Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Gwint z regulacją twardości pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów :hi: Jest pytanie odnoście regulacji twardośći amortyzatorów gwintowanych, mianowicie czy te dwa nacięcia do tego służą??

fe39b4b1a111dcc1.jpg

Z góry dzięki :hi:

Opublikowano

chodzi o te dwie dziurki? :decayed:

one są do odkręcania dekla, żeby wymienić wkład amora np przy regeneracji :wink4:

regulacja twardości jest u góry tłoczyska, tak jak na foto

10941722874.jpg

Opublikowano

Witam forumowiczów :hi: Jest pytanie odnoście regulacji twardośći amortyzatorów gwintowanych, mianowicie czy te dwa nacięcia do tego służą??

fe39b4b1a111dcc1.jpg

Z góry dzięki :hi:

nie masz regulacji :tongue4:

slusza by odkrecic ta czapke wokol trzpienia by wyjac wklad :good:

Opublikowano

tylko nie kręć tego bo Ci olej ucieknie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

spoko :P

jeśli chodzi o tłoczek to ja mam taki jak ten od lewej to co mam regulacje czy nie :naughty:

Opublikowano

tylko nie kręć tego bo Ci olej ucieknie :decayed:

do dobry żart :naughty:

po odkręceniu nakrętki z dwoma okrągłymi dziurami nic się nie stanie, wyciągniesz wtedy tylko wkład amorka :)

Opublikowano

jeśli chodzi o tłoczek to ja mam taki jak ten od lewej to co mam regulacje czy nie :naughty:

nie masz, mam takie amorki u siebie sa bez regulacji to wytloczenie na klucz jest po to by ci sie tloczysko nie krecilo w trakcie montazu sprezyny i tego szajsu do kupy

Opublikowano
  • Autor

to do d*py :decayed:

ide wkładfać ori zawieche szkoga mi gwinta męczyć po tych bryłach :P

Opublikowano

to do d*py :decayed:

ide wkładfać ori zawieche szkoga mi gwinta męczyć po tych bryłach :P

idz, idz :naughty:, mój zamarzł w takim położeniu :decayed:

321bm.jpg

ale już dogadałem zawieche ori z Moskalem, i na święta bedzie prawie seria :evil:

Opublikowano
  • Autor

Ale to co wylane?? Czy tak zglebiłeś mi jóż jedna nakrętka powiedziała dowidzenia :thumbdown:

Opublikowano

Ale to co wylane?? Czy tak zglebiłeś mi jóż jedna nakrętka powiedziała dowidzenia :thuelka mbdown:

sam nie wiem co się stało :blink:, chyba się wylały suki i zamarzły, bo jak wczoraj podniosłem do góry, to koła zostały w takim położeniu jak na fotce, też myślałem że to nakrętki pękły, bo z tyłu są plastikowe :wallbash:

Opublikowano

amorki jakby wylaly to i tak nic nie maja z wysokoscia auta ktora ustala sprezyna,ty go tak opusciles i nie mozesz podniesc teraz?czy jak rano przyszedles to tak juz wygladal?

Opublikowano

amorki jakby wylaly to i tak nic nie maja z wysokoscia auta ktora ustala sprezyna,ty go tak opusciles i nie mozesz podniesc teraz?czy jak rano przyszedles to tak juz wygladal?

był podniesiony do góry , dojechałem w sobotę do mojej dziewczyny (25km), i jak wysiadłem to siedział już tak jak na foto jedną stroną:gwizdanie:, rano jak przejechałem z 200m druga strona siadła tak samo :wallbash:

Opublikowano

po odkręceniu nakrętki z dwoma okrągłymi dziurami nic się nie stanie, wyciągniesz wtedy tylko wkład amorka :)

który też jest w oleju :wink4:

mówię o swoim KW Variant 2 z regulacją twardości

Opublikowano

który też jest w oleju :wink4:

mówię o swoim KW Variant 2 z regulacją twardości

może przy amorkach z regulacją twardości tak jest, ale przy normalnych oleju tam nie ma

Opublikowano

nie masz, mam takie amorki u siebie sa bez regulacji to wytloczenie na klucz jest po to by ci sie tloczysko nie krecilo w trakcie montazu sprezyny i tego szajsu do kupy

a ja mam amortyzatory z regulacja twardosci i wygladaja tak samo :wink4: wciskam tloczysko do konca i krecac imbusem (tloczyskiem) rególuje twardosc :)
Opublikowano
  • Autor

ooo dzięki Norka za podpowiedz lece do garażu jutro sprawdzić :decayed:

Opublikowano

Plastuch sprawa z regulacją twardości wygląda tak:

-tak jak mówił norka, wciskasz tłoczysko do końca, zakładasz imbus i kręcąc całym tłoczyskiem wyczuwasz lekki skok, wtedy zaczynasz regulować twardość (w prawo-twardo, w lewo-miękko)

-jest też druga opcja, w tłoczysku u góry jest mała śrubeczka imbusowa, nie musisz wciskać tłoczyska do końca, wystarczy że kręcisz tą śrubeczką i regulujesz twardość

twardość jest bez problemu wyczuwalna w rękach, przy maksymalnie skręconej twardości ciężko jest ruszyć tłoczyskiem :wink4:

na foto masz obydwie opcje, strzałką zaznaczona ta mała śrubeczka :wink4:

10941722874a.jpg

Opublikowano

u mnie tam dodatkowo jest strzałka w oba kierunki[br]Dopisany: 10 Grudzień 2010, 17:41_________________________________________________

ide wkładfać ori zawieche szkoga mi gwinta męczyć po tych bryłach

mięczaki :kox:

Opublikowano
  • Autor

u mnie tam dodatkowo jest strzałka w oba kierunki[br]Dopisany: 10 Grudzień 2010, 17:41_________________________________________________

ide wkładfać ori zawieche szkoga mi gwinta męczyć po tych bryłach

mięczaki :kox:

Ja ponad tydzień jeździłem na -70 a drogi nie odśnieżone. Wysrała się nakrętka z przodu i ni huhu nie da się wyżej :wink4: czekam na paczke od Buby i przy wymianie wachaczy rozważe powrót gwinta :kox: Dzięki pany za info z gwinde :notworthy: