Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Spadająca temperatura silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

heheh fakt :decayed: ale jest gro ludzi którzy wolą ori bo są przekonani, że z serwisu Audi :gwizdanie: to już musi być super hiper mega jakość a okazuje się że "kicha" :confused4: - człowiek zaczyna tracić wiarę w jakość ori części ;(

a tu niedługo wymiana rozrządu :wallbash: i znowu będzie problem gdzie kupić części :kwasny: :kwasny:

Opublikowano

heheh fakt :decayed: ale jest gro ludzi którzy wolą ori bo są przekonani, że z serwisu Audi :gwizdanie: to już musi być super hiper mega jakość a okazuje się że "kicha" :confused4: - człowiek zaczyna tracić wiarę w jakość ori części ;(

a tu niedługo wymiana rozrządu :wallbash: i znowu będzie problem gdzie kupić części :kwasny: :kwasny:

Załóż pasek Conti wzmacniany, rolki INA albo SKF i pompę Rouville i będzie oki

Opublikowano

Niestety ale i ori części zdarzają się felerne (tym bardziej jak ktoś kupuje z Allegro takie "ori")

Co do Wahler'a , nie mówię że jest zły ale nie raz się spotkałem że nie trzymał 90oC tylko 83-85oC (i zawsze na nim pisało 87oC :wink4: ) , z ori termostatem zakupionym w ASO (nie z allegro) jeszcze się nie zdarzyło żeby nie trzymał 89-91oC

Opublikowano

Niestety ale i ori części zdarzają się felerne (tym bardziej jak ktoś kupuje z Allegro takie "ori")

Co do Wahler'a , nie mówię że jest zły ale nie raz się spotkałem że nie trzymał 90oC tylko 83-85oC (i zawsze na nim pisało 87oC :wink4: ) , z ori termostatem zakupionym w ASO (nie z allegro) jeszcze się nie zdarzyło żeby nie trzymał 89-91oC

No to właśnie już mamy taki przypadek bo kolega mariuszzgierz zakupił właśnie taki oryginalny w ASO no i nawet 70 chyba nie trzymał :cool1:
Opublikowano

Przy -10st. i klimatronicu na 20 st.C w końcu złapał 90 stopni po 10km+

karton na 3/4 chłodnicy... :)

Opublikowano

No to właśnie już mamy taki przypadek bo kolega mariuszzgierz zakupił właśnie taki oryginalny w ASO no i nawet 70 chyba nie trzymał :cool1:

:polew: :polew: :polew: chriss ta padaka nie trzymała nawet 60*C :polew: :polew: ale już zapomniałem - dzisiaj po ok. 10km złapał 90* i tak już trzymał, z uruchomionym Auto na 20* bez żadnego problemu :good: :good:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: chriss ta padaka nie trzymała nawet 60*C :polew: :polew: ale już zapomniałem - dzisiaj po ok. 10km złapał 90* i tak już trzymał, z uruchomionym Auto na 20* bez żadnego problemu :good: :good:

U mnie jest tak samo :tongue4: Kupujcie ori Wahlera, a skończą się problemy z temperaturą i żaden karton nie będzie potrzebny :cool1: to jest audi, nie Żuk :decayed:

Opublikowano

koledzy jeśli już skusicie się na termostat z ASO pamiętajcie aby wziąć paragon/fakturę obojętnie co, żeby było do ewentualnej reklamacji. Ja kupiłem termostat ori ale paragon wywaliłem gdzieś do śmieci nie spodziewając się że może być "padaka" i :wallbash: :wallbash: :wallbash: był "padaka" 100 pln-ów psu w du.pe , kupiłem dziś drugi Wahler w IC za 43 pln. i jest gitez majonez :good:

Zawsze bierzcie i trzymajcie paragon do póki nie sprawdzicie faktycznej jakości danej części :cool1: :cool1: :gwizdanie: :gwizdanie:

Jak kupujecie w ASO to wymieniajcie też w ASO. Inaczej w razie problemu serwis wam nie przyjmie reklamacji. Zasada VW: reklamacja jest uwzględniana tylko jeśli diagnostyka i wymiana była w serwisie. już raz się naciąłem i nie mam zamiaru więcej. Albo wszystko w ASO albo kupujcie Wahlera i wymieniajcie ew. reklamujcie na własną rękę. To samo tyczy się innych cześci i napraw

Opublikowano

A ja kupiłem Wahlera i pupa temp wzrosła o 3 stopnie :polew: z 74 na 77 wymieniłem na ori i jest lepiej bo maks to 82 :polew: czujnik też był wymieniony. I teraz mam zagadke z innym kolegą co jeszcze jest nie tak????

Jakieś propozycje??

Opublikowano

Jak kupujecie w ASO to wymieniajcie też w ASO. Inaczej w razie problemu serwis wam nie przyjmie reklamacji. Zasada VW: reklamacja jest uwzględniana tylko jeśli diagnostyka i wymiana była w serwisie. już raz się naciąłem i nie mam zamiaru więcej. Albo wszystko w ASO albo kupujcie Wahlera i wymieniajcie ew. reklamujcie na własną rękę. To samo tyczy się innych cześci i napraw

Jak będziesz miał fakturę/paragon z jakiegoś warsztatu mech. też muszą uwzględnić reklamację (dany warsztat musi zareklamować daną część) ... ASO też jeszcze dodatkowo sprawdza sobie tą część , czy to podłączeniem auta pod komputer , czy też w inny sposób :wink4:

Opublikowano

mi by się przydał ktoś kto by mi mógł wystawić rachunek że niby u nich wymieniany był ori termostat żeby zareklamować bo niestety paragon nie wystarcza a zdaniem aso 10% temperatury tolerancji jest na termostat więc nawet 82 ich zdaniem jest dobrze :decayed:

Opublikowano

moim zdaniem można spokojnie kupować wahlera :)

Opublikowano

moim zdaniem można spokojnie kupować wahlera :)

wahlera do ajma?

a jaki czujnik?

Opublikowano

Dokladnie - brac wahlera. Zapodalem go 2 lata temu za 30zl i jest gitara. Trzyma non-stop 90 chyba ze stoje w korkach i nawiew dam spory to lekko spadnie.

A nie nabijac kabze ASO.

Trzeba walczyc z absurdalnymi cenami :cool1:

Opublikowano

Dokladnie - brac wahlera. Zapodalem go 2 lata temu za 30zl i jest gitara. Trzyma non-stop 90 chyba ze stoje w korkach i nawiew dam spory to lekko spadnie.

A nie nabijac kabze ASO.

no właśnie słyszałem ze te z aso to sa kible :thumbdown:

aso 100zł na allegro wahlera 35zł :naughty:

Opublikowano

A nie nabijac kabze ASO.

100zł nie majątek :wink4: ale z wahlera też są ok i są 3x tańsze

na ori też zdarzają się reklamacje

Opublikowano

A nie nabijac kabze ASO.

W aso wiele rzeczy jest 3x drozsze. Np napinacz paska wielorowkowego - krzykneli 160funtow - zacisnalem zęby i kupilem. Potem w domu patrze na ebayu a tam identyko INA za 60. Pojechalem znowu do ASO i oddalem to w piz...u. :evil:

Za 2 dni przyszedl poczta IDENTYCZNY napinacz.

Sorrki za OT ale mierźi mnie jak ktos tylko ASO i ASO. To ze sie kupilo auto za kilkadziesiat tysi to nieznaczy sie sie za przeproszeniem sra peniędzmi i mozna sie dawac tak robic w balona. W aso to sobie moge kupic plastiki albo czujniki jedynie bo nawet kretynski silniczek wielkosci paczki zapalek od klapek klimy kosztuje 400zl a pewnie koszt jego wyprodukowania to 30zl. No ale ktoś musi przecież łożyć na tych dyrektorow, kierownikow sprzedazy i ich zastepców i podzastępców i sekretarek co tylko siedza w biurach aso i gapia sie w wykresy sprzedazy i odbieraja telefony. Ja staram sie to robic jak najrzadziej.

pozdrawiam i sorki za OT

Opublikowano

A nie nabijac kabze ASO.

Kowi miał z aso i powiedział ze juz wiecej tego szajstwa nie chce :decayed:

Opublikowano

A nie nabijac kabze ASO.

Kowi miał z aso w powiedział ze juz wiecej tego szajstwa nie chce :decayed:

o mowa o mnie :naughty: no bo taka prawda wszystko to jednym h.. podszyte :gwizdanie: kupiłem w ASO ori dziada za 100zł, według forum miałbyć super niezawodny działać dłuzej niz tani zamiennik, działał ok ale tyle samo czasu co jego 3x tańszy zamiennik :gwizdanie: po roku ponownie nie trzymał temp a dochodził tylko do 87st przewaznie 84st na kliamtroniku, wiec z tym ori termostatem to jest mit :gwizdanie: poprzedni wahler tyle samo wytrzymał po roku musiałem go zmienić, teraz ponownie mam zamiennik :wink4:

Opublikowano

a jaki czujnik w takim razie ? :mysli: