mareks84 Opublikowano 23 Października 2007 Opublikowano 23 Października 2007 Mam pytanie odnosnie obiegu wody w silniku, ostatnio po przejechaniu ok 12km postanowilem zajzec pod maske,okrecilem korek w zbiorniczku wyrownawczym i bardzo sie zdziwilme bo woda tam byla zimna,goracy natomiast byl waz przy chlodnicy ,chlodnica lekko letnie, ogrzewanie jest, temp stoi caly zcas na ok 88,odpalilem go zeby sie jeszcze dogrzal na postoju ale niestety ani temp nie skoczyla ani woda sie nie zagrzala,temp na zewtatrz wynosila ok 6 stoponi> czy wszystko jest tak jak byc powinno??
cayenne Opublikowano 23 Października 2007 Opublikowano 23 Października 2007 Mam nadzieję,że masz płyn i tylko napisałeś "woda". Poza tym jeśli trzyma Ci temperaturę na wskaźniku to nie szukaj dziury w całym.Żeby płyn znacznie się nagrzał nie wystarczy ok 12 km.
mareks84 Opublikowano 23 Października 2007 Autor Opublikowano 23 Października 2007 oczywisccie ze mam plyn, no to dobrze bo juz sie wystraszylem ze cos nie jest tak jak powinno,wczesniej mialem vectre a tam widocznie bylo inne rozwiazanie,iz odrazu nagrzewala sie woda w zbiorniczku a dopiero pozniej puszczal termo na chlodnice obieg, tu widocznie jest inaczej uff dzieki chlopaki;)
Rekomendowane odpowiedzi