Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFB lub AKN] Jakie oznaczenie silnika ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie... Posiadam od nie dawna A4 Avant z lutego 2000 z silnikiem 2.5 TDI 179HP ale nie pamietam oznaczenia silnika... Nie ma mnie aktualnie w kraju i w razie jakich kolwiek pytan nie jestem w stanie powiedziec jaki silnik jest u mnie w samochodzie :confused4: Jeszcze jedno. Auto ma na klapie skrot ABT i prawdopodobnie bylo dopalane z 150 koni (mapowanie kompa czy cos) przez ta firme.

Dzieki

Laik

Proszę zajrzyj jeszcze raz do regulminu, jest tam punkt mówiący jak pisać temat

Opublikowano

Bez :quattro: występowały jeszcze AKN-y - musisz sprawdzić oznaczenie na podmaską, albo na wlepce w bagażniku.

Opublikowano

Mój nie ma :quattro: a w chwili obecnej jestem w kropce, bo jestem jakies 11000 km od domu i nic nie moge sprawdzic :( A chciale dowiedziec sie na forum kilku rzeczy i przygotować się do ich rozwiązania bo mam ze swoim samochodem kilka problemów...

Opublikowano

Jeżeli masz książkę serwisową, to tam też jest wpisany silnik, możesz sprawdzić, albo ktoś w domu, jeżeli klucze od auta masz ze sobą.

Opublikowano

AFB ;)

czemu AFB a nie np AKN?? w 2000 to jak najbardziej prawdopodobne jeśli mnie pamięć nie myli, na ten przykład 97/98 to na 100% AFB zgoda ale potem..

pewnie mialo 150 ps a teraz ma 179 jak piszesz wiec firma ABT zapodała czipsa.AKE ma w standardzie 180 wiec po czipsie mialby ponad 200ps ;):mysli:

Opublikowano

pewnie mialo 150 ps a teraz ma 179 jak piszesz wiec firma ABT zapodała czipsa.AKN ma w standardzie 180

Ojjjj.... AKN ma w serii też 150, 180 miało AKE, ale nie występowało jeszcze w B5.

Opublikowano

180KM w B5??? ... może była w okresie gwarancyjnym przekładka silnika na 180KM

Opublikowano

pewnie mialo 150 ps a teraz ma 179 jak piszesz wiec firma ABT zapodała czipsa.AKN ma w standardzie 180

Ojjjj.... AKN ma w serii też 150, 180 miało AKE, ale nie występowało jeszcze w B5.

zgadza sie chodzilo mi o AKE a nie AKN sorki pomyłka :notworthy:

Opublikowano

Ok Panowie. Problem rozwiązany jest tam AKN. Dziekuje za poswiecony czas. Pozdrawiam :hi:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...