Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Woda między drzwiami a progiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem z drzwiami otóż zawsze po deszczu zbiera się woda między drzwiami a progiem i spływa dopiero po otwarciu drzwi. Na zdjęciu miejsce zbierania się wody jest zaznaczone czarną kreską, przy minusowej temperaturze na całej długości był ok 1cm szeroki pasek lodu. Do tej pory mi to nie przeszkadzało ale po ostatnich mrozach miałem małe problemy z otwarciem drzwi :gwizdanie: . Miał ktoś z Was taki problem lub wie jak się go pozbyć??

dscn0779za.jpg

Opublikowano

Witam, mam mały problem z drzwiami otóż zawsze po deszczu zbiera się woda między drzwiami a progiem i spływa dopiero po otwarciu drzwi. Na zdjęciu miejsce zbierania się wody jest zaznaczone czarną kreską, przy minusowej temperaturze na całej długości był ok 1cm szeroki pasek lodu. Do tej pory mi to nie przeszkadzało ale po ostatnich mrozach miałem małe problemy z otwarciem drzwi :gwizdanie: . Miał ktoś z Was taki problem lub wie jak się go pozbyć??

dscn0779za.jpg

uważam, że wszystko masz ok :)
Opublikowano

hmm nie wiem czy wszystko ok bo w mojej poprzedniej Audi tyle że B5 to miejsce zawsze było suche, nawet przy największych mrozach nigdy nie było problemu z drzwiami.

Opublikowano

bylo to na forum przerabiane :) taj jak pisze Wihajster wszystko jest OK , na dole drzwi sa odplywy i tam gromadzi sie woda na uszczelce :disgust:

Opublikowano

Ale uszczelki są suche woda gromadzi się miedzy blachą na progu a drzwiami :wallbash: tylko nie mówcie że ten typ tak ma :angry:

Opublikowano

Mam ten sam problem :wallbash:

Na jesieni po deszczowym dniu jak się otworzyło drzwi to pociekło solidnie. Sprawdziłem otworzy i są drożne a mokro jest przy tej uszczelce między drzwiami a boczkiem drzwi. Najgorsze, że u mnie przy wszystkich czterech drzwiach taka sytuacja jest. Jak parę dni temu była delikatna odwilż i potem znów mrozek chwycił to nie mogłem drzwi otworzyć bo w tym miejscu gdzie kolega wyżej zaznaczył zebrało się sporo wody która i zamarzła i nie szło drzwi otworzyć :wallbash:

Zaraz poszukam na Forum innych tematów skoro to było już przerabiane :mysli:

Opublikowano

przed mrozami trzeba zabezpieczyc uszczeleczki aby nie przymarzaly i nie bylo klopotow z otwieraniem drzwi :gwizdanie:

Opublikowano

U mnie jest to samo :wink4:

uszczelki co 2/3 miesiące smaruję silikonem w sprey'u i nigdy jeszcze nie miałem problemu z otwarciem drzwi w takie mrozy jak teraz :wink4:

Opublikowano

U mnie jest to samo :wink4:

uszczelki co 2/3 miesiące smaruję silikonem w sprey'u i nigdy jeszcze nie miałem problemu z otwarciem drzwi w takie mrozy jak teraz :wink4:

dokladnie w woda faktycznie tam sie czasem pokazuje :confused4:

Opublikowano

uszczelki smarowane i co z tego jak woda zbiera się niżej :wallbash: jak tylko po odwilży zaczyna mrozić trzeba wszystko przetrzeć do sucha żeby rano się z drzwiami nie siłować :disgust: Po dokładniejszych oględzinach drzwi narodził mi się pewien pomysł :przebiegly: ale z realizacją trzeba będzie poczekać na cieplejsze dni :evil:

Opublikowano

uszczelki smarowane i co z tego jak woda zbiera się niżej :wallbash: jak tylko po odwilży zaczyna mrozić trzeba wszystko przetrzeć do sucha żeby rano się z drzwiami nie siłować :disgust: Ale po dokładniejszych oględzinach drzwi narodził mi się pewien pomysł :przebiegly: ale z realizacją trzeba będzie poczekać na cieplejsze dni :evil:

na pewno była bita w bok :gwizdanie:

:kox: :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

...tak bita, spawana z czterech, szpachlowana i klejona... najlepiej skwitować że auto po strzale :thumbdown:

Opublikowano

niestety ten typ tak ma u mnie zbiera się ale tylko z tyłu i przy dużym deszczu

Opublikowano

Mam to samo. Ten typ tak ma :gwizdanie:

Opublikowano

Też tak miałem i mam-ale po silikonie chociaż drzwi otworzę :decayed:

Opublikowano

tego się obawiałem :wallbash: chyba przerzucę się z powrotem na B5 tam takich ekscesów nie miałem :decayed:

Opublikowano

tego się obawiałem :wallbash: chyba przerzucę się z powrotem na B5 tam takich ekscesów nie miałem :decayed:

No tak ale w B5 za to bylo odpadające listwy boczne :evil:

Opublikowano

No tak ale w B5 za to bylo odpadające listwy boczne

W mojej z 94r. żadna nie odpadła :polew: