Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie CB Radio i antena do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem 109 kiedyś.... szumofon straszny jak dla mnie.

Chyba gdzieś się wala nawet w szafie :decayed:

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 168,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Lafayette Venus - to jest dpbrej jakości radio? czy lepiej szukać czegoś innego? jakiego presidenta

Poza brakiem płynnego RF Gain bardzo dobre radio, z tym że nie każdemu może pasować obsługa bez pokręteł.

Jego odpowiedniki na polskim rynku to Yosan CB-250 (inna gruszka do tego samego radia) oraz CB-100 (zamiast gruszko-panelu dopinany panel ze standardową gruszką, również to samo radio).

Opublikowano
Jak dla mnie najlepsza słuchawka od telefonu do ucha i wszystko pięknie słychać a pasażer ma spokój i słucha muzyki.

alf, teraz doczytałem, tą słuchawkę masz bezpośredio wpiętą pod ext. speaker z tyłu radia??

Tak, żwykła słuchawka z tel. Noki. Przedłużyłem kabel i wisi przy słupku żeby nie plątało się. Radio JFK II, antena Sirio SG 1400 bezpośrednio w dachu. Zero szumów i zakłóceń. Używam tylko RF-gain.

alf wrzuć foto jak to wygląda u ciebie na aucie

W piątek wrzucę jakieś foto.

Opublikowano

jak w temacie , zastanawiam się nad zakupem anteny . Posiadam radio uniden 520xl i nie wiem na jaką się antenę zdecydować. Chcę kupić antenę magnesową i zależy mi na dobrym zasięgu tej anteny myślę nad President Missouri Export ( podkreślam export ) oraz Sirio omega 27 na podstawie magnetycznej 12 cm , co polecicie. Dziękuję za pomoc

Opublikowano

Ja bym celował w ML145. Mam i polecam.

Opublikowano

nie chcę aż tak długiej łodygi na dachu , auto wtedy wygląda jak stacja nadawcza. a co może być powodem że bardzo często w radiu słyszę ruskich jak sobie rozmawiają albo to jakieś białorusiny

Opublikowano

Zasięg to dlugosc a dlugosc to zasieg. 145 to zloty srodek.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano
nie chcę aż tak długiej łodygi na dachu , auto wtedy wygląda jak stacja nadawcza. a co może być powodem że bardzo często w radiu słyszę ruskich jak sobie rozmawiają albo to jakieś białorusiny

Wystarczy skręcić radio.... ml-ka to jeszcze pikuś w porównaniu do batów 200cm

Opublikowano
jak w temacie , zastanawiam się nad zakupem anteny . Posiadam radio uniden 520xl i nie wiem na jaką się antenę zdecydować. Chcę kupić antenę magnesową i zależy mi na dobrym zasięgu tej anteny myślę nad President Missouri Export ( podkreślam export ) oraz Sirio omega 27 na podstawie magnetycznej 12 cm , co polecicie. Dziękuję za pomoc

żadna tam mizeria, omega 27 i będziesz zadowolony :wink: mam obie także wiem co mówie dokładnie z tym radyjkiem

Opublikowano

Panowie gdzie proponujecie umiejscowić antenę na sedanie? będzie miała jakieś 1.50m:wink: Chcę tak by było estetycznie (jestem pedantem) i żeby był niezły odbiór, po wczorajszej kontroli powiedziałem dość i w tym tygodniu kupuje CB:decayed:

Opublikowano

Srodek dachu pozniej tyl dachu no i klapy srodek ale sprawdzaj jak reaguje na ogrzewanie tylnej szyby bo w zimę sie ze zloscisz lub będziesz chciał Radio naprawiać.;-)

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

Skoro jest tu tylu speców od CB to zapytam o taką rzecz.

Nie ważne jaki mam zestaw choć wcześniej juz o nim wspominałem ale nie tego tyczy się pytanie.

Mam ML-145 na magnesie. Aktualnie jeżdżę Audi A6 C5 Avant.

Szczelina między dachem i klapą gdzie jest kabel przełożony jest wąska i mi przycina kabel. Jakieś pomysły żeby temu zaradzić?

Opublikowano
Opublikowano

a nie masz na boku dachu rynienki pod relingiem do samego końca?

Opublikowano

Jaki kabel polecacie do anteny? Moj nadaje sie do wymiany i nie bardzo wiem co kupic bo na allegro to kazdy najlepszy a ceny rozne :decayed:

Opublikowano

Jak najgrubsza żyła gorąca jak najgestszy oplot "ekran" wypełnienie sylikon nie pianka Impedancja 50 Ohm najlepiej RG213 a jak nie masz takiego wiertla to SATEC RG58.

Jak zobaczysz coś w rodzaju folii aluminiowej jako ekran jak w satelitarnej uciekaj bo to chinol gniot. Dobry to około 10 zl za metr.;-)

Parametry kabli

http://www.bestpartner.pl/kable.htm

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

Też się nad tym zastanawiałem tylko właśnie obawiam się tych 75ohm bo nie wiem jak to wpłynie na odbiór i nadawanie.

a nie masz na boku dachu rynienki pod relingiem do samego końca?

Mam tylko że przynajmniej u mnie ta szczelina jest na tyle mala że nawet w rynience minimalnie się zagniata kabel poza tym nie zawsze pamiętasz żeby go tam przesunąć :kwasny:

Podstaę magnesową zostaiam na dachu a odkręcam tylko bat. Przy myciu odczepiam i dokładni myje pod podstawą.

Myślałem o zastosowaniu kabla RG-174 powiedzmy pół metra na ten odinek od szczeliny do podstawy i jakąś beczką podłączyc go ze standardowym kablem od anteny CB. Takiego nie powinno przycinać. Tylko nie wiem jakiego ewentualnie połączenia użyć żeby było solidne i poprawne coś na wzór tego co mi polecił Pan z internetowego sklepu

Okablowanie Nagoya RC-5MS - supercienki kabel 35cm + niskostratny 465cm (stopka PL + 5m kabla, wtyk UC-1 do radia) :: KONEKTOR5000.PL specjalistyczny sklep CB

co o tym sadzicie żeby taki cienki przewód jakoś zarobić do mojego Sirio ML-145?

Opublikowano

Tego w życiu nie widziałem ale chyba jest ze złota za tą kasę.

Z czasem wywale rekina i wstawie główkę PL.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

No ja w A6 mam ori nawigację, TV (w sumie analog i nie działa już) i radio więc ori anteny nie wywalę by wstawić takie cuda do przykręcania anteny CB. Druga sprawa CB nie jest dla mnie na tyle ważnym i często używanym by robić drugą dziurę w dachu. Dlatego zostaje u mnie magnes ewentualnie myslałem jeszcze nad uchwytem do klapy ale w avancie nawet nie wiem jak to zamontować.

Dlatego pomyslałem o samym sposobie montażu takiego cienkiego przewodu jak w tym co pokazałem ale zgadzam sie że cena tego zabija i musiało by byc z 24 karatowego zlota.

Zastanawia mnie najbardziej czym jest połączony ten cienki kabel z tym RG58 to jakas taka beczka czy jaki pieron :decayed: Bo resztę już samemu by można ogarnąć.

Pytam bo wydaje mi sie że mam własnie pęknięty kabel do anteny bo strasznie kiepsko u mnie z zasięgiem od kiedy zacząłem jeździć tym samochodem i podejrzewam że słysze to co na samym kablu ściąga. Bo mam Alana 109 i wraktycznie przy skręconym na max rf-gain i na minimum sq mam tylko czasem drobny szum i słysze chyba tylko tych przejeżdzających koło mnie. Wcześniej musiałem mieć sq skręcone przynajmniej na godz 9 bo zbierało cały szum z eteru.