Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Panel klimatyzacji B7 do B6 rozwiazanie z grzana tylna szyba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jeżeli założyłbym MCE z B7 to wtedy nie potrzebowałbym przekaźnika?

Opublikowano

Elektronika w klimatroniku z B7 jest inna niz w B6 jesli chodzi o tylna szybe

MCE nic nie zmieni

Opublikowano

Dokup ori przekaźnik+podstawkę, zamontuj go nad MCE i podłącz wg. schematu z forum :)

No i czujnik nasłonecznienia dobrze jest też wymienić.

Opublikowano

Jakieś info odnośnie tego ORI przekaźnika? Bo chyba coś przegapiłem w temacie... Generalnie chcę w B6 mieć regulacje temp od 16*C, wiem że są też klimatroniki do B6 od 16*C ale w przyszłości być może będę robił czujnik deszczu więc chyba lepiej od razu dać klimatronik z B7 + przekaźnik żeby się później nic ze sobą nie gryzło? Kolego BeyerBrown jaka cena tego klimatronika bo widzę że masz do sprzedania?

Opublikowano

Kurde, nie powiem... było chyba o tym wspomniane w tym wątku kilka stron wcześniej :wink:

Prawdopodobnie ma on oznaczenie 169: http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=przeka%C5%BAnik+169+audi&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=s0-default-0113

Co do mojego panelu --------> PW :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

hej czesc mam pytanie bo zmienilem klimatronik z b6 na b7 ale problem jest z szyba mam rowniez adapter ktory kupilem od stichiego, adapter podlaczylem jeden przewod do masy drugi do wtyczki F pin nr 6 w climatronicu , jak nacisne ogrzewanie tylniej szyby lampka sie pali slychac przekaznik jak jak cyknie i po chwili znow cyka i tak caly czas czy przekaznik walniety czy cos zle podlaczylem bo szyba nei grzeje bledow tez nie ma w climatronicu ? bym byl wdzieczny za info

Opublikowano

Sprawdz czy dobrze podlaczyles - instrukcje dostales - podmien przekaznik, a jak to nie pomoze to sprawdz czy wsio gra w tylnej szybie

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Też mam ten sam problem... Kupiłem przekaznik, polutowałem jak na schemacie i grzeją tylko lusterka tylna szyba ani drgnie;/ Wcześniej na starym klimatroniku grzała bez problemu. Może być to wina przekaznika? nie jest to oryginał ale z chin też nie.

Opublikowano

Przekaźnik to tylko 4 styki, miernik w rękę i będzie wiadomo.

Są tylko dwie możliwości.

Brak masy na Przekaźniku lub pomyłka w okablowaniu.

Oczywiście wady danego przekaźnika nie biorę pod uwagę.

Dlatego najpierw pomiary. Nawet najprostszy multimetr da nam odpowiedź.

2 minuty pracy i wiadomo wszystko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez GreGoriO

Opublikowano

Wczoraj już sprawdziłem wszelkie możliwości. Napięcie jest biało-żółtym, jak załączę ogrzewanie pojawia się też na biało-liliowym. Szyba tylna na 100% jest dobra bo przed wymianą klimatronika wszytko działało. Sprawdzę jeszcze ten przekaznik jutro i zobaczę wtedy bo już mi pomysłów brakuje.

Opublikowano

NA pewno dobrze podłączyłeś?

Biało żółty w tym układzie musisz przeciąć! do panelu klimy już nie wchodzi. MUSISZ też przeciąć BIAŁY LILIOWY

Biało żółty ( OD STRONY NADWOZIA) łączysz ze stykiem roboczym 30 a biały liliowy (od STRONY NADWOZIA), z nr 87

Biało liliowy wychodzący z panelu klimy DAJESZ do nr 86, a do styku nr 85 dociągasz masę z jakiegokolwiek punktu MASY lub przewodu BRĄZOWEGO

klimatyzacja w B7 steruje tylko przekaźnikiem, a nie jak przedtem ,ze załącza szybę.

8935704300_1409576085.jpg

sprawdź jeszcze jedną możliwość, bo widzę że niektórzy źle oznaczają styki przekaźników.

ponieważ niektóre mają 5 styków a nie 4 czyli dodatkowy tzw NC normaly close(normalnie zwarty) to możesz mieć tutaj błąd

prawidłowe oznaczenie powinno być 30-87 bo jeśli masz 30-87a to w tym wypadku po podaniu napięcia styki zostają rozwarte więc logicznie że szyba nie zagrzeje.

ALE ZAWSZE dLA PEWNOŚCI, powinno się PRZETESTOWAĆ połączenia, żeby upewnić się co do poprawności połączeń.

o kontroli wizualnej połączeń ze schematem narysowanym na obudowie, nie wspomnę.

Edytowane przez GreGoriO

Opublikowano

Dzięki za wyczerpującą wypowiedz :wink: z tego co patrzyłem na przekaznik to mam 30-87a. Juto jeszcze raz wszytko posprawdzam i dam znać:)

Opublikowano

Jeśli możesz zrób zdjęcie tego co tam zmajstrowałeś. I schematu przekaźnika na obuwie. Będzie łatwiej pomóc.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Zrobione, jednak 2 przewody zle podłączyłem przy przekazniku. Teraz grzeją lusterka i tylna szyba:) Przekaznik co jakiś czas tyka, tak ma być? i 2 przewody trochę się nagrzewają

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jeszcze pytanie od tyłka strony klimatronik z b6 zwykły bez grzanych dupek do b7 jak bym chciał wsadzić to również trzeba robić moda z przekaźnikiem ? ostatnio przekładałem elektronikę z klimatronika b6 1 din do b7 2 din gdyż nie sterował klapkami w ogóle i teraz wyszedł problem z tylną szybą .. stąd moje pytanie do was ... ile jest zabawy z tym modzeniem bo widzę że jakieś 15 min roboty .. ale chce sie upewnić czy to jest właśnie to . Dzięki za odpowiedz

Opublikowano

Jak wszytko dobrze polutujesz to max 20 min

Opublikowano

No spoko kumam stary tylko właśnie to mnie zastanawiało czy klimatroniki z b6 do b7 też muszą mieć taką operację . Robiłeś takiego moda u siebie może ? tak to by można było na szybkości ogarnąć na miejscu w Rzeszowie . Kumpel miał problemy z klimą i to na szybko bez zastanowienia bebechy sie zmieniało

Opublikowano

Nie odpowiem Ci na to pytanie robilem ale na odwrot:)

Opublikowano

W razie czego będę pisał jakby co na pw :P a więc czekam na info jak to jest z przekładką klimatronika z b6 do b7

Opublikowano

Ten przekaźnik jest wtedy zbędny, ale nie powinno się nic stać jak zostanie.

Pamiętaj, że B6 i B7 miały inne czujniki nasłonecznienia (to ten cycek na kokpicie), które poprawnie współpracują tylko z panelem z określonej generacji.

Edytowane przez BeyerBrown