Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 ALZ] Olej znikł po przejechaniu 34km:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z olejem, a mianowicie dolałem ostatnio 1l oleju bo wyskoczyła mi informacja o minimalnym stanie oleju. po przejechaniu jakiś 34 kilometrów kontrolka znów się zapaliła :kwasny:

co może być przyczyną :mysli:

nie da się jeździć :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

Szukaj wycieków ...musi być i to duży...

zakładam ze na bagnecie znowu jest minimum....

Opublikowano

mam problem z olejem, a mianowicie dolałem ostatnio 1l oleju bo wyskoczyła mi informacja o minimalnym stanie oleju. po przejechaniu jakiś 34 kilometrów kontrolka znów się zapaliła :kwasny:

co może być przyczyną :mysli:

nie da się jeździć :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Nie przywaliłeś gdzieś ostatnio spodem?

Stawiam na pęknięcie w misce, bo tyle oleju nie mogło chyba na tak krótkim odcinku wyciec którymś uszczelniaczem, nawet, jak był bardzo "zmęczony".

Opublikowano

Na bank miska olejowa!!!

Kumpel w A6 miał taki sam wyciek w misce olejowej także jak najszybciej jedź i go podnieś.

Opublikowano

dzisiaj to sprawdzę. a uszczelniacze jakieś można zastąpić sylikonem do aluminium?

Opublikowano

Można skleić np poxipolem :). Widziałem już takie patenty, ale i tak trzeba by wyciągnąć miskę zatem jak już będzie na wierzchu to lepiej zespawać aluminium.

Opublikowano

dzisiaj to sprawdzę. a uszczelniacze jakieś można zastąpić sylikonem do aluminium?

Nie rób żadnej rzeźby z silikonem czy coś.

Zajrzyj pod auto, jak masz dziurę w misce, to będziesz miał plamę oleju pod silnikiem, przecież można to stwierdzić w 5 sekund.

Opublikowano

miska jest ok. dzisiaj sprawdziłem. zmieniłem olej i wyczyściłem wszystko dookoła. nic nie zobaczyłem a sterczałem godzinę w kanale :kwasny:

niby było tylko z jednej strony miski zawalone olejem i to tak jak by spod uszczelki ale za dużo rozbierania a zbyt długim czasem nie dysponuje :confused4:

jak coś będzie się działo to serwis i uj :evil: