Skocz do zawartości
IGNOROWANY

climatronic - problem nowiciusza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich posiadaczy Audi.

Sam posiadam ten samochód od miesiąca i co dzień odkrywam powoli jego tajemnice.

Niestety zauważyłem problem z klimatronikiem (tak mi się przynajmniej wydaje ze jest jakiś problem). A mianowicie czasami (nie zawsze) nie mogę włączyć klimy tzn. nie działają mi 3 przyciski na panelu: zwiększanie mocy nawiewu, zmniejszanie temperatury i śnieżynka. Po chwili (kilku - kilkunastu) minutach wszystko wraca do normy i pięknie działa. Czym to może być spowodowane. Być może robię coś nie tak (pierwszy raz mam samochód z klimatronikiem).

I jeszcze jedno pytanie zapewne głupie ale wolę się upwenić. Jeśli chcę mieć włączony zwykły nawiew to nie włączam śnieżynki na panelu klimatronika, prawda??

Opublikowano

!!!!!!!!!====REGULAMIN FORUM==== !!!!!!!!!

Opublikowano

Zapraszam kolege do zapoznania sie pierwsze z regulaminem forum

nie wiem co kryje sie pod zwyklym nawiewem ale sniezynka to poprostu zalaczenie klimy jak nie umiesz obslugiwac klimatronika to zalacz auto i swiety spokoj :wink:

Opublikowano

Regulamin przeczytany :oops:

Przepraszam za jego złamanie już na samym początku.

A co do klimatronika no to włąśnie nie chcę go używać na AUTO lecz chciałbym się coś więcej o jego działaniu dowiedzieć. Niestety mam instrukcję w języku niemieckim, a ten język jest mi bardzo odległy.

A może ktoś zna link skąd można by pobrać takową instrukcję?