Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Iplus, Blueconnect , Orange ?? Co wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napewno ktos z was wie o co biega z tymi laptopowymi internetami . Byłem w punkcie Plusa i internet u nich jest do bani bo predkośc 1,8 MB a jak ściągne 1 GB czegos to mi spada prędkość do jakiejś minimalnej wartości :confused4: Więc taki internet jest troche do bańki :wallbash:

Jakie macie karty u siebie i z jakiego operatora ? Jakies plusy i minusy ?

Co byście wybrali ?

Opublikowano

używałem przez chwilę iPlusa -

- długo się łączy,

- nowe wersje iPlus managera nie działają z niektórymi Vistami (ale podobno da się połączenie skonfigurować ręcznie) - ile namęczyłem się żeby dojść do tego, czemu net nie działał... :rant:

- w Poznaniu często łapał tylko CSD, czy to w piwnicy czy na I piętrze.

za to podobno opłaca się najbardziej w tej chwili ale limit transferu 1GB (down + up) to :shocked::polew: pewnie w ciągu mniej niż miesiąca pójdzie na samo surfowanie po stronach, na muzę czy filmy nie ma co liczyć... jest jeszcze drugi pakiet, tam są 4GB i chyba opłaca się bardziej.

Opublikowano

Przez rok iPlusa używałem.

+ masz dostęp do internetu

- cała reszta :disgust: :

-wolny dostęp

-zrywanie się łącza podczas pracy

Po tym doświadczeniu mam dosyć przygód z przenośnym internetem.

Przynajmniej na razie.

Opublikowano

Jedyna zaleta takiego neta to mobilność (internet w domu, w piwnicy, w samochodzie, w lesie, w łóżku, itp.) Ale czy się opłaca? Dobra prędkość tylko w dużych miastach, ograniczenia transferu...Jak ktoś nie ma alternatywy, to chyba nie ma innego wyjścia.

Ja osobiście w 99% śmigam na iPlusie - bo jest wygodnie. I tyle. ;)

Opublikowano

Ja od 2,5 roku uzywam tylko blueconnecta......

I powiem wam, ze jestem zadowolona......

A co najwazniejsze.....mozliwa jest opcja bez ograniczen transferu..... :th:

Wiadomo....jak wszedzie zdazaja sie przypadki.....ze cos tam sie rozlaczy ....ale to raczej sporadycznie ......jak dla mnie przez ten czas 2,5 roku....prawie niezauwazalne........

Nie wiem jak jest z dzialaniem w innych miejscach niz w wawie....a tu smiga super......

Opublikowano

JA mam ORANGE użytkuje od 1,5 roku i to jest KOSMOS lezy gdzies to badziewie w szufladzie....

jak juz napisano :

+ ze jest internet

cała reszta to -

Opublikowano
  • Autor

angela

Właśnie wydaje mi sie ze blueconnect jest najlepszym wyjściem . A powiedz mi ile płacisz za jaka taryfe ?

Mnie by interesowało ta opcja bez ograniczeń transferu a ona jest drozsza ?

Opublikowano

Nie mam porownania co do innych....

Nawet nie wiem jak jest cenowo w innych sieciach.....

Tutaj jak pytalam.....to 69pln z limitem tylko nie pamietam jakim......w kazdym badz razie......jesli chodzi o sciaganie wiekszej ilosci transferu to sie nie oplaca.....

Ja mam opcje 99pln..... bez zadnego limitu......

Opublikowano
  • Autor

Ja mam opcje 99pln.....

I chyba ja sobie takie cos wezme . A umowa jest na ile miesiecy , pewnie to zalezy od tego jaki abonament i ile aktywacja itp. ?

Internet bedzie używany w Warszawie a stałego nie chce bo dopiero co sie rozstałem z UPC :confused4:

Opublikowano

Ja jak bralam to byla umowa na 24 miesiace......ale teraz nie wiem....ale jest chyba mozliwosc na 12 miesiecy.....

Najlepiej podejsc do punktu i sie dopytac......nie chcialabym Cie wprowadzac w blad......bo 2,5 roku temu.....to ceny byly inne....i za aktywacje i wogole....teraz bezprzewodowy dostep do netu jest na porzadku dziennym....cenowo tez to inaczej wyglada......

Ja w kazdym badz razie jestem zadowolona......po 2 latach.....nie zrezygnowalam.....tylko przedluzylam na nastepny rok....

Opublikowano

W kazdej sieci nie ma limitu czasowego. Jest limit transferu nawet w blueconnect w opcji 99 netto (120.78 brutto) jest to 5 GB później jest zmiana prędkości.

Zwróć uwagę na modemy w jakich cenach i jaki abonament cię interesuje. Jeżeli będziesz tego używał w Wa-wie to każda siec ma szybki Internet ale musisz mieć modem który tą prędkość obsługuje.

Porównaj sobie na stronach

http://www.iplus.pl/indywidualni-promocje-iplus-dla-ciebie.html

http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/blueconnect/w_komputerze

http://www.orange.pl/portal/map/map/int_costs?type=INT_HM_TALK&stamp=1193409142199

Opublikowano
jest to 5 GB później jest zmiana prędkości.

hehe.....pewnie tyle nie sciagam......bo roznicy w predkosci zadnej nie zauwazylam ;)

Opublikowano
  • Autor

Porównaj sobie na stronach

Porównywałem , to róznie bywa z tymi operatorami dlatego pytam sie jak to w praktyce z tym badziewem :mysli:

angela

Dzieki za informacje dotyczace Blueconnecta.. dobra kobieto :>

Opublikowano

korzystam czasem z blueconnecta, mogę się podpisać pod tym co angela napisała.

Aaa, zmuszony jestem wtedy do korzystania z aplikacji interaktywnych (terminalowe), więc każde rozłączenie od razu widzę : nie ma tego sporo, nawet nie potrafię powiedzieć ile, także musi być ich mało :)

Opublikowano

raggaman tak na prawde to jest jedno i to samo.. Jedyna kwesia warta rozwazenia jest taka w ktorych miastach dany operator obsluguje 3G.. Ja tak czy siak bral bym oryńdża.. :kox:

Opublikowano

Ja śmigam już 2 latka na Iplusie i jestem zadowolony.Teraz mam modem,który obsługuje HSDPA prędkość do 7,2 Mb/s,a tam gdzie zasięg jest słabszy to 3,6 Mb/s lub UMTS 1,8.