admin20 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Opublikowano 6 Grudnia 2010 mam problem z olejem, a mianowicie dolałem ostatnio 1l oleju bo wyskoczyła mi informacja o minimalnym stanie oleju. po przejechaniu jakiś 34 kilometrów kontrolka znów się zapaliła co może być przyczyną nie da się jeździć :wallbash: :wallbash:
OLIVER Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Szukaj wycieków ...musi być i to duży... zakładam ze na bagnecie znowu jest minimum....
Kimi Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 mam problem z olejem, a mianowicie dolałem ostatnio 1l oleju bo wyskoczyła mi informacja o minimalnym stanie oleju. po przejechaniu jakiś 34 kilometrów kontrolka znów się zapaliła co może być przyczyną nie da się jeździć :wallbash: :wallbash: Nie przywaliłeś gdzieś ostatnio spodem? Stawiam na pęknięcie w misce, bo tyle oleju nie mogło chyba na tak krótkim odcinku wyciec którymś uszczelniaczem, nawet, jak był bardzo "zmęczony".
PABLO Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Na bank miska olejowa!!! Kumpel w A6 miał taki sam wyciek w misce olejowej także jak najszybciej jedź i go podnieś.
admin20 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2010 dzisiaj to sprawdzę. a uszczelniacze jakieś można zastąpić sylikonem do aluminium?
wroclav Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Można skleić np poxipolem . Widziałem już takie patenty, ale i tak trzeba by wyciągnąć miskę zatem jak już będzie na wierzchu to lepiej zespawać aluminium.
Kimi Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 dzisiaj to sprawdzę. a uszczelniacze jakieś można zastąpić sylikonem do aluminium? Nie rób żadnej rzeźby z silikonem czy coś. Zajrzyj pod auto, jak masz dziurę w misce, to będziesz miał plamę oleju pod silnikiem, przecież można to stwierdzić w 5 sekund.
vwrobin Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Na 100 % miska u siebie niedawno małem ten sam problem
admin20 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2010 miska jest ok. dzisiaj sprawdziłem. zmieniłem olej i wyczyściłem wszystko dookoła. nic nie zobaczyłem a sterczałem godzinę w kanale niby było tylko z jednej strony miski zawalone olejem i to tak jak by spod uszczelki ale za dużo rozbierania a zbyt długim czasem nie dysponuje jak coś będzie się działo to serwis i uj
Rekomendowane odpowiedzi