Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Biały dym, zwiększone spalanie i głośniejsza praca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie szanowne forum. Po dowiedzeniu się jaki silnik siedzi w moim aucie mam kilka pytan odnosnie tego co sie moglo w nim stac. Ostatnio zaczal dymic na bialo przy starcie, wiecej palic i głośniej pracowac. Oprocz tego nie trzyma temperatury. Czekam na jakies sugestie. Dzieki i pozdrawiam :hi:

Opublikowano
Oprocz tego nie trzyma temperatury.

Co masz na myśli, nie trzyma tzn ,że nie ma 90, ale ma dużo więcej , czy dużo mniej niż 90????

Opublikowano

Ja mialem podobne objawy, gdy mialem zle ustawiony kat wtrysku.. Poza 1 wyjatkiem.. Temperature ladnie trzymal.. :rolleyes:

Opublikowano

temperatura jest za niska. jak pojezdze troche po miescie to dochodzi do 90 ale zaraz zaczyna wariowac. spada, wzrasta i tak w kolo. le 90 nie przekracza. TERMOSTAT??

Opublikowano

Stały ból w 2.5 to termostat, a żeby go wymienić trzeba zwalać przód. Ciężki dostęp. :confused4:

Jeżeli chodzi o dymienie to się nie wypowiadam, bo rzucałbym domysłami

Opublikowano

jeżeli chodzi o termostat to u mnie jest sytuacja że na desce na wskaźniku jest 90 a w vagu 85?? o co kaman?? czy ta temp. może być czy termostat do wymiany albo czujnik??

Opublikowano

Wejdż na AKP, temat mocno tam wałkowali. Kilku klubowiczów na raz borykało się z tym problemem.

Opublikowano

Spróbuj sprawdzić sobie temp n climatronicu, tam jest dokładniej kanał 49. Powinno oczywiście być stale 90 +_ 2 st w przybliżeniu.

Opublikowano

jeżeli chodzi o termostat to u mnie jest sytuacja że na desce na wskaźniku jest 90 a w vagu 85?? o co kaman?? czy ta temp. może być czy termostat do wymiany albo czujnik??

na budziku to masz tylko wskaźnik, a nie urządzenie pomiarowe.

Jesli na vagu masz te 85, to znaczy że termostat już niedomaga, ja bym się nie szczypał i wymienił - to nie jest koszt w Twoim silniku.

Co innego w AKNie (wymiana) - a tego dotyczy temat.

Opublikowano

A ja sie sprawdza temp na Climatronic'u? Czy to to samo co VAG?

Opublikowano

Posłuchaj pre_pl.

On wie co mówi.

A tak na marginesie to podłącz się do VGA, sprawdź i wtedy ewentualnie można dyskutować.

Opublikowano

A ja sie sprawdza temp na Climatronic'u? Czy to to samo co VAG?

Trzeba użyć szukaczki:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,70/amp/sid,52f724adcefd06ab8739d0f687042c2e.html

Naciśnij i przytrzymaj przycisk recyrkulacji. Następnie naciśnij przycisk ręcznego nawiewu górnego. Wyświetli się 1c. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury żeby wybrać numer kodu. Naciśnij ponownie przycisk recyrkulacji. Wyświetli się wartość. Naciśnij ‘+’ lub ‘-‘ temperatury ponownie aby wyświetlić inny kod.

Wybierz kanał 49 i zatwierdź, na tym kanale wyświetla się temp. płynu . Pozdr.

Opublikowano

niebede zakladal nowego watku do tego tematu wiec,moje pytanie ktory to przycisk recylkulacji na climatronicu.....bo niemam zielonego pojecia a chcialbym sobie sprawdzic temperaturke silnika rzeczywista????

Opublikowano

Stary prosze cie....

strzałka biegnąca dookoła

Opublikowano

dobra dzieki bardzo bo powaga niezakumalem o co biega sorki.....ale dzis probowalem tego na wlaczonym silniku i wylaczonym i nic po przytrzymaniu tego przycisku nic sie niewyswietla klima dziala bez zazutu wszystkie jej funkcje takze a zeby sprawdzic te kody nic sie niewyswietla o co moze chodzic??????

Opublikowano

dobra dzieki bardzo bo powaga niezakumalem o co biega sorki.....ale dzis probowalem tego na wlaczonym silniku i wylaczonym i nic po przytrzymaniu tego przycisku nic sie niewyswietla klima dziala bez zazutu wszystkie jej funkcje takze a zeby sprawdzic te kody nic sie niewyswietla o co moze chodzic??????

A naciskałeś razem te przyciski? Oba trzeba je chwile potrzymać wciśnięte. Musi działać.
Opublikowano

naciskalem tylko przycisk recyrkulacji dluzej i nic a potem dopiero przycisk gornego nawiewu recznego i tez nic teraz sproboje oba na raz dzieki wielkie za podpowiedz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Temperaturka silnika to ważna sprawa. Sam się o tym przekonałem. Też mi fiksował wskaźnik w granicach 70-80 stopni (latem było OK) jak spadła temperatura do 2-4 stopni C. Wymieniłem termostat oryginalny OOOO i teraz jest 90 stopni i spala dużo mniej - dużo to aż o 0.8 litra na 100 km :dance: