Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie CB Radio i antena do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

stabo3001 zamówione :hi: cena na miejscu ok 380zł gratis wystrojenie :good:

Gratki wyboru, a jaka antena?

sirio triflex, wybrałem ja tylko dlatego że chce na stałe zintegrowac CB radio z autem, niechce mi sie wyciagac coróż anteny, ma poprostu być kiedy sobie włacze :decayed:

teraz pytanie warto dawac właczanie radia po kluczyku :mysli:

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 169 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

teraz pytanie warto dawac właczanie radia po kluczyku :mysli:

Warto, o ile nie przewidujesz sytuacji rozmówek na postoju, ale nawet wtedy nie jest to duży problem.

Jak planujesz pełną integrację to to bedzie najlepsze wyjście.

Zaciski śrubowe pod przekaźnikami:

zaciskisruboweaudiadr.png

Jeden z zacisków od 3 do 6 powinien być właśnie "+" po kluczyku, już nie pamietam.

Opublikowano

Plus sie znajdzie, moge tez dać osobny bezpiecznik dla radia, apre rzeczy mam juz podłaczonych pod plus po kluczyku :wink4:

na postoju tez bedzie radio działało dopóki nie wyjme kluczyka ze stacyjki(nie musi być na zapłonie) :wink4:

Opublikowano

No spoko antenka. Miałeś fabryczna antenę czy wierciłeś otwór bo b5 chyba tak jak b6 ma antenę w tylnej szybie. Też myślałem o takiej ale wydaje mi się że b6 z anteną dziwnie by wyglądało (Wiadomo nikt się nie domyśli że to CB)

A co do włączania po stacyjce to jak najbardziej radio ma szybką 19 tak że niema problemu z przestawianiem radia.

Opublikowano

B5 ma jeszcze antene na dachu :naughty: podmieniłem ją, niestety stara juz nie do odzysku

Opublikowano

M-tech to nie jest żadna podróba!!!!

President sprzedał linię produkcyjną serii II i tyle.

Całość jest robiona na identycznych elementach tych samych producentów, nie ma w tym nic nie legalnego, czy jak to nazywasz podrabianego!!!

Podłączanie radia po kluczyku to totalna głupota!!!

Radio należy włączać i wyłączać pokrętłem on/off.

Słyszeliście coś o naładowaniu elektrolitów?

Opublikowano

Podłączanie radia po kluczyku to totalna głupota!!!

Nigdy w życiu. Przybliż, proszę, temat.

Opublikowano

również chętnie poczytam gdyż w każdym aucie mam tak podłączone radio i nie zauważyłem negatywnych skutków :naughty:

Opublikowano

Nie będę walił wywodów, zauważ, że np. jak radio wyłączone jest zasilaniem i potem nim włączone - np - potrafi być przez jakiś czas "głuche"

Różne potrafią być objawy.

Głównie radia pracujące na procesorach - często potrafi się zawiesić.

Mikrosekundowe efekty samoindukcji powstające przy jednoczesnym załączaniu róznych odbiorników napięcia.

Opublikowano

Jaką antenę polecacie na magnesie do 100cm, choć im krótsza tym lepsza :cool1:

Co możecie Mi polecić ?

Opublikowano

Chłopie poczytaj trochę, bo na każdej stronie tego wątku pojawai się podobne pytanie! :szukaj:

Opublikowano

No właśnie czytam kolego :naughty: I pytałem o missouri do 200zł, to dostałem odp że w tych pieniądzach kupi się coś lepszego i szkoda przepłacać.

Przelecę kilkadziesiąt stron, to może coś znajdę co mnie interesuje.

Nie znam się na antenach i dlatego napisałem, że chce coś nie za wysokiego, ale by miała jak najlepszy odbiór.

Wydawało Mi się, że proste pytanie dla kogoś kto się orientuje w temacie i udzieli Mi rady

No ale... szukam dalej :chytry:

:naughty:

Opublikowano

No właśnie czytam kolego :naughty: I pytałem o missouri do 200zł, to dostałem odp że w tych pieniądzach kupi się coś lepszego i szkoda przepłacać.

Kolego ja mam taką antenkę i jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano

nie trzeba kilkadziesiąt, wystarczy się cofnąć np. o 4str.

Misoouri nowej nie dostaniesz za 200zł, bo jej cena zakupu od dystr. jest wyższa.

Chyba, że wędki jak ich wiele - komuś kto takie kupuje życzę szybkiego pozbycia się anteny

Opublikowano

:naughty: Ja za swoją dałem 240 a i widziałem po 280 zależy jak i gdzie trafisz.[br]Dopisany: 30 Grudzień 2011, 00:21_________________________________________________

nie trzeba kilkadziesiąt, wystarczy się cofnąć np. o 4str.

Misoouri nowej nie dostaniesz za 200zł, bo jej cena zakupu od dystr. jest wyższa.

Chyba, że wędki jak ich wiele - komuś kto takie kupuje życzę szybkiego pozbycia się anteny

To ich jedyna chyba wada,że trzeba ja zawsze chować :wallbash:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamontowałem radio na stałe, miał być model stabo 3001, ale jest 3003. Plus wziety z kostki od radia kabel żółty po kluczyku, masa ze śrubki, ale nie jestem zadowolony z tej anteny triflex :disgust: byłem gotowy na odbiór z 3-5km, w sumie tak odbiera, ale za to mnie nie słychac, ludzie mówia że trzeszczy :wallbash: lipa, macie jakis pomysł, antena wystrojona

Opublikowano

Na taką odległość ta antena pracuje, ale bardziej w otwartym terenie. Pamiętaj, ze nigdy nie wiesz jaki poziom antenowy prezentuje Twój rozmówca.

Co do "trzasków" to pewnie bzdura slyszana od tych, którzy nie potrafią wyłonić Twojego sygnału z mnóstwa zakłóceń pasma.

Do końca 2013 niestety mamy mocno podniesione warunki propagacyjne, a co złym związane mnóstwo zakłóceń wszelkiego rodzaju, głownie rusków etc.

Opublikowano

musze sprawdzic z kims znajomym porostu, tak to jest ok cos tam słysze, ale to nadawanie mnie inryguje, jak bedzie lipa to kupie jakaś rezerwową magnesowke

Opublikowano

A czego ty się spodziewałeś? Ja na floridzie presidenta mam nadawanie góra 2-3 km a wmieście to i mniej. Ale przynajmniej nie trzeszczy.