Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jakie koszty podniesienia mocy??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cenę korekty strzeliłem z głowy, jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie tyle Wojtek powiedział za ewentualną korektę mojego paścia :mysli:

chociaż każdy tuner podchodzi do tego indywidualnie, dlatego najlepiej zapytać bezpośrednio u źródła

Bosio to przyzwoite wtryski, nie masz się czego obawiać :gwizdanie:

Opublikowano

ok zasiegnalem u zrodla, korekta 200zl. pozostaje temat wtryskow, ile seria afn warta? :)

Opublikowano

ok zasiegnalem u zrodla, korekta 200zl. pozostaje temat wtryskow, ile seria afn warta? :)

250zł, za tyle mnij wiecej idzie odsprzedać używki

Opublikowano

i co bede zima jezdzic rowerem do roboty? :tongue4: musze miec gotowce :)

Opublikowano

sorki ale prosze doinformujcie Mnie o co kaman

"Wtryski możemy ustawić na ustalone ciśnienia

190/300 bar lub 220/300 bar"

jak dam wieksze ciśnienie to spłonie mi tłok ??

Opublikowano

nic Ci nie spłonie.

napisal Olek_wroc:

190bar pracują troszkę ciszej i bardziej miękko niż na wyższym ciśnieniu i jest to słyszalna różnica.

Ale dla ekologi to wprowadzono 220bar które miało pomóc przy spełnieniu kolejnej normy emisji spalin, a to w skutek uzyskania mniejszej kropli przy wyższym ciśnieniu. W praktyce jednak wygląda to tak że gdyby włożyć do tego samego auta 190/300, a później 220/300bar to i tak nie zauważyli byśmy różnicy w zadymieniu;)

Opublikowano

czyli bardziej opłaca sie ustawienie 190/300... po pierwsze jest ciszej a po drugie pier**lic ekologie.... :notworthy:

Opublikowano

jak wrzucisz do afna z cisnieniem 220 to bedziesz musial korygowac kąt wtrysku, poniewaz opóźni sie znacząco,bedzie problem z odpalaniem.. gdy wrzucisz 190, nie trzeba bedzie nic ruszać.

Opublikowano

jak wrzucisz do afna z cisnieniem 220 to bedziesz musial korygowac kąt wtrysku, poniewaz opóźni sie znacząco,bedzie problem z odpalaniem.. gdy wrzucisz 190, nie trzeba bedzie nic ruszać.

ja mam 220 i nic takiego nie miałem, a wrzucane były na auto po samym programie, jeżdziłem z tym ok 2 miesiace
Opublikowano

a czym te z aukcji roznia sie od tych: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=332478 poza cena? brac 190/300 tak bedzie lepiej rozumiem? :)

Opublikowano

a czym te z aukcji roznia sie od tych: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=332478 poza cena? brac 190/300 tak bedzie lepiej rozumiem? :)

niczym sie nie różnią, w jednej i drugiej opcji masz produkt fratelli :gwizdanie: tylko cenowo inaczej, co do cowboya polecam, dawno temu od niego brałem boshe :good: składa je u pewnego pompiarza :good:
Opublikowano

no tak, tylko za to samo chce 200zl wiecej w takim razie :)

Opublikowano

no tak, tylko za to samo chce 200zl wiecej w takim razie :)

widocznie ma droższe źródło :gwizdanie: bierz od olka, zawsze masz blizej i w tym wypadku taniej, bo produkt cowboya idzie z wawy :wink4:

Opublikowano

jakiego olka? :)

a jeszcze jedna kwestia, po chorobie szalonych diesli mam pewnie uwalony ostro katalizator, sa jakies gotowe zamienniki zeby podmienic p`n`p bez spawania? ogolnie jest sens sie bawic w odtykanie wydechu, jakies przelotowe tlumiki, czy w tdi moze nie jest to specjalnie odczuwalne?

Opublikowano

jakiego olka? :)

a jeszcze jedna kwestia, po chorobie szalonych diesli mam pewnie uwalony ostro katalizator, sa jakies gotowe zamienniki zeby podmienic p`n`p bez spawania? ogolnie jest sens sie bawic w odtykanie wydechu, jakies przelotowe tlumiki, czy w tdi moze nie jest to specjalnie odczuwalne?

co byś tam nie chciałzrobić musisz spawać, wiec polecam wyjac kata wspawać w niego rurke o tej samej średnicy co wydech i bedzie OK, robienie przelotu nie daje jakis super efektów przy tych mocach :gwizdanie:

Opublikowano

Kowi, przestawia sie kąt wtrysku. np u mnie z 45 w BS, na okolice 30. efektem czego slabo odpalal na zimnym.

Krzycho, podjedz do Czekaja w koszalinie, robota trwa gdzies z pol godziny maks, cena gdzies kolo 100zl, wytnie kata, wspawa rure. a kata sobie sprzedaz za 200zl na allegro czy gdzies kto skupuje katalizatory. nie ma sensu bawic sie w zostawianie rurek. robie przeglad na batalionow chlopskich w koszalinie i pewnie sam wiesz ,ze tam sie wszystkiego czepiaja, nawet spalin, nic na analizatorze nie wyszlo, a gosc pewnie nawet nie widzial,ze kata nie ma.

Opublikowano
obie przeglad na batalionow chlopskich w koszalinie i pewnie sam wiesz ,ze tam sie wszystkiego czepiaja, nawet spalin, nic na analizatorze nie wyszlo, a gosc pewnie nawet nie widzial,ze kata nie ma.

to sobie zmien stacje :kox:

u mnie pełny przelot, brak egr, HID 5K i wiele innych i przechodzi :wink4:

BTW wydech w TDI nic nie daje. jedynie wyrcy :naughty: