Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

LED czy plazma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PLAZMA :) :gwizdanie:[br]Dopisany: 29 Grudzień 2010, 14:35_________________________________________________Polecam Panasonic Viera :notworthy:

Opublikowano

Viera + Ntv i kanały HD, jak już pisałem mam HD ready 37 cali i jestem mega zadowolony, moja matka kupiła sobie Samsunga 37 LED i jest kupa a ma jeszcze taki TV jak ja w 42'' i różnica jest wielka, to smużenie zabija w LCD i LED

Opublikowano

podkleję się do tematu ma może ktoś z was SONY KDL-40EX500 ??

tak ja mam- bardzo dobry telewizor ,jakbys chcial cos wiekszego to moge polecic ps50 C6500 /c550. Testowalem oba bardzo fajne , kupilem ten pierwszy z uwagi na wiecej bajerow. W tej polce cenowej nie widze nic lepszego jak ps50 samsunga

Opublikowano

]Plazmy sie z czasem wypalają i nikt ich nie poleca

Gdzie uzyskałeś taka informację ? Od pana z media marktu ? Pamiętaj, że ze specjalistami w takich marketach jest jak z mechanikami samochodowymi. Trafisz na dobrego to spoko, a możesz trafić na tumana który będzie sprawiał wrażenie, że coś wie.

Każdy telewizor ma swoje plusy i minusy, kupujesz ten z którego minusami możesz żyć.

Jak 1.5 roku temu kupowałem TV, LCD 37 cali, myślałem, a zakup na lata wiec mogę dać 2600.

Od miesiąca stoi u mnie 50 cali, plazma (samsung c550 za 3000tyś - myślałem o c6500 ale stwierdziłem, że bez sensu dodawac 1.2 tyś więcej za bajery których nigdy nie użyję). Powidoki lekkie są ale widać je z bliska albo na czarnym tle, lekko byczy (słychać to z bliska albo jak b.cicho ogladam TV) jak ponoć każdy samsung, telewizja SD lepsza niż na lcd ( mam kablówkę zwykłą bez dekoderów i innych rzeczy), i wydaje mi się, że gry też lepiej wyglądają na plazmie.

Opublikowano

ja wlasnie doplacilem te 900zl ... i troche zaluje , bo wsumie to jest to samo co c550 , no ale pozyjemy zobaczymy .

A co do wypalania plazm... mam kumpla ktory powiedzial mi jak kupilem ze zrobilem najwiekszy blad bo plazma zyje 2 lata :polew: :polew: padlem . Potem rzucilem mu kilka linkow do poczytania ze stron ktore zajmuja sie telewizorami i technologiami a nie sa Panami w mundurach LED/LCD z MM i Saturna (chociaz CI mi doradzali plazme mimo koszulek Sharp led) , i powiedzial ze sie pomylil i zyje 5 lat :polew: :polew: , no potem juz przyznal mi racje ze 60-80 k godzin jest mozliwe - kto przy zdrowych zmyslach oglada tak dlugo TV bez wymiany (15-20lat) ?? Czym tu sie przejmowac.

Podobnie wyglada sprawa zuzycia energi - to silna bron posiadaczy LED (jak wlasnie moj dobry kumpel). Wyglada to mniej wiecej tak ze ... kupujac leda kupujemy prad na 10-12lat uzytkowania . Policzylem sobie to na spokojnie , zuzycie energi waha sie w granicach 140-180W max !! policzcie sobie ile to daje rocznie przy ogladaniu 7h/dziennie i liczac 1kWH za 60gr( chyba jest gdzies 45-50 , ale zaokraglamy w gore ;-) ) daje oszczednosci 180-240 zl rocznie (okolo) to jest tak duzo ? za LEda doplacamy odrazu z 2-2.5k wiecej .

A jeszcze jest jedna sprawa i argumentacja... plazmy wychodza z produkcji :decayed: hehe , to samo mowili mojej dziewczynie jak kupowala LCD Sony 7 lat temu . ze plazma to przezytek i ze wychodzi z produkcji ... a tymczasem nowa matryca NeoPDP ma chyba niecale 2 lata :naughty: . Wycofal sie Pioneer ale oni mieli plazmy KURO po 10-15tys i wiecej , a na takie napewno bylo malo chetnych ... tymczasem Panasonic Samsung i LG nadal je robia.

Zreszta nawet jesli calkiem wyjda z produkcji to napewno nie kosztem LED'a(LCD) a OLEDA i tyle w temacie

Opublikowano

jak bym miał cash to bym kupił Panasia Full HD 3D ok 50'' - grałem w GT5 w 3D ale na Samsungu i zabawa przednia, na Panasiu w plaźmie pewnie jeszcze lepszy efekt

Opublikowano

VT20E jak kogosc stac , napewno zalowac nie bedzie.

Opublikowano

U mnie wszyscy w media fachowcy od telewizorów i tak samo promotorzy Samsunga, Philipsa, Sony mają plazmy Panasonica :decayed:

Opublikowano

Ja sie zdecydowalem na LG 60PK550, bo jestem fanem duzych ekranow. LCD ciagle nie ma czerni. Poza tym powyzej pewnej przekatnej cena rosnie w sposob makabryczny. A co do zuzywania sie plazm. To tylko telewizor, a nie rodzinna posiadlosc. Nie planuje zostawic go swoim wnukom.

Opublikowano

Vas jak z odbiajniem swiatla bo tam jest matryca szklana z tego co pamietam ... mnie to troche zniechecilo jak zobaczylem jak to potrafi odbijac...

Opublikowano

Ja właśnie nie wziąłem panasonica, ze względu dizajn i cenę. Zależało mi na też tym, żeby TV kupić w stacjonarnym sklepie, bo nie lubię zamawiać takich rzeczy przez internet, bo w razie czego wszystko trwa 3x dłużej. W samsungu tak jak pisałem, jest lekkie bzyczenie o którym piszą na forach, mi osobiście nie przeszkadza, ale niektórzy nie mogli z tym wytrzymać tak ich drażniło. Przed zakupem w media patrzyłem na samsunga C550 koło którego stał LG pk350 którego można porównać spokojnie porównać do lustra, w C550 dużo słabiej się odbijało światło. Dodatkowym atutem Samsunga jest czytanie praktycznie wszystkich filmów z dysku,

Opublikowano

bo w razie czego wszystko trwa 3x dłużej.

no wlasnie w razie czego ? bo jak sie cos z TV spierdzieli (odpukac) to i tak dzwonisz bezposrednio do serwisu Samsunga/Sony itp itd ... sklep stacjonarny raczej juz tu nie jest do niczego potrzebny. Problem moze dotyczyc np checi wymiany TV bo np jest uszkodzony (co okazuje sie po rozpakowaniu z pudelka) w takim wypadku jedziesz do sklepu i wymieniasz bezproblemowo raczej , natomiast w sklepach internetowych tu rzeczywiscie moze sie czas wydluzyc - musza wezwac kuriera. itp itd

Opublikowano

No w sumie fakt, ale i tak to c550 było 50 złoty droższe w Vobisie u mojego brata, wiec tyle zapłaciłbym za przesyłkę, i w najgorszym wypadku zawsze z bratem więcej załatwię niż z jakimś nie wiadomo kim przez internet.

Opublikowano

Vas jak z odbiajniem swiatla bo tam jest matryca szklana z tego co pamietam ... mnie to troche zniechecilo jak zobaczylem jak to potrafi odbijac...

Niestety nie wiem, bo jeszcze go nie mam. W sklepach swiatlo jest zupelnie inne niz w domu, wiec ciezko ocenic. Zwlaszcza, ze tego konkretnego modelu nigdzie nie widzialem. Z internetowych opini wynika, ze nie jest zle, tzn odbicia znikaja po wlaczeniu telewizora. Mi jest o tyle wszystko jedno, ze i tak praktycznie zawsze ogladam wieczorem w ciemnym pokoju ;)

Opublikowano

plazmy sie nie oplaca bo trzeba ja nabijac co 6-7 lat a kosz jest taki jak nowego telewizora wiec wybral bym led-a :gwizdanie:

no większej bzdury nie słyszalem. Nie wiem - smiać sie czy płakać.

Ostatnio tez stalem przed wyborem tv 50 cali. Po wielu porownaniach wybór padł na plazmę Samsunga PS50C7000. Takich kolorów i czerni nie był w stanie uzskać najlepszy LED. Koszt TV - 4500 ( wtym jedna para okularow 3D gratis). Jest to najnowsza generacja plazm. grubosc TV - 25 mm. Jesli palnujecie wydac wiecej gotowki na TV niz 3500 - w gre wchodzi tylko plazma.

Opublikowano

Miło widzieć następnego nawróconego. Niecałe 2 lata temu endriuu przekomarzał się ze mną w podobnym wątku wychwalając pod niebiosa LCD a tu proszę :decayed:

Opublikowano

Po wielu porownaniach wybór padł na plazmę Samsunga PS50C7000.

dokładnie ten model brałem jeszcze pod uwagę kupując niedawno plazmę, ostatecznie wybór padł na Panasonica.Nic innego nie wchodziło w grę.Samsung pomijając nawet parametry sam w sobie ( wygląd i estetyka ) bardzo mi się podobał.

Użytkownikiem Panasonica jestem jakieś 2 miesiące a od wczoraj nastąpiła zmiana sygnału (telewizja kablowa/cyfra+) i tak odbiegając troszkę od tematu spodziewałem się większej różnicy w obrazie.Wiadomo na kanałach HD różnicę widać od razu ale patrząc na pozostałe kanały, doszedłem do wniosku że ta kablówka nie byłą wcale taka zła - no chyba że to ja ( laik ) nie dostrzegam różnic :)

Opublikowano

Malik a ktory model zakupiles?

Opublikowano

Malik a ktory model zakupiles?

Rok temu, 50" plazmę Samsunga Full HD. Któryś z serii PS50. Podłączona do N-ki. Daje radę chociaż już jest za mała :decayed:

Może dlatego że mam osobne pomieszczenie do oglądania filmów z rzutnikiem Full HD i ekranem 115". Powrót do salonu z ekranem o ponad 2 razy mniejszej przekątnej jest rozczarowujący :kox:

Opublikowano
:decayed:[br]Dopisany: 04 Styczeń 2011, 12:57_________________________________________________jaki jest koszt takiego rzutnika ? w stosunku do TV