niekrasz Opublikowano 27 Listopada 2010 Opublikowano 27 Listopada 2010 zbliza sie zima, poza tym coraz czesciej jezdze poza miasto i musze podniesc furke o 2cm (teraz mam z -60mm) po sciagnieciu kol, dostep do srub ok, ale krecenie tym to jakas masakra jakies patenty jak to latwo zrobic? scisnac sprezyny? jak regulujecie swoje furki?
aju Opublikowano 27 Listopada 2010 Opublikowano 27 Listopada 2010 4 piwa i kręcę :gwizdanie: ale krecenie tym to jakas masakrajakies patenty jak to latwo zrobic? scisnac sprezyny? pewnie gwint brudny i pokorodowany i stąd problem
niekrasz Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Opublikowano 27 Listopada 2010 4 piwa i kręcę :gwizdanie: cala skrzynka twoja czyszczenie obowiazkowo, na zime pewnie owine gwint jakas folia strecht inne sugestie?
variocustoms Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 oczyścić zwoje miękką szczotką drucianą, ustawić wysokość i zabezpieczyć teflonem w spray'u np. Wurth'a, inaczej się nie da
Digit Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 ja mimo wszystko wymontował bym amorki i wtedy można regulować jak się chce, można dobrze wyczyścić, wymoczyć, bo gdy zawias dawno nie ruszany lub z niżej półki to może go trochę przyłapać i na aucie się zamęczysz, a tak można sobie pomóc ściągaczem i zaoszczędzisz czas. A w sprawie zabezpieczenia to mam patent taki - wąż gumowy średnicy amorka - ucinamy, naciągamy na gwinta wcześniej kitując dobrze smaru i przy kolejnej regulacji powinno być dużo lepiej
variocustoms Opublikowano 29 Listopada 2010 Opublikowano 29 Listopada 2010 Digit twój patent kojarzy się z kondomem, kilkanaście lat zajmowałem się zawiasami i jesteś pierwszy z takim patentem
_Solar_ Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 oczyścić zwoje miękką szczotką drucianą, ustawić wysokość i zabezpieczyć teflonem w spray'u np. Wurth'a, inaczej się nie da o takim specyfiku mówisz kolego http://allegro.pl/spray-zabezpieczajacy-do-zawieszenia-gwintowanego-i1328191605.html
variocustoms Opublikowano 5 Grudnia 2010 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Myślę, że będzie OK, FK też robi zawiasy i dedykują do gwintów
Rekomendowane odpowiedzi