cola, odczekaj chwile i zobaczysz... ;) w stanach muszą jakaś lipna cole mieć :polew:

zgadza się, koega co pracuje w "Motorze" robił testy (w politechnice bodajże, dokładnie nie pamiętam) i coca cola była najlepszym środkiem do odrdewiania.

Opublikowano

coca cola była najlepszym środkiem do odrdewiania.

ja nawet widziałem test w jakimś programie motoryzacyjnym i coca-cola wygrała.zresztą tą opinie potwierdza wielu mechaników.sam nawet sprawdzałem, i efekt jest piorunujący.