Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Panel klimatyzacji B7 do B6 rozwiazanie z grzana tylna szyba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Hej kolego wrclaguna , a to ostatnio to kiedy bylo, bo mam wlasnie ten sam dylemat zakupilem juz jakisz czas temu zamiennik ale czasu nie bylo zeby załozyc a potem pojawil sie ten post o akumulatorze. Może poprostu kolega mial pecha ze dostał zwarcia, przypadek 1 na 100 ?

Ja mam wlasnie taki ORI i wszystko u mnie smiga , zero bledow :) Czasem moze zdarzyc sie tak ze tani jakis przekaznik poprostu zrobi zwarcie :confused4:

Opublikowano

Hmm właśnie wziąłem się za wymianę przekaźnika, przy okazji sprawdziłem wszystkie kable i zonk. 2 Kable, biało żółty i biało fioletowy były lekko podtopione i stamtąd wzięło się zwarcie. Więc zamontowałem wszystko jeszcze raz z nowym przekaźnikiem i jeszcze bez założenia radia odpaliłem klimatronik i trzymałem kable żeby zobaczyć czy się grzeją. Pierwsza rzecz jaka mnie zdziwiła to to, że przekaźnik się włącza i za 3 sek wyłącza i znowu włącza i wyłącza i tak dalej... Tak chyba nie powinno być co :mysli: No i kable z 87 i 30 się dosyć grzeją mocno. Co jest?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przekaźnik działa poprawnie tak ma być, a co do kabli to trochę na pewno będą się grzały bo szyba robi za grzałkę i pobiera dużo prądu.

Opublikowano

Przekaźnik działa poprawnie tak ma być, a co do kabli to trochę na pewno będą się grzały bo szyba robi za grzałkę i pobiera dużo prądu.

A do tego obwodu nie są też podpięte lusterka zewnętrzne (o ile są podgrzewane)?

Opublikowano

Też są podpięte :wink4:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja też zamontowałem ten przekaźnik i szyba grzeje jak należy,dzięki za ten temat ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

witam,czy moze ktos wytlumaczyc w ktory kabel mam sie wpiac w kostce F?w mojej kostce sa tylko 2 kable.

Opublikowano

witam. czy ktos przypadkiem jest w posiadaniu szkicu który znajdowal sie pod adresem http://img228.imageshack.us/img228/3023/podgrzewanatylnaszyba.jpg a w tej chwili juz nie działa? szkc odnosnie tego podpięcia.

---------- Post dopisany at 22:44 ---------- Poprzedni post napisany at 22:42 ----------

oraz jak bez podpinania komputera zorientowac sie czy mam panel z B6 czy B7?

Opublikowano
  • Autor

jak bez podpinania komputera zorientowac sie czy mam panel z B6 czy B7?

Pasuje jego wyciagnac i sprawdzić co pisze z tyłu na wlepkach B6 cz B7

Opublikowano

no tak tylko przy naklejce na moim ktos majstrował i zostawil tylko numer seryjny:kwasny:

Opublikowano

8e0 820 043 ak

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ok wiec musze znalesc teraz komputer i jakiegos magika co mi to wszystko podepnie bo sam sie raczej nie podejme. Dzieki

---------- Post dopisany 09-11-2012 at 23:54 ---------- Poprzedni post napisany 29-10-2012 at 18:33 ----------

poniewaz nie mam komptera zastanawiam sie czy po modyfikacji bedzie tez dzialac bez kasowania bledow czy przyuczania vinu? czy ktos probowal tego? dzieki pozdrawiam

Opublikowano

znaczy sie bedzie dobrze i kiedys przy okazji moge sobie błedy wykasowac? bo skoro tak to po co przyuczanie vinu? no i czy spokojnie moge to robic na wyłaczonym zaplonie czy trzeba odpiac akumulaor?

Opublikowano
  • Autor

Bedziesz miał duzo błedow i musisz zrobic NASTAWY PODSTAWOWE klimatronika wszystko masz opisane na FORUM wystarczy poszukać .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wyposazyłem sie w vaga no i teraz takie pytanie jak zlokalizowac ten kabel z wtyczki D (D13). jest tam brązowy z jakas kreska i brazowy nieco grubszy niz pozostale zgaduje ze to ten. No i moze głupie pytanie ale czy trzeba odłączyc akumulator przed zabraniem sie do roboty? Z gory dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

W pierwszym poście masz wszystko opisane :wink:

Aby wszystko zadzialalo wpinamy sie nastepujaco w klimatronic a dokladnie wtyka F i D (zaznaczone na obudowie)

panelklimy.png wtykiclimatronic.jpg

Tutaj taki maly szkic co i jak przeciac i polutowac :) wydaje mi sie ze proste

podgrzewanatylnaszyba.jpgAudi%20A4-B6-B7%20Rear%20Demist%20Modification.jpg