WinterOOOO Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam, mam mały problem z drzwiami otóż zawsze po deszczu zbiera się woda między drzwiami a progiem i spływa dopiero po otwarciu drzwi. Na zdjęciu miejsce zbierania się wody jest zaznaczone czarną kreską, przy minusowej temperaturze na całej długości był ok 1cm szeroki pasek lodu. Do tej pory mi to nie przeszkadzało ale po ostatnich mrozach miałem małe problemy z otwarciem drzwi :gwizdanie: . Miał ktoś z Was taki problem lub wie jak się go pozbyć??
Wihajster Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam, mam mały problem z drzwiami otóż zawsze po deszczu zbiera się woda między drzwiami a progiem i spływa dopiero po otwarciu drzwi. Na zdjęciu miejsce zbierania się wody jest zaznaczone czarną kreską, przy minusowej temperaturze na całej długości był ok 1cm szeroki pasek lodu. Do tej pory mi to nie przeszkadzało ale po ostatnich mrozach miałem małe problemy z otwarciem drzwi :gwizdanie: . Miał ktoś z Was taki problem lub wie jak się go pozbyć?? uważam, że wszystko masz ok
WinterOOOO Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Opublikowano 28 Listopada 2010 hmm nie wiem czy wszystko ok bo w mojej poprzedniej Audi tyle że B5 to miejsce zawsze było suche, nawet przy największych mrozach nigdy nie było problemu z drzwiami.
wrclaguna Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 bylo to na forum przerabiane taj jak pisze Wihajster wszystko jest OK , na dole drzwi sa odplywy i tam gromadzi sie woda na uszczelce
WinterOOOO Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Opublikowano 28 Listopada 2010 Ale uszczelki są suche woda gromadzi się miedzy blachą na progu a drzwiami tylko nie mówcie że ten typ tak ma
marec-ki Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Mam ten sam problem Na jesieni po deszczowym dniu jak się otworzyło drzwi to pociekło solidnie. Sprawdziłem otworzy i są drożne a mokro jest przy tej uszczelce między drzwiami a boczkiem drzwi. Najgorsze, że u mnie przy wszystkich czterech drzwiach taka sytuacja jest. Jak parę dni temu była delikatna odwilż i potem znów mrozek chwycił to nie mogłem drzwi otworzyć bo w tym miejscu gdzie kolega wyżej zaznaczył zebrało się sporo wody która i zamarzła i nie szło drzwi otworzyć Zaraz poszukam na Forum innych tematów skoro to było już przerabiane
wrclaguna Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 przed mrozami trzeba zabezpieczyc uszczeleczki aby nie przymarzaly i nie bylo klopotow z otwieraniem drzwi :gwizdanie:
ROBERT Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 U mnie jest to samo uszczelki co 2/3 miesiące smaruję silikonem w sprey'u i nigdy jeszcze nie miałem problemu z otwarciem drzwi w takie mrozy jak teraz
Artur82 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 U mnie jest to samo uszczelki co 2/3 miesiące smaruję silikonem w sprey'u i nigdy jeszcze nie miałem problemu z otwarciem drzwi w takie mrozy jak teraz dokladnie w woda faktycznie tam sie czasem pokazuje
WinterOOOO Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 uszczelki smarowane i co z tego jak woda zbiera się niżej jak tylko po odwilży zaczyna mrozić trzeba wszystko przetrzeć do sucha żeby rano się z drzwiami nie siłować Po dokładniejszych oględzinach drzwi narodził mi się pewien pomysł ale z realizacją trzeba będzie poczekać na cieplejsze dni
ROBERT Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 uszczelki smarowane i co z tego jak woda zbiera się niżej jak tylko po odwilży zaczyna mrozić trzeba wszystko przetrzeć do sucha żeby rano się z drzwiami nie siłować Ale po dokładniejszych oględzinach drzwi narodził mi się pewien pomysł ale z realizacją trzeba będzie poczekać na cieplejsze dni na pewno była bita w bok :gwizdanie: :kox: :kox: :kox:
WinterOOOO Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 ...tak bita, spawana z czterech, szpachlowana i klejona... najlepiej skwitować że auto po strzale
greg2505 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 niestety ten typ tak ma u mnie zbiera się ale tylko z tyłu i przy dużym deszczu
macieek Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Mam to samo. Ten typ tak ma :gwizdanie:
fayera Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Też tak miałem i mam-ale po silikonie chociaż drzwi otworzę
WinterOOOO Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 Mam to samo. Ten typ tak ma :gwizdanie: tego się obawiałem chyba przerzucę się z powrotem na B5 tam takich ekscesów nie miałem
macieek Opublikowano 19 Grudnia 2010 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Mam to samo. Ten typ tak ma :gwizdanie: tego się obawiałem chyba przerzucę się z powrotem na B5 tam takich ekscesów nie miałem No tak ale w B5 za to bylo odpadające listwy boczne
WinterOOOO Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2010 No tak ale w B5 za to bylo odpadające listwy boczne W mojej z 94r. żadna nie odpadła
Rekomendowane odpowiedzi