Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Panel klimatyzacji B7 do B6 rozwiazanie z grzana tylna szyba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ja u siebie zmieniłem czujnik. Mam auto z 2004roku i okazało się, że mam taką samą wtyczkę jak 8P0 907 539 więc te z A nie były w moim wypadku konieczne. Czujnik z b7 nie wejdzie nam w siatkę inne ułożenie kostki jest, wystarczy troszeczkę brzeg w środku spiłować (przy wkręcie montażowym) i wchodzi bez oporu. I wszystko ładnie pasuje po założeniu oprawki 8E0 819 681 H.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

powiedzcie mi czy przy modzie muze znaleść przekażnik który się znajduje w aycie czy moge Ciąć i przerabiać kable zaraz przy wtyczce i dodać przekażnik ? bo rozumiem że trzeba poprzecnąć kable dodać przekażnik i od przekażnika podpiąć kable tyle że w inne miejsca ? Nie muszę szukać przekażnika org tak jak na schemacie tylko odrazu jak wychodzi od wtyczki przycinam jak na schemacie kolory dokładam przekażnik i od przekaźnika wpinam kolory do innych kabli tak ?

Opublikowano

Każdy przekaźnik, z Norauto czy ze sklepu elektronicznego się nadaje. Byleby prąd obciążenia styków roboczych miał 40A

Kup przekaźnik co jest na konektory wsuwki.

Możesz od razu z gniazdem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez GreGoriO

Opublikowano

Kup przekaźnik taki jaki jest ori w B7, który nie będzie gdzieś tam "luzem" latał za panelem klimy a będzie ładnie wpięty w oprawkę i zamocowany nad modułem MCE, tam gdzie jego miejsce.

Nie rób rzeźby w gównie :wink:

Zrobi Ci się przypadkiem zwara albo nieoryginalny przekaźnik Ci się przegrzeje i jeszcze zjarasz sobie taczkę... :whistling:

Opublikowano

nawet jak bym chciał go wsadzić za klimatronic to nie da rady ponieważ mam radio wsadzone 2din na androidzie i ledwo się mieszczą te kable co są, dodatkowe to już raczej by nie weszły a jeszcze przekaźnik także zrobię tak jak mówicie ;) pytanie jeszcze takie:

po prostu przycinam kale z danej wtyczki dopinam do tego wszystkiego przekażnik i ma śmigać tak ?

Opublikowano

Musisz odpowiednio je podłączyć masz schemat na pierwszej stronie.

MUSI działać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

dziś podłączyłem działa ! lecz samo grzanie szyby się nie wyłącza, dlaczego ? no chyba że trzeba długo bardzo czekać bo gdy szyba była już rozgrzana i para zeszła czekałem jeszcze dłuższą chwile aż się wyłączy i nic musiałem sam przycisnąć i wyłączyć.. Wie ktoś dlaczego tak jest ?

Opublikowano

Długo to trwa poprostu. W b5 krócej jakoś i to sporo.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

dziś podłączyłem działa ! lecz samo grzanie szyby się nie wyłącza, dlaczego ? no chyba że trzeba długo bardzo czekać bo gdy szyba była już rozgrzana i para zeszła czekałem jeszcze dłuższą chwile aż się wyłączy i nic musiałem sam przycisnąć i wyłączyć.. Wie ktoś dlaczego tak jest ?

po chyba 10 min czy 15 min wyłacza sie automatycznie

Opublikowano

Czas grzania zależy od temp. panującej na zewnątrz.

Opublikowano

czekałem i czakałem szyba była sucha i gorąca a i tak nie rozłączyło a czekałem ponad 20 min więc co jest nie tak.. co to może być?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

U mnie jest problem z adaptacja bo nie idzie żeby wklepanie kodu zaskoczyło. Próbowałem kilka razy i nic.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ma ktoś do sprzedania tą wtyczkę p&p żeby zamontować klimatronik z b7 do b6? :) 

Opublikowano
15 minut temu, Koucz napisał:

Ma ktoś do sprzedania tą wtyczkę p&p żeby zamontować klimatronik z b7 do b6? :) 

Kolega Stichy sprzedaje gotowe zestawy

Opublikowano
Kolega Stichy sprzedaje gotowe zestawy
Pisałem, ale już chwilę go na forum nie ma. [emoji53]

Wydziergane z ONEPLUS 5

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, czy któryś z was orientuje się może można przełożyć samą przednią część panelu klimatronika a zostawić tylną. Cięcie kabli wydaje się być barbarzyństwem, chciałbym tego uniknąć.

20180806_215242[1].jpg

Opublikowano

Czy ktoś ma jakiekolwiek schematy lub chociaż opis pinów wtyczek ?

Opublikowano

Jakie barbarzystwo?
Przecież jest zupełnie inna obciążalność prądowa. To decyduje czy dane wejście można obciążyć większym prądem.
Zobacz schematy.... schematy instalacji samochodu a nie zagłębiaj się w budowę panelu.
Schemat podłączenia panela przewijał się nie raz a forum, poza tym polecam pobrać Elsa, tam masz cały schemat samochodu.

Edytowane przez GreGoriO

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Mam problem z Klimatronikiem w A4B6 8E0 820 043 . 

Lusterka podgrzewają się lecz nie grzeje tylna szyba

Występuje taki błąd:

00975 - Heated Rear Window (Z1)
31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent

Czy po zastosowaniu przekaźnika nr 373 problem zniknie czy raczej będzie to wina instalacji ?

Opublikowano

Pytanie czy wczesniej działało i czy znieniales panel klimy? Podaj też pełny numer OE klimatronika bo bez tego viezko stwierdzić co tam masz...